Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 14. mar. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 14. mar.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Nógrádi kastélyok és a Húsvét nyomában című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si lahko s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! ogledate epizodi z naslovoma Nógrádski dvorci in Po sledeh velike noči.

Az adás tartalma:

- ülésezett a Magyar Nemzeti Közösség Rádió- és Tévéműsorainak Programbizottsága;
- Magyarok történelme: Az 1848-as forradalom és szabadságharc – 1. rész;
- az 1848/49-es forradalom és szabadságharc legfontosabb szimbólumai;
- Magvető: a gyümölcsfa metszése.

Vsebina oddaje:

- seja Programskega odbora za madžarski narodnostni program RTV Slovenije;
- Zgodovina Madžarov: revolucija in boj za svobodo leta 1848 – I. del;
- najpomembnejši simboli revolucije in boja za svobodo v letih 1848/49;
- rubrika Sejalec: rez sadnega drevja.

Oddaja Težišče/Súlypont je studijska pogovorna oddaja o perečih problematikah. V njej gostimo od enega do tri goste. Med oddajo predvajamo tudi vnaprej posnete uvodnike oz. prispevke o aktualni tematiki.
A Súlypont című műsor stúdióbeszélgetés, amelyben a műsorvezető egy adott égető problémáról beszélget a vendégeivel. Néhány adást előre rögzített témafelvezető összeállítás és a témáról szóló tudósítások is színesítenek.

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo.
A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

Volitve županov in občinske volitve 2021 so prinesle samostojnemu političnemu gibanju pod okriljem EL skupno 59 mandatov. Zgodovinska je absolutna večina Enotne liste Globasnica, Bernard Sadovnik, kandidat za župana, pa je prejel kar 65 % glasov. Drugi prvak občine iz vrst Enotne liste, Franc Jožef Smrtnik iz Železne Kaple, ki se bori za tretji županski mandat, mora v drugi krog volitev.
Letošnji mednarodni dan žena še posebej opozarja na neenakost med spoloma. Pandemija koronavirusne bolezni je močno prizadela ženske, ki so zaposlene v nujnih službah in so izpostavljene večji nevarnosti okužbe. Omejitve gibanja so ob tem vodile v povečanje nasilja v družini.
Pevska revija Koroška poje se seli na splet – z vrhunskimi solistkami in solisti ter instrumentalisti se bodo med drugim spomnili 50. obletnice smrti dr. Franceta Cigana in 110. obletnice rojstva Antona Nageleta.

Podpora porabskim Slovencem. Državni sekretar najavil tudi sredstva za monoštrsko cerkev.
Generalna konzulka v Monoštru. Metka Lajnšček je predstavnica Slovenije že leto in pol.
Program madžarskih vasi. Števanovci nabavili stroje za urejanje javnih površin in medicinske pripomočke.
Postni čas. Porabci še danes poznajo in pripravljajo postne jedi.

Da ustvarjalnost ne pozna meja, je dokazala nedavno, ko je z ekipo osvojila Evropo in obe Gorici na en mah postavila na zemljevid Evrope. V Gorico in Gorico, ki ju povezuje unikaten trg, bo še naprej pretakala svojo bogato ustvarjalnost, ki jo je gojila kot avtorica dramskih predlog, pisateljica, režiserka in igralka. Projekt GO 2025 je kot češnjica na torti na ustvarjalni poti mag. Nede Rusjan Bric.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dnevni red seje:

3. Predlog resolucije o podnebni in okoljski krizi v Republiki Sloveniji (RePOK)

Naša gostja Urška Repar prihaja iz Celja, je etnologinja in kulturna antropologinja, kustosinja v tamkajšnjem Muzeju novejše zgodovine. Njen najnovejši projekt ima naslov Ženske stopinjiCe, in nagovarja, raziskuje in prikazuje vezi, poti in sledi žensk v Celju v 20. in 21. stoletju.
Vabljeni, da si pogovor z Urško Repar v oddaji Dober večer ogledate v ponedeljek 8. marca ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varnosti v železniškem prometu (ZVZelP-1A), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah (ZV-1G), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o katastru nepremičnin (ZKN), druga obravnava

4. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o baterijah in odpadnih baterijah, razveljavitvi Direktive 2006/66/ES in spremembi Uredbe (EU) 2019/1020

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Ali bi demografski sklad, v katerem bi vlada na enem mestu združila vse državno premoženje in iz njega plemenitila pokojninsko blagajno ter projekte družinske politike, res zagotavljal dolgoročno financiranje pokojnin, kot menijo v koalicijskih strankah? Ali pa bi pomenil veliko tveganje za korupcijo in še eno privatizacijo državnega premoženja, kot je prepričana opozicija? Bomo o demografskem skladu odločali na referendumu? Tudi o tem, na kakšen način se bo država spoprijela z vprašanji aktivne politike na trgu dela, staranja prebivalstva in nove pokojninske reforme, s poslanci vladnih in opozicijskih strank. Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Dnevni red:

- Sirski konflikt - deset let po vstaji

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V začetku februarja je dvignila prah odločitev vlade, da za nekaj dni odloži sprejem in objavo razpisa za vpis v visokošolske študijske programe. Seveda se je zamik objave končal srečno za bodoče študente. Vlada je dala soglasje k razpisu za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za naslednje študijsko leto. Vendar z manjšo spremembo. Povečala je število mest na obeh medicinskih fakultetah in na ljubljanski fakulteti za računalništvo. Vprašanje pa je ostalo: ali slovenske fakultete izobražujejo tiste kadre, ki jih potrebuje trg dela. O tem se v tokratni oddaji pogovarjamo z gostoma. To sta prof. dr. Klavdija KUTNAR, rektorica Univerze na Primorskem, in prof. dr. Zdravko KAČIČ, rektor Univerze v Mariboru.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o računalniško podprtem sistemu za komunikacijo v čezmejnih civilnih in kazenskih postopkih (sistem e-CODEX) in spremembi Uredbe (EU) 2018/1726

2. Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o državnem tožilstvu (ZDT-1E), nujni postopek

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrtcih (ZVrt-H), skrajšani postopek

2. Predlog odloka o spremembah Odloka o ustanovitvi Univerze na Primorskem (OdUUP-J)

3. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov