Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 4. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 4. mar.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

A1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o utemeljitvi in sporočanju izrecnih okoljskih trditev (direktiva o zelenih trditvah)

A2. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredb (ES) št. 261/2004, (ES) št. 1107/2006, (EU) št. 1177/2010, (EU) št. 181/2011 in (EU) 2021/782 glede izvrševanja pravic potnikov v Uniji

A3. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga direktive Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Direktive Sveta 92/106/EGS glede okvira podpore za intermodalni prevoz blaga in Uredbe (EU) 2020/1056 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z izračunom prihrankov pri zunanjih stroških in pripravo zbirnih podatkov

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o urejanju prostora (ZUreP-3A), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2I), druga obravnava

3. Poročilo o izvajanju nacionalnega programa, ki ureja izgradnjo avtocest, za leto 2022

4. Končno poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leto 2022

Dnevni red seje:

1. Vprašanja poslank in poslancev

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Promet narekuje naš vsakdanjik bolj, kot smo si to pripravljeni priznati. Pa naj gre za slovenske ceste, na katerih skoraj ves čas potekajo gradbena dela, za železnice, ki pogosto spominjajo na dobro ohranjeno muzejsko zbirko, ali za letalski in ladijski promet, ki ju pestijo neprestane svetovne krize. Kaj lahko Slovenija izboljša na področju logistike in kaj prinaša nova, tako imenovana tehnologija veriženja blokov? O tem se bomo v tokratni oddaji Intervju pogovarjali s prometnim inženirjem Igorjem Jakominom. Oddajo vodi Vida Petrovčič.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Predvajali bomo film Babi, povej, ki govori o tem, kako se je naša nekdanja sodelavka Sarah Rogaunig skupaj s sestro Tanjo leta 2017 podala po sledeh njune babice Pepce, ki je umrla pred nekaj tedni v 94. letu starosti.
Pepca Rogaunig je odraščala s šestimi sestrami in štirimi brati v Selah, ob robu Košute. Čeprav so živeli v slovenskem okolju, nekateri svojih otrok niso učili maternega jezika.
Vnukinji na primeru treh generacij ene družine v dokumentarnem filmu pripovedujeta zgodbo, ki je hkrati zgodba mnogih koroških Slovencev. Brez obsojanja poskušata razumeti, zakaj so številni Korošci, ki so odraščali ob slovenščini, opustili ali celo zavrgli svoj materni jezik. V središču filma so ljudje sami - kako so doživljali ta čas in kako so se spopadali z dejstvom, da je njihov materni jezik postal politično vprašanje.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V nekdanji tržaški ribarnici smo si ogledali razstavo Amazonija priznanega brazilskega fotografa in umetnika aktivista Sebastiãa Salgada. V italijanski Gorici smo v obnovljenih razstavnih prostorih nekdanjega samostanskega kompleksa Svete Klare obiskali razstavo Čezmejno sodobno kiparstvo. Ljubljanska Cukrarna gosti razstavo libanonskega sodobnega umetnika in skladatelja Tareka Atouija, pa mariborski prostor za umetnost KiBela pa razstavo Marka Šajna Zastonj objemi.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokaza:

a) zaslišanje priče: Branko Grad ob 10. uri,

b) zaslišanje priče: Uroš Jernejc ob 11. uri,

c) zaslišanje priče: Špela Mazej ob 12. uri.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji (ZPDPD-F), skrajšani postopek

2. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlogi za izvolitev v sodniške funkcije na sodniška mesta okrožnih sodnikov in okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Ljubljani

2. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrajnega sodnika na Okrajnem sodišču v Mariboru

3. Predlog sklepa o imenovanju članice ali člana Statističnega sveta Republike Slovenije

3.a Predlog sklepa o spremembi Sklepa o sestavi in imenovanju predsednice, podpredsednika, članov in namestnikov članov Preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank in strankarske politične propagande v medijih pred in med volitvami poslancev v Državni zbor leta 2022 s finančnimi sredstvi podjetij v državni lasti, državnih institucij ter subjektov iz tujine

4. Nadzor po 21. členu Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov