Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. nov. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 8. nov.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a szeméttelepeken még mindig tornyosul a rosszul szelektált hulladék;
- régi fotók gyűjtése és egy új történeti monográfia előkészítése Lendván;
- a Lyndvamuseum folyóirat legújabb kötetében Lendva vasúttörténete;
- Magvető: késik az őszi búza vetése.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- na odlagališčih odpadkov se kopičijo napačno ločevani odpadki;
- začetek zbiranja starih fotografij in priprava nove zgodovinske monografije v Lendavi;
- v novi številki publikacije Lyndvamuseum Zgodovina železnice v Lendavi;
- rubrika Sejalec: zamuja setev jesenske pšenice.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkban megtudhatják, hogy mi is voltaképpen a koronavírus és hogyan kell helyesen kezet mosni, fertőtlenítőszert és maszkot készítünk házilag, valamint tornával erősítjük az immunrendszerünket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Pod drobnogledom boste lahko
izvedeli, kaj je pravzaprav koronavirus, kako si je treba pravilno umivati roke, prikazali bomo izdelavo domačega razkužila in zaščitnih mask, s telovadbo pa bomo krepili svoj imunski sistem.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- közel 250 új magyar könyvvel gazdagodott az 1. Számú Lendvai KÁI könyvtára;
- elkezdődött a lendvai plébániatemplom több évig tartó felújítása;
- vallásgyakorlat a járvány alatt;
- a hodosi Scheck Erzsébet 100. születésnapját ünnepelte;
- Ízes Muravidék: a vargánya tartósítása.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- knjižnica DOŠ I Lendava bogatejša za 250 novih madžarskih knjig;
- začela se je več let trajajoča obnova lendavske župnijske cerkve;
- prakticiranje vere v času epidemije;
- Erzsébet Scheck iz Hodoša je praznovala 100. rojstni dan;
- rubrika Okusi Prekmurja: sušenje in vlaganje jurčkov.

Vsi sveti – misli krškega škofa Jožeta Marketza ob letošnjem prazniku vere, upanja in ljubezni.
Jezikovni mostovi/Sprachbrücken je naslov potujoče razstave Združenja staršev na Slovenski gimnaziji.
Pokrajina & identiteta: zemljepisna imena kot nesnovna kulturna dediščina. Slovenski narodopisni inštitut Urban Jarnik je dal pečat nizu dogodkov v projektu CarinthiJa 2020 s posvetom in razstavo v Kulturnem domu Pliberk.
V Radgoni so v mestnem muzeju odprli dvojezično razstavo pod naslovom 135 let radgonske železnice.
O prijateljstvu, sprejemanju drugačnosti in odprtosti govori nova lutkovna predstava skupine Mladi Celovčani SKD Celovec. Lutkovna igra, ki vsebuje tudi veliko petja, je navdušila mlajše in starejše občinstvo.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Režiserka Katja Colja živi in ustvarja v Rimu. Doslej je napisala več scenarijev, za celovečerni film Igor in Rosa je na lanskem Festivalu slovenskega filma prejelo vesno za najboljši scenarij. Katja Colja je doma iz Repna, po študiju na filozofski fakulteti v Trstu se je zaposlila na italijanski javni radioteleviziji, najprej je delala v slovenskem programu, v Rim pa je sodelovala s priznanimi italijanskimi filmskimi ustvarjalci, kot so Nanni Moretti, brata Paolo in Vittorio Taviani ter Ettore Scola.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Sporočila Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in Odboru regij - Krepitev evropskih podnebnih ambicij do leta 2030 - Vlaganje v podnebno nevtralno prihodnost v korist naših državljanov

2. Predlog stališča Republike Slovenije do Spremenjenega predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o izvajanju enotnega evropskega neba (prenovitev)

Gostja oddaje Dober večer Televizije Maribor bo Marija Hernja Masten letošnja prejemnica Aškerčeve nagrade za življenjsko delo, ki jo podeljuje Arhivsko društvo Slovenije. Njeno zavzeto delo je predvsem ptujsko – ormoškemu koncu razkrilo številna dejstva preteklosti. Bodite z nami v ponedeljek, 2. novembra ob 20. uri.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o finančni razbremenitvi občin (ZFRO), druga obravnava

Dnevni red seje:

1. Kršenje Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS št. 00725-36/2020) s strani ministrice za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simone Kustec

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Po neuradnih podatkih je v času epidemije v Sloveniji odkritih za tretjino manj rakavih obolenj kot pred pojavom bolezni covid 19. Kaj to pomeni za prihodnost? Kaj povzroča raka, kako pomembni so preventivni programi odkrivanja in kaj nam o zdravljenju te bolezni in njej sami sporočajo bolniki? O vsem tem se bo v tokratni oddaji Moje mnenje z zdravniki in obolelimi pogovarjala Vida Petrovčič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

2. Nedopustni pritiski in poskusi razgradnje javnih medijev in pokončnega novinarstva s strani Vlade Republike Slovenije v senci spopadanja z epidemijo koronavirusne bolezni 19

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

2. Nedopustni pritiski in poskusi razgradnje javnih medijev in pokončnega novinarstva s strani Vlade Republike Slovenije v senci spopadanja z epidemijo koronavirusne bolezni 19

1. Poziv proti prisilni izselitvi kulturniških in civilnodružbenih organizacij iz stavbe na Metelkovi 6 v Ljubljani ter za takojšnjo ustavitev sovražne politike vladajoče koalicije proti nevladnim prostovoljskim organizacijam

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov