Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 7. feb. 2021

TV Maribor • Ned, 7. feb.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Namesto na tekme v Sapporo so se skakalci znova vrnili v Nemčijo. V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Norvežan Granerud pred najbližjim zasledovalcem več kot 300 točk prednosti. Naš najboljši Anže Lanišek je na sedmem mestu. Slovenski reprezentanci se je, po odsotnosti v Willingenu, znova pridružil Domen Prevc, ki je tukaj zmagal leta 2016.

Po vrnitvi v Tokio Tokuzo na cesarskem dvoru izve, da na banketu ob ustoličenju novega cesarja pričakujejo kar dva tisoč gostov. Tuji dostojanstveniki bodo po jedilniku presojali stopnjo japonske omike, zato ga čaka zahtevna naloga. To ne mine brez zapletov, saj so navade na cesarskem dvoru vse kaj drugega kot v restavracijah.
Spet se naseli v gostilni Banzai – tam pa stanuje še nekdo iz njegove preteklosti …
Medtem Tokuzov jetični brat Šutaro čedalje bolj hira, in družina upa le, da bo doživel Tokuzov veliki trenutek.

1. februar pomeni v Španiji konec lovske sezone, za lovske pse – galge, pa se začne kruto obdobje. Več kot 100.000 jih je namreč odveč in lovci se jih znebijo na krute načine. Odslužene hrte je možno posvojiti preko organizacij za posvojitve in pomoč hrtom. Mi smo se pogovarjali s člani društva S hrti za hrte Slovenija. Družili smo se z »malimi zverinicami« zavoda za dobrobit živali in ljudi. Svetujemo kako vzdrževati akvarij. Spoznavamo veverice v naših mestnih parkih. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Deževniki so najbolj koristne živali na vrtu, pravi Martin Veselko. Z njihovo pomočjo organski odpadki postanejo hranljiv kompost. V oddaji predstavi, kako sestavimo kompostni zabojnik.
Strokovna spoznanja v oddaji predstavlja tudi Darko Kosem iz Radeža. Pripravil je milo. Iz osnovnih in prebitnih olj, pa dodatka posušenih sivkinih cvetov in eteričnega olja.
V dneh, ko narava še počiva, je Sebastjan Lipar z mislimi že pri nasadih visokih rastlin. Iz drenovih in vrbovih vej je sestavil oporo v loncu za okrasne rastline ali plodovke.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Šesta sezona projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo.
Najboljši pevci dvanajstih osnovnih šol Spodnjega Podravja in širše so več kot navdušili s svojimi odličnimi nastopi. Pokazali so, da je oder tega projekta postal resnični izziv za vse tiste, ki želijo v petju in glasbi doseči nekaj več, ki želijo resnično dati polet svojemu talentu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Ekipa TV Slovenija- sttudio Maribor. Snemalec Robert Kranvogel in novinar Marjan Šrimpf, je obiskala mlado republiko Zahodno Samoo v Polineziji. Gre za dva malo večja vulkanska otoka, ki sta zanimiva predvsem za popotnike iz Severne Amerike in Avstralije. Samoa ponuja še neokrnjeno naravo, izjemne plaže in sorazmerno nizke cene. Nekoliko večje mesto je le prestolnica Apia, povsod drugod pa so le manjša naselja, kjer žive domačini podobno kot v plemenskih skupnostih, ki jim načeljuje »chif of the village«. Obiskovalci imajo na volje dva hotela visoke kategorije in več turističnih naselij na kolih tik ob obali. Včasih je tam bivanje lahko nevarno, saj je otok jeseni leta 2010 prizadel cunami in je takrat umrlo 1020 ljudi. Cunami so skupaj z našo ekipo pričakovali tudi 11. Marca 2011 po potresu na Japonskem, a na srečo kljub rdečemu alarmu v celotnem Pacifiku visokih valov takrat ni bilo. Tudi o tem in lepotah Samoe govori film naše mariborske ekipe.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V času, ki sta ga zaznamovali epidemija covida-19 in negotovost, ki jo razmere prinašajo, želi državna proslava ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Up budi! pokazati, da sta človeška ustvarjalnost in kultura tisto, na kar se lahko naslonimo v času preizkušnje. Skozi filmsko govorico in s programom, ki so ga sooblikovali tudi nekateri dosedanji nagrajenci, bomo počastili prejemnike nagrad Prešernovega sklada ter Prešernova nagrajenca za leto 2021. Preplet kulturnega programa in osrednje slovesnosti v Narodni galeriji, domu slovenske kulture, bo na sporedu v nedeljo, 7. februarja, ob 20.00 na Prvem programu.

V tem letu bo potekal 50. Festival narodno-zabavne glasbe Ptuj, ki je najstarejša in najuglednejša prireditev te vrste v Sloveniji. In prav prvi festival je potekal leta 1969, ko je Mestna občina Ptuj praznovala 1900-letnico prve pisne omembe Ptuja. Festival igra pomembno vlogo v razvoju slovenske kulture in spodbuja kakovostno rast narodno-zabavne glasbe v Sloveniji.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Omizje smo naslovili OVE in URE. To sta kratici za "obnovljive vire energije" in "učinkovito rabo energije". Področji, na katerih imamo še veliko rezerv. S poznavanjem možnosti, ki so nam ponujene s strani okolja in države, pomagamo sebi - natančneje - nižamo mesečne življenjske stroške, pomagali pa bomo tudi okolju. Moji nocojšnji gostje se s tem ukvarjajo poklicno. Iz prve roke boste dobili informacije, kaj se splača in kaj ne. To pa nas najbolj zanima, kajne?

Albin Fatur je bil rojen leta 1924 na Baču pri Knežaku. Ker je bila tudi Notranjska med obema vojnama pod Italijo, je obiskoval italijansko šolo in občutil vso krutost raznarodovanja. V vasi je spoznal nekaj najvidnejših Tigrovcev, saj je bil prav Bač eno od središč njihovega protifašističnega delovanja. Leta 1943 so ga Italijani poslali v delovni bataljon italijanske vojske na skrajni jug Italije. Ko se je po kapitulaciji Italije peš vrnil domov, so ga zajeli Nemci in ga poslali v nacistično taborišče v Avstriji. Po vojni je postal eden najboljših in najbolj iskan varilec velikih ladij v ladjedelnicah na Reki, v Piranu in v Monfalconu (Tržiču).

Naporen konec tedna je za skakalkami, ki tekmujejo v svetovnem pokalu: v treh dneh tri tekme. V Hinzenbachu bo to zadnja preizkušnja, skakalnica, ki je bila dokončana leta 2010, pa bo tako v tej sezoni ena najbolj obiskanih. Seveda ne z gledalci, ki jih za konec tedna ni bilo ob doskočišču, ampak po številu tekem. Oglejte si tudi tretjo preizkušnjo iz Hinzenbacha, za vas jo bo spremljal Miha Mišič.

Na vzhodu Nemčije v Klingenthalu se bodo skakalci pomerili še na drugi posamični tekmi tega konca tedna. Za slovenske skoke na tem prizorišču bo še posebej ostalo v spominu leto 2013, ko je v začetku leta svojo edino zmago slavil Jaka Hvala. Ob koncu leta pa so se zmage na ekipni tekmi prav tako veselili naši tekmovalci.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov