Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 11. jul. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 11. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Kiskunságba, Aggtelekre és a Bükki borvidékre kalauzoljuk el önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Kiskunságu, Aggteleku in vinskem okolišu Bükk.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunk témája a járványok kultúrtörténete.

Drage gledalke in gledalci, tema današnje oddaje Pod drobnogledom je zgodovina epidemij.

Kedves Nézőink, a Vendégem című adásunkban ma Göntér Endre festőművészről láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret slikarja Endreja Göntérja.

Az adás tartalma:

- Halászlénap kísérő programokkal Lendván;
- hímzett kötények kiállítása;
- 40 éves a Lendvai Kinológiai Egyesület;
- fát ültetett a jubiláló Novartis vállalat;
- LindArt Junior képzőművészeti tábor;
- a Vino-Art művésztelep kiállítása.

Vsebina oddaje:

- Dan ribje čorbe s spremljevalnimi programi v Lendavi;
- razstava vezenih predpasnikov;
- 40-letnica Kinološkega društva Lendava;
- podjetje Novartis ob jubileju posadilo drevo;
- likovna delavnica LindArt Junior;
- razstava likovne kolonije Vino-Art.

Ob 30-letnici samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije je slovenski generalni konzul v Celovcu Anton Novak vabil na posebno slovesnost v tehnološki park Lakeside.
Kot viden znak medsebojnega spoštovanja je vabila mestna občina Pliberk na Praznik sožitja/Fest des Miteinaders. V novem šotoru na glavnem trgu je bilo tudi uradno odprtje letošnje poletne razstave v Muzeju Wernerja Berga pod naslovom Doma/daheim – na poti h koroškim Slovencem.
Spominsko srečanje pri Peršmanu: muzej na kraju nacističnega zločina v Podpeci ponuja številne možnosti za zgodovinsko in politično učenje.
Mesto Celovec od leta 1988 vzdržuje v Šmartnem v Goriških brdih hišo umetnikov. Zdaj so jo skupaj z občino Brda prenovili in na novo odprli.
http://slovenci.orf.at

Ob 30-letnici samostojne Slovenije bo gostja ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch: z voditeljico Mairim Cheber bo obudila osebne spomine na proces osamosvajanja slovenske države ter spregovorila o strategijah za razvoj manjšin. Uredništvo oddaje Mairim Cheber, Živa Pahor in Jan Leopoli.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

V oddaji Dober večer bomo vsak ponedeljek gostili znanega in zanimivega sogovornika, ki javno deluje ali je rojen in prihaja iz ene od štirih pokrajin v severovzhodni Sloveniji, Štajerske, Celjske regije, Koroške ali Pomurja. Vabljeni k ogledu.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red:

- Predstavitev programa dejavnosti slovenskega predsedstva

- Skupna razprava - Povezovanje Evrope

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o ukrepih za odpravo posledic pozebe v kmetijski proizvodnji med 5. in 9. aprilom leta 2021 (ZUOPPKP21), nujni postopek

Dnevni red seje:

1. Zasedanje Sveta Evropske unije za zunanje zadeve, Bruselj, 12. 7. 2021 (zaprto za javnost)

2. Zasedanje Sveta Evropske unije za ekonomske in finančne zadeve, Bruselj, 13. 7. 2021

2A. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o nadomestitvi prilog A in B k Uredbi (EU) 2015/848 o postopkih v primeru insolventnosti

2B. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o krepitvi uporabe načela enakega plačila za enako delo ali delo enake vrednosti za moške in ženske s preglednostjo plačil in mehanizmi za izvrševanje

3. Predlog za spremembo sestave delegacije Državnega zbora v Parlamentarni skupščini Unije za Sredozemlje

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Dnevni red seje:

2. Šestmesečni program predsedovanja Republike Slovenije Svetu Evropske unije s prednostnimi nalogami predsedstva v drugi polovici leta 2021

1. Vprašanja poslank in poslancev

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov