Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. okt. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 10. okt.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- október 6. a magyar nemzet gyásznapja;
- szakrális hangverseny a lendvai plébániatemplomban;
- A falu rossza című kétrészes vígjáték Lendván;
- gyermekszüret Dobronakon;
- Egészségünkre!: a házi szappankészítés fortélyai.

Vsebina oddaje:

- 6. oktober: dan narodnega žalovanja Madžarov;
- sakralni koncert v lendavski župnijski cerkvi;
- komedija Vaški pobalin v Lendavi;
- otroška trgatev v Dobrovniku;
- rubrika Na zdravje!: izdelovanje domačega mila.

A Nagyító alatt című adásunkat a 100 éves jubileumát ünneplő Lendvai Méhészek Egyesületének szenteljük.

Oddajo Pod drobnogledom bomo namenili Čebelarskemu društvu Lendava, ki slavi 100-letnico obstoja.

Az adás tartalma:

- Nemzeti Vágta Budapesten;
- a Bakonaki-tó gátjának javítása;
- Pál Feri fából készült modelljei;
- Hagyományőrző: szegedi papucsok Sallay Tibor cipészmester műhelyéből.

Vsebina oddaje:

- Nacionalni galop v Budimpešti;
- sanacija jeza na Bukovniškem jezeru;
- modeli iz lesa Ferija Pála;
- rubrika Naša dediščina: szegedski copati iz delavnice čevljarskega mojstra Tiborja Sallayja.

»Za življenjsko delo in neutrudljivo prizadevanje za izgrajevanje miru na večjezičnem čezmejnem pedagoško-znanstvenem in mednarodnem področju« prejme slavistka, komunikologinja in jezikoslovka Brigitta Busch 14. Kugyjevo nagrado Skupnosti koroških Slovencev in Slovenk.
V Gradcu je ob jubilejnem 20. evropskem dnevu jezikov potekal tradicionalni Praznik jezikov, na katerem je bila tokrat slovenščina prav posebej v središču dogajanja.
Lutkovna skupina Mladi Celovčani je za letošnjo gledališko in lutkovno sezono pripravila predstavo o mali čarovnici, ki še ne zna čarati in komaj čaka, da bo odrasla in sprejeta v družbo starejših čarovnic.
10. oktobra se bo za odbojkarje SK Zadruga Aich/Dob začela nova sezona – s tekmo v Srednjeevropski ligi MEVZA proti avstrijskemu prvaku UVC Gradec. S štirimi novimi igralci je cilj jasen: naslov državnega prvaka se mora vrniti v Pliberk.
http://slovenci.orf.at

Nova pridobitev na gornjeseniški Vzorčni kmetiji. Svoja vrata odprla hiša savn.
Sosed k sosedu. Razstava mariborskih likovnih umetnikov v sombotelski Galeriji Képtár.
4. Dnevi slovenskega filma. V središču Železne županije predstavili sodobne stvaritve.
Gornji Senik. Srečanje žagarjev z motornimi žagami in predstavitev porabskih traktorjev.

Tržaški zaliv je plitvo robno morje, s treh strani omejeno s kopnim, v njem pa je razmeroma malo vode, kar privede do izjemne občutljivosti do ekoloških sprememb. Geomorfološki obraz zaliva opozarja, da so možnosti rabe zelo omejene. Glavni vir izkoriščanja morskega ekosistema je ravno človek. Skrb za upravljanje morja je v ospredju tako v Sloveniji, kot v Italiji. Kako do izboljšanja morja z naravovarstvene plati, kljub povečanju potniškega prometa? Na vprašanje nam odgovarjata Jadran Klinec, direktor Uprave Republike Slovenije za pomorstvo in Mirko Juretič, strokovnjak za materiale in športni direktor jadralnega kluba Čupa.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Dr. Sara Tement je psihologinja, Mariborčanka, ki jo je učna pot vodila najprej na študij v Ljubljano, od tam na Dunaj, kjer je doktorirala, danes pa je profesorica na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Raziskovalno se ukvarja predvsem s konfliktom med delom in zasebnim življenjem, in ta, kot vemo, zaznamuje življenja vseh nas.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Vprašljiva postopanja Državnega tožilstva RS in določenih državnih tožilcev v javno odmevnih zadevah in ocena potrebe po spremembi zakonodaje zaradi storitev, opustitev in javnih izvajanj Državnega tožilstva RS

Dnevni red seje:

1. Škodljive posledice političnega kadrovanja in sumi klientelističnega vplivanja na poslovne odločitve v podjetjih s kapitalsko naložbo države

V oddaji Moje mnenje bodo svoje izkušnje predstavili odlični pisci besedil za glasbo. Tovrstno pisanje zahteva posebno znanje in spretnost. Posluh za ritem, obvladovanje metrike in občutek za izražanje določajo dobrega pisca besedil. O tem, kako besedila nastajajo, in o drugih ozadjih ustvarjanja s pisci besedil za zabavno in narodnozabavno glasbo. Voditelj: Igor Pirkovič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti (ZVISJV-1B), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o oskrbi z električno energijo (ZOEE), druga obravnava

3. Predlog zakona o prepovedi prodaje plastičnih proizvodov za enkratno uporabo (ZPPPPEU), druga obravnava

4. Predlog resolucije o podnebni in okoljski krizi v Republiki Sloveniji (RePOK)

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o lekarniški dejavnosti (ZLD-1C), druga obravnava

2. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov