Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. jun. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 7. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Kedves Nézőink, a mai Súlypont című adásunkban a nemzeti összetartozás napja kapcsán stúdióvendégeinkkel arról beszélgetünk, mit jelent magyarnak lenni a Muravidéken.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Težišče se bomo ob dnevu narodne povezanosti z našimi studijskimi gosti pogovarjali o tem, kaj jim pomeni biti Madžar v Prekmurju.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Hazám, hazám – dal a nemzeti összetartozás napja és a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából;
- a völgyifalui népdalkör csatlakozott egy online kezdeményezéshez;
- az emberiséget pusztító járványok története;
- 400 éve született Zrínyi Miklós.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- Domovina, domovina – pesem ob dnevu narodne povezanosti in 100-letnici podpisa trianonske mirovne pogodbe;
- ljudski pevski zbor iz Doline se je pridružil spletni pobudi;
- zgodovina epidemij, ki so pustošile med človeštvom;
- pred 400 leti se je rodil Nikolaj Zrinski.

Ta teden se je v Avstriji začela centralna matura. Na Koroškem se je k maturi prijavilo 2.800 deklet in fantov, od tega 99 dijakinj in dijakov, ki obiskujejo eno od treh slovenskih izobraževalnih ustanov. Zrelostni izpit bodo z maturo iz slovenščine zaključili prihodnji teden.
Zaradi koronakrize ter strogih varnostnih in higienskih predpisov pa letošnja matura poteka povsem drugače.
Koroška Poje: V začetku marca, še pred ukrepi proti širjenju novega koronavirusa, je bila v Domu glasbe v Celovcu pevska revija Krščanske kulturne zveze. Predvajali bomo utrinke koncerta, pri katerem so pod geslom Luštno je vigred sodelovali MePZ Podjuna Pliberk, MoPZ Trta, skupina Akzent, zbor višje stopnje Slovenske gimnazije in Tonč Feinig (klavir in petje).
Venec koroških ljudskih pesmi za ženski zbor, godalni kvintet in klavir so izvedli ŽePZ Pevskega društva Sele in ŽePZ Koledva Kropa, Ana Tijssen (klavir) in člani Slovenske filharmonije.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

V novi oddaji Sprehodi se bomo spomnili tragične ustrelitve bazoviških junakov, septembra letos mineva 90 let. Ferdo Bidovec, Franc Marušič, Zvonimir Miloš in Alojz Valenčič so bili ustreljeni 6. septembra 1930 na bazoviški gmajni, pogovarjali smo se o pomenu spomina, s pomočjo zgodovinar in znanstvenega svetnika na Znanstveno-raziskovalnem središču v Kopru, dr. Jožetom Pirjevcem pa smo dogodek umestili v širši družbeno-zgodovinski okvir.

Petra Kos Gnamuš bo na kratko predstavila novega slovenskega škofa v Celovcu Jožeta Marketza, obiskali smo Slovence v Zagrebu, ko so praznovali 90-letnico Slovenskega doma, delo Slovencev bo na kratko predstavil predsednik Darko Šonc. Mirjam Muženič je obiskala Muzej brusačev na Solbici v Reziji, za konec pa še o organiziranost Slovencev na Madžarskem, spregovorila bo Andrea Kovacs.

Naša tokratna gostja mag. Lidija Pliberšek je direktorica enega izmed javnih podjetij v Mariboru, je častna občanka mesta Sarajevo, eno izmed dokaj specifičnih, tako imenovanih komunalnih dejavnosti si prizadeva v javnosti predstaviti tudi kot del turistične ponudbe mesta in kot poslanstvo v skrbi za kulturno dediščino tega prostora. Že v drugem mandatu je predsednica Združenja evropsko pomembnih pokopališč in le dva dni pred razglasitvijo epidemije koronavirusa v Sloveniji je bila imenovana za vršilko dolžnosti direktorice Javnega holdinga Maribor. Z njo smo se pogovarjali o tem novem izzivu in tudi o številnih pogledih, ki jih ima na mesto, njegovo dediščino, kulturo in razvoj. Vabljeni, da si oddajo Dober večer ogledate v ponedeljek 1. junija ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Sumi o neustreznem, nepreglednem ter negospodarnem postopku nabave zaščitnih mask med Zavodom RS za blagovne rezerve in podjetjem Acron d. o. o.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

25. aprila je minilo okroglih 100 let organiziranega olimpizma na Slovenskem - 100 let od ustanovitve olimpijskega pododbora Slovenije. Slovenski športniki so od tedaj spisali ogromno zanimivih zgodb, olimpijsko gibanje se je razvijalo, krepilo in Slovence narodnostno združevalo.
Voditeljica Bojana Knez in gostje (predsednik OKS Bogdan Gabrovec, športni zgodovinar Tomaž Pavlin ter nekdanja vrhunska športnika Iztok Čop in Alenka Dovžan) se bodo sprehodili med olimpijskimi mejniki in odprli aktualne športne teme.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Sumi o neustreznem, nepreglednem ter negospodarnem postopku nabave zaščitnih mask med Zavodom RS za blagovne rezerve in podjetjem Acron d. o. o.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog priporočil Vladi za omilitev učinkov pandemije covid-19 v panogah, vezanih na javne prireditve in zbiranja ter zagotovitev sredstev za uspešno prilagoditev kreativno-kulturnega sektorja in industrije srečanj na nove razmere

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov