Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 14. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 14. mar.

07:00
Živ žav

Milan in Julči iz parka pripeljeta kužka, ki se je izgubil, in najrajši bi ga kar obdržala. Žalostna sta, ko jima starši povejo, da kuža že ima lastnika. Toda vse se dobro konča, ko ju njegova ostarela lastnica prosi, da bi ga vsak dan vozila na sprehod.

Lojzek in Pika se potapljata in opazujeta morske živali. Toda Pika ne vidi nič, saj ji v masko vsakič vdre voda. Lojzek, ki pozna rešitev za vse, nariše podmornico, iz katere se čudovito vidi vse mogoče morske živali.

Ava, Riko in Teo vsak s tako barvo, kot je njegovo telo, slikajo na belo podlago ter se pri tem neznasko zabavajo. Ko dež spere vse barve, pa napravijo čudovit travnik iz papirnatih izrezkov.

Tinka in Žverca se skrijeta v lopo na vrtu. Lopa je polna zanimivih stvari. V domišljiji obiščeta Severni tečaj, Vesolje in druge kraje.

Mandi in Pipi si v Kanadi zaželita toplih krajev. Natovorita sani, takrat pa jima haski ukrade ključe. Psiček pa ni le nagajiv, prijatelja odpelje do nekoga, ki potrebuje pomoč.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Jurij mora hitro rešiti prijatelja Pavla, ki s pobeglim zmajem leti visoko proti nebu.

Niko odkrije, da lahko lepo zaigra na ledene sveče in jih odnese domov. Pozabi pa, da se led stali.

Mucika dobi razglednico od prijatelja, tigra Ravija. Piše, da si je zlomil tačko. Prijatelji se z jadrnico odpravijo na obisk na Tigrov otok, kjer srečajo mogočnega Vetrovnika.

Pav Peter nima veliko prijateljev, ker kar naprej vse kritizira.

Na igralni urici Primož s kašljem okuži vse otroke. Na pomoč pokličejo zdravnika Medveda, ki jih pozdravi z zoprnim sirupom. Kdo pa pozdravi zdravnika, kadar zboli?

Venera sveti tako močno, da mali Timotej in njegov prijatelj kuščar mislita, da je zvezda. Ko odideta na Venero, ju zanima, kaj se skriva pod njenimi lepimi oblaki.

Slonček Apu se spre s svojo sestro in v jezi se oddalji od črede. Kmalu pa se izgubi in se znajde v Hladnih brlogih, kjer ga napadejo opice Bandar-log. Mavgli pohiti na pomoč.

Romanca ima za Sandija revijo o metuljih, ki pa jo Petrček popacka z barvami. Ker mora Romanca na uro klavirja in nima časa, da bi poiskala novo darilo, ji na pomoč priskočijo Kalimero, Valentinček in Petrček. Odločijo se, da bodo ujeli pravega metulja.

Ko zelo pomembna pošast obišče šolo, ji mora Bučko izročiti šopek rož. Bučko je prepričan, da je za nalogo preveč neroden, zato se skrije. Bo zamudil svoj nastop ali pa bo s pomočjo nepričakovanega tovariša vendarle zbral pogum?

Peter bi rad rešil prijatelja Reginalda iz vulkana. Ta pravi, da je zelo pogumen, toda izkaže se, da ga je strah in da na poti potrebuje prijatelje.

Nejko se želi našemiti v najzanimivejši kostum na svetu, a ne ve, kaj bi to bilo. Ko mu prijatelji predlagajo, naj izkoristi svoje nenavadne kljunaševe poteze, jih ne razume. To mu vzame pogum in obupa nad zamislijo, da bo našel dober kostum. Potem pa zagleda prijatelje, ki so se našemili v kljunaše!

Vladek je obupan. Nekdo mu je izmaknil pero, ki mu ga je za rojstni dan podarila kraljica Marjetka. Apolon mu obljubi, da bo našel zlikovca. Izkaže se, je bil tat Vladek, ko ga je nosila luna, pero pa je vrgel stran, ker z njim ne zna pisati.

Petelinček je izginil in nikogar ni, da bi zbudil kmetijo. Ko Jon ugotovi, da je petelinčka odnesla požrešna lisica, se s psom Bitzerjem odpravita na pogumno reševalno akcijo.

Dinozavrski tekmeci
Danin očka kuha maslenega piščanca. Tokrat bo vanj dodal skrivno sestavino, zato verjame, da bo v kuhanju premagal svojega brata. Posebni čili zaupa Dani, toda kaj, ko so na vrtu že trije dinozavri, ki si vsak po svoje prizadevajo, da bi se pogostili z njim.

Dinozavrski rolkar
Dana si želi na svoji koži preizkusiti, kako je, če si hiter kot najhitrejši dinozaver. Prelevi se v kompsognata in stopi na rolko. Vendar ne gre vse gladko. Dana mora najprej odkriti skrivnost kompsognatove hitrosti.

Evangeličasnka humanitarna organizacija Podpornica bo v nedeljo, 14. marca 2021, organizirala dobrodelno bogoslužje, ob katerem želijo zbrati prostovoljne prispevke za enega izmed njihovih socialnih programov in sicer za program "Pomoč otrokom in mladostnikom". Tudi gledalci boste lahko darovali med prenosom.

Z milostjo ste namreč odrešeni po veri, vendar to ni iz vas, ampak je Božji dar.
(Efežanom 2,8)

Razmišlja Aleksander Erniša

Papež Frančišek je kljub pandemiji in strogim varnostnim zahtevam med 5. in 8. marcem napovedal obisk Iraka.

Papež Frančišek je kljub pandemiji in strogim varnostnim zahtevam med 5. in 8. marcem napovedal obisk zibelke človeške civilizacije in krščanstva, Iraka. Čeprav so cerkve zaradi zdravstvenih razmer zaprte in velja policijska ura, želi prinesti upanje vsem, ki si državo prizadevajo obnoviti in premostiti verske in etnične konflikte. Za člane majhne skupnosti iraških kristjanov je papežev obisk potrditev, da imajo pomembno vlogo v nadaljnjem razvoju države, ki je zaradi nafte mnogim strateški cilj.

Najprej se bomo malce pohvalili, zakaj ne. Istrski oljkar je eden najboljših na svetu, na severni polobli prav gotovo. Izvedeli bomo nekaj o rezi oljk in kakijev in se pogovorili z dolgoletno kmetijsko svetovalko, ki je odšla v pokoj. Obiskali smo ekološkega vinogradnika iz Šepulj in tam spoznali še zanimivega Korejca. Preiskusili smo se lahko v pletenju košev, stari obrti, ki morda ne bo izumrla. Čreda boškarinov v naši Istri se je povečala za plemenskega bika Bakina, o govedu bo govora tudi v zamejstvu, v posočju pa smo obiskali enega žal redkih proizvajalcev sira z zaščiteno označbo porekla.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Klemen Mlečnik je zrasel v vinogradih Vipavske doline. Oče mu bo kmalu zapustil uveljavljeno vinogradniško-vinarsko posestvo, kjer bo Klemen nadaljeval tradicijo svojih prednikov in razvijal ekološko kmetijo tudi z tako imenovanimi oranžnimi vini, ki so se že uveljavila tako na Japonskem kot v Koreji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V petek zvečer bosta v oddaji sodelovali ekipa šarmerjev (Rok Ferengja, Anej Piletič in Nika Zorjan) ter ekipa veseljakov (Oto Pestner, Dejan Vunjak in Lucija Selak). Pomerili se bosta v štirih zabavnih igrah iz 30-letne zgodovine slovenske glasbe. Za dobro vzdušje bo skrbel 13-članski spremljevalni band, ki bo izvajalce različnih glasbenih zvrsti spremljal v živo. V humornih prizorih bomo spoznali Maria Ćulibrka, Miho Brajnika in Jerneja Kogovška. V oddaji bodo (poleg tekmovalnih ekip) na odru še BQL, Vikend, Ivan Hudnik, Erosi, Jernej Tozon, Matija Bizjan, Gregor Gramc, Dejan Potočnik ter člana zasedbe MI2. Voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab. Scenarista Jure Karas in Blaž Švab.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.

V tokratni oddaji Na lepše izpostavljamo lokalne zgodbe, ki so sestavni del Evropske gastronomske regije, katere naziv letos nosi Slovenija. Preverili so kam se razvijajo čezmejni produkti Alpe Adria, kaj pričakovati od slovenskih hotelov in kakšna bo prihodnost letalske industrije?
Za konec pa še informacija o mednarodni turistični borzi ITB Berlin, ki je letos v celoti potekala v virtualni obliki, na njej pa se je s ponudbo aktivnih počitnic v naravi in gastronomskimi doživetji predstavila tudi Slovenija.

Bridka in hudomušna zgodba o odraščanju majhne deklice v medvojni in povojni Latviji.

Bille je ustvarjalna deklica, ki odrašča na latvijskem podeželju v 30. letih 20. stoletja. Hrepeni po mamini ljubezni, je bistra in nadarjena, a zdi se, da tega nihče v njeni družini ne ceni. Dekletce se prebija skozi leta odraščanja, svet odraslih pa jo vedno znova razočara. Zanese se lahko predvsem nase in na svojo bujno domišljijo.

Gre za natančno priredbo delno avtobiografskega romana latvijske pisateljice, pesnice, esejistke in nominiranke za Nobelovo nagrado Vizme Belševice. Roman velja za eno najpomembnejših del latvijske književnosti 20. stoletja, saj obravnava politično najbolj nemirno obdobje v zgodovini te baltske države: sprehodi se skozi sovjetsko (1940–1941), nacistično (1941–1945) in povojno stalinistično Latvijo.

Izvirni naslov: BILLE / Latvijski film, 2019 / Režija: Inara Kolmane / Scenarij: Vizma Belševica (roman), Arvis Kolmanis / Igrajo: Ruta Kronberga, Elina Vane, Arturs Skrastins

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratno nedeljsko popoldne bomo preživeli v družbi igralke Mestnega gledališča Ljubljana Tjaše Železnik, ki bo povedala kako čas epidemije preživljajo igralci in gledališče. Ali čas Gregorjevega in pomladnega prebujanja kaj vpliva na počutje nas bo zanimalo ob vedno in zavedno rockovskem frontmanu skupine Siddharta, Tomiju Megliču. Jožetova komentatorska zasedba bo živahna v družbi pevke Alye in primorskega komika Žana Papiča. V družbi Kvatropircev Alya predstavlja pesem Spet zaljubljena, po dolgem času pa se veselimo glasbenega obiska Lare Love, ki s Sky predstavi pesem z naslovom Himna. Magic Aleksander se nam navihan oglasi iz Magičnega studia, z nami so po srcu mladi in iskrivi Modrostniki, objela nas bo Srčna novica, kdo pa je izbranec rap izziva, razkrijemo v oddaji.

V šoli za pošasti je deževen dan in gospa Jokinstok predlaga, da bi se v učilnici igrali igro hopla. Pošasti se zabavajo dokler Bučko ne postane čemeren in igro pokvari. Se lahko prijateljem oddolži tako, da si izmisli novo igro?

Miza za ustvarjanje je polna čudovitih bleščečih, lepljivih in pernatih stvari. Frfra in Cufek iz njih izdelata pisane in nenavadne kostume.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Izbris

Solarovi in Carraccijevi se pripravljajo na odprtje nove trgovine s čevlji v središču mesta, Lila pa gara v delikatesi in se ne meni za nosečnost. V trgovini s čevlji so obesili Lilino poročno sliko, toda Lila sklene, da jo bo preuredila po svoje. Elena se pripravlja na zabavo pri profesorici Galianijevi in Lila sklene, da se ji bo pridružila. Čeprav se Elena boji, da jo bo Lila kakor vedno zasenčila, se zgodi ravno nasprotno.


L'AMICA GENIALE (II.) / My Brilliant Friend (II.) / Italija / 2019
scenarij: Saverio Costanzo, Elena Ferrante, Laura Paolucci, Francesco Piccolo
režija: Saverio Costanzo
v glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Giovanni Amura, Gennaro Di Stefano, Francesco Serpico, Alessio Gallo, Valentina Acca, Anna Rita Vitolo

V tokratnem pogovoru je dr. Jože Možina gostil mag. Sebastjana Jeretiča, strokovnjaka za komuniciranje v politiki, ki je presenetil z odprtim pogledom na svoje preteklo delo, ko je bistveno pripomogel k vzponu SD in Boruta Pahorja leta
2008. Hkrati je pojasnil, da se je od stranke in slovenske levice na sploh odmaknil, ker se ne strinja s sedanjo radikalizacijo, ki ji je po njegovem podlegla celotna leva opcija. Zelo kritičen je do novinarjev, za katere meni, da so po večini prešli v politični aktivizem. Po njegovih besedah lahko zato upravičeno pričakujejo politično kritiko. Kot primer skrajnosti in banalizacije realnosti je omenil »izvoz« ponarejenih ocen, da v Sloveniji vladata diktatura in preganjanje medijev, pri čemer ugotavlja, da so za nekatere očitno dobrodošle. Uporabo vseh sredstev za dosego političnih ciljev Jeretič trenutno svetuje ministru Počivalšku, ki je po njegovem mnenju po krivici doživel medijski linč v zvezi z nabavo zaščitne opreme. Vse te afere se bodo pokazale kot napihnjene, pravi. Prihodnost vidi v krepitvi in povezovanju politične sredine, ki lahko preseže trenutno izjemno škodljivo razdvojenost v Sloveniji.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni esej Vmesni čas je zapis o času, ki si ga nihče ni želel, o času pandemije, ki je spremenila naša življenja na prej in potem.

To je filmski pogled na čas med prej in potem. Če bo potem sploh še prišel. Posnetki predstavljajo razmišljanja ljudi v trenutku, ko je bila zaradi corona virusa v naši življenjski okolici razglašena pandemija. V prvih dneh je snemanje potekalo še v živo, potem samo še po internetu in telefonu, še malo kasneje tako, da so se govorci sami posneli doma in posnetek poslali avtorju filma. Kaj razmišljamo, ko smo v samo izolaciji? Kako se počutimo v času, ki se je še ne tako dolgo nazaj zdel kot slab znanstveno fantastičen film?
Nas je strah? Mislimo na prihodnost? Kakšna bo, ko bo enkrat končno prišla? Pričevanja ljudi so različna, nekateri povedo veliko, nekateri zelo malo, večina pričevanj pa je usmerjena v prihodnost, kaj se lahko iz tega vmesnega časa naučimo in kako lahko zaradi tega tudi bolje živimo.
O svojih strahovih in upih so razmišljali Patricija Maličev, Miha Šalehar, Maja Novak, Vasko Atanasovski, Lenart Kučić, in številni drugi bolj ali manj znani Slovenci.
Dokumentarni film Vmesni čas je melanholična pripoved z elementi humorja. Scenarist in režiser je Dušan Moravec.

Simfoniki RTV Slovenija so koncertno sezono 2008 sklenili s francosko glasbo. Na junijskem koncertu so poletje napovedali z izvedbo Treh skic za simfonični orkester pod skupnim naslovom Morje Clauda Debussyja. V glasbenem popoldnevu se bomo poletja spominjali ob poslušanju njihove izvedbe vseh treh skic: Od zore do poldneva na morju, Igre valov ter Pogovor vetra in morja, ki so nas vrnile v tople kraje in nas spomnile na topel veter in rahlo šumenje valov na dopustu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov