Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. feb. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 7. feb.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink! A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Budapest – fürdőváros és a Budapesti múzeumok című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma Budimpešta – kopališko mesto in Muzeji v Budimpešti.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- a jogosultak kézhez kapták a Magyarul a Muravidéken oktatási támogatás szerződéseit;
- változás a magyarországi továbbtanulás terén;
- a magyarországi Kisebbségi Jogvédő Intézet évértékelő sajtótájékoztatója;
- a Bódis lelkészcsalád Skóciában töltött egy szolgálati évet;
- a koronavírus-járvány hatása a mezőgazdaságra.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- upravičencem vročili pogodbe razpisa Madžarsko v Prekmurju;
- spremembe na področju nadaljnjega izobraževanja na Madžarskem;
- spletna novinarska konferenca madžarskega Zavoda za pravno zaščito manjšin;
- duhovniška družina Bódis leto dni službovala na Škotskem;
- vplivi epidemije koronavirusa na kmetijstvo.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban az Alsólendva közjegyzője című dokumentum-játékfilmet tekinthetik meg.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si lahko ogledate dokumentarno-igrani film Dolnjelendavski notar.

Az adás tartalma:

- stúdióbeszélgetés Vida Törnar Judittal, az LKMNÖK Tanácsának elnökével;
- a Muravidéki magyar faluprogram támogatásából megvalósult beruházások;
- Semmelweis Ignác és a kézmosás fontossága;
- Ízes Muravidék: farsangi ízek.

Vsebina oddaje:

- studijski pogovor z Judit Vida Törnar, predsednico MSNS Občine Lendava;
- realizirane investicije v sklopu Prekmurskega madžarskega programa za razvoj vasi;
- Ignác Semmelweis in pomembnost umivanja rok;
- rubrika Okusi Prekmurja: pustni okusi.

Slovensko televizijsko stalnico „Dober dan, Koroška“ lahko vidite vsak ponedeljek na TV Slovenija in TV Maribor. Vabljeni k ogledu.

Prebivalci Posočja in obmejnega pasu Videmske pokrajine so vseskozi tvorno sobivali in sodelovali. Spletle so se številne vezi, ki jih tudi vojne in meje niso nikoli popolnoma prekinile. Prvo ponovoletno srečanje je bilo leta 1971 v gostilni Štih v Starem selu. V oddaji, ki je splet svečane prireditve ob 50 letnici srečanj in izjav o začetkih, namenu in o problematikah, ki so jih na srečanjih obravnavali smo se pogovarjali z začetniki, organizatorji in udeleženci srečanj. Tako so nam svoje spomine zaupali Anton Ladava, Zdravko Likar, Giorgio Banchig in drugi. Produkcija VideoPro.

Profesorja filozofije in zgodovine na tržaškem liceju Franceta Prešerna in doktoranda ljubljanske Filozofske fakultete Jerneja Ščeka bomo vprašali, kako pomembna je njegova vloga pri gradnji identitete mladih in koliko lahko javni sistem slovenskih šol v Italiji vpliva na ohranjanje in krepitev zavesti narodnostne pripadnosti.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Naša gostja Sonja Golc je po osnovnem poklicu ekonomistka, že leta se poklicno ukvarja z razvojem podeželja. V Haloze je prišla iz rodnega Krškega. Je velika ljubiteljica kulture in zgodovine, zato ne preseneča, da se je leta 2005 pridružila ustanovnim članom Društva za oživitev gradu Borl in je danes njegova predsednica.
Vabimo vas, da si pogovor s Sonjo Golc ogledate v oddaji Dober večer v ponedeljek 1. februarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Spolno nadlegovanje v akademskem prostoru

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V novo leto smo v Sloveniji vstopili s 15 odstotki več brezposelnih kot v enakem obdobju lani. Letos naj bi na vrata Zavoda za zaposlovanje potrkalo skoraj 100 000 iskalcev zaposlitve. V tokratni oddaji Moje mnenje Vida Petrovčič z gosti komentira, ali vladni protikrizni ukrepi dosegajo svoj namen. Katere gospodarske panoge so najbolj prizadete, katere pa so kljub epidemiji celo napredovale v prometu in dobičku? Ali bi veljalo razmisliti o uvedbi univerzalnega temeljnega dohodka?

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Zakonitost delovanja Računskega sodišča Republike Slovenije z vidika integritete in avtonomije članov Računskega sodišča Republike Slovenije

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Prekoračitev policijskih pooblastil pri izselitvi pripadnikov avtonomne skupnosti Rog

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov