Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 5. jun. 2024

TV Slovenija 2 • Sre, 5. jun.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás a sürgősségi járművekről szól. A tűzoltók a lendvai ovisoknak bemutatták a munkájukat. A lendvai elsősök ellátogattak a Lendvai Egészségházba, ahol a mentősök megmutatták nekik a legújabb mentőautójukat. Ellátogattunk a kéklámpás jármű modellek kiállítására is.

Tema oddaje so intervencijska vozila. Gasilci so obiskali otroke iz vrtca Lendava in jim predstavili svoje delo. Lendavski prvošolčki so obiskali Zdravstveni dom Lendava, kjer so jim reševalci pokazali najnovejše reševalno vozilo. Obiskali smo tudi razstavo modelčkov intervencijskih vozil.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Kot marsikateremu paru z majhnimi otroki je tudi Gregu in Teji postalo stanovanje na neki točki preveč utesnjeno. Zato sta se podala na pot iskanja primerne parcele, kjer bi postavila hišo in pognala korenine. Ker sta oba Gorenjca, je bila regija jasna. Nekje med Kranjsko Goro in Radovljico, pa tudi blizu vrtca, šole, trgovine in z dobro prometno povezavo do Ljubljane. Družini prijazno in priročno lokacijo sta našla v Žirovnici, kjer sta na razgledni parceli pod znamenitim Vodostanom postavila sanjsko hišo.
Prenovljeno meščansko stanovanje v središču Ljubljane je lep primer, kako lahko z dobro zasnovo stanovanja z ustvarjalnim pristopom arhitektov nastane bistveno izboljšano, posodobljeno in novi lastnici prilagojeno stanovanje. Hkrati se je v stanovanju odprla popolnoma nova barvna paleta.
Prenova dvesto let stare kraške domačije je velik zalogaj. Zato so se je novi lastniki lotili postopoma. Najprej prenove nekdanjega gospodarskega poslopja, »tako za okus«, kot je povedala arhitektka Vesna Hrvatin, ki vodi prenovo celotne domačije. Z njo se bomo pogovarjali o specifikah in čarih takšne prenove.

V prvi oddaji bo sogovornik Arne Hodalič, ki je po izobrazbi biolog, sicer pa velikokrat nagrajeni vrhunski fotograf, potapljač, jamar, svetovni popotnik, ki se že vrsto let podaja v svet v iskanju zanimivih zgodb. Vselej se vrača s številnimi odličnimi fotografijami ter najrazličnejšimi utrinki in prigodami s poti, o katerih vedno rad pripoveduje. Od leta 2006 je urednik fotografije pri reviji National Geographic Slovenija.

Dokumentarni film, ki vodo obravnava iz različnih vidikov, tudi z aspekta, kako podnebne spremembe vplivajo na vodni krog.

Šele, ko nas prizadene katastrofalna vodna ujma, se za hip zamislimo, da se nam narava maščuje za naše mačehovsko ravnanje. So aktualni begunski eksodusi res samo posledica državljanske vojne, ali moramo vzroke iskati tudi v ekstremnih vremenskih vzorcih, ki so posledica podnebnih razmer? Voda je hrana, kar se zavedajo številne multinacionalke, ki vedo, da so vodni viri strateška surovina in modro zlato 21. stoletja. Film sooča domače in tuje strokovnjake, ki delujejo na različnih področjih, biologije, klimatologije, arheologije, okoljske ekonomije in umetnostne zgodovine. Protagonist filma je jamski potapljač in podvodni snemalec Ciril Mlinar Cic, večkrat nagrajeni avtor, ki v besedi in sliki opozarja na pestro biotsko raznovrstnost slovenskega jamskega življenja in na njihovo ogroženost zaradi človekovega vpliva.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Orkester Zahodno-vzhodni divan je bil ustanovljen leta 1999, med drugim na pobudo dirigenta in pianista Daniela Barenboima. Orkester združuje glasbenike iz različnih držav na Bližnjem vzhodu: Egipta, Irana, Jordanije, Libanona, Izraela, Palestine, Sirije, Turčije in Španije. Namen orkestra je združiti glasbenike različnih držav, veroizpovedi in kultur v orkester, ki govori isti glasbeni jezik, neobremenjen z vero ali politiko. Dokumentarni film pripoveduje zgodbo nastanka pomembnega koncerta orkestra leta 2005 v Ramali, ki so ga poimenovali tudi 'Koncert miru'. Prireditev je pritegnila mednarodno pozornost in bila predvajana po vsem svetu.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Znani so letošnji nagrajenci, natančneje tri nagrajenke in en nagrajenec, za Generacije znanosti: dr. Jana Horvat (Inštitut za arheologijo ZRC SAZU), dr. Katarina Bačnik (Nacionalni inštitut za biologijo), Franjo Drole (Inštitut za raziskovanje krasa ZRC SAZU), Tanja Valte (pomočnica direktorja ZRC SAZU).

Nogomet že dolgo ni več šport, kjer se enajst razgretih fantov žene za žogo in in na koncu zmaga Nemčija. Je pa to šport, ki je dokazal, da so Nemci lahko simpatični, zabavni in silno gostoljubni. Tako je bilo leta 2006 na svetovnem prvenstvu in tako si želijo tudi letos, ko Nemčija gosti 17. evropsko prvenstvo v nogometu. V oddaji Čez planke Mojca Mavec predstavlja vseh deset mest, ki letos gostijo enega največjih športnih dogodkov leta.

Jack v Liverpoolu ugotovi, kdo je Bobby in zakaj se hoče vsem maščevati. Pri tem mu pomaga nekdanja sodelavka, ki je zaradi Bobbyja izgubila moža. Ugotovita, da je umrlo kar nekaj njunih sodelavcev, ki so sodelovali pri Bobbyjevem primeru. Bobbyja čaka sojenje zaradi napada na žensko. Forenziki na lopati s pokopališča odkrijejo Jackove odtise, glavni preiskovalec pa začne dvomiti o njegovi krivdi, ker je vse preveč popolno. Joe odide domov in tam najde Bobbyjeva in njegovega brata, ki sta vzela njegovo ženo in hčer za talki.

THE SUSPECT / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Peter Berry
Režija: James Strong
V glavnih vlogah: Aidan Turner, Shaun Parkes, Camilla Beeput, Anjli Mohindra, Adam James,
Bobby Schofield, Sian Clifford

Pošvedrani klavir je filmsko glasbena povest, ki s pomočjo dokumentarno igranih in animiranih filmskih delov pripoveduje zgodbo o starem zapuščenem klavirju Bösendorfer model 225 v studiu radia Slovenija.
Izhodišča za zgodbe v filmu o klavirju so resnična, zgodovinsko utemeljena iz pisnih izročil in dokumentov. Dopolnjena so z izjavami in sklicevanjem na dve slovenski literarni predlogi. Pripovedna vez med vsem tem pa je plod domišljij in ustvarjalnega zanosa avtorjev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov