Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 14. mar. 2024

TV Slovenija 3 • Čet, 14. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red:

-Vključitev pravice do splava v Listino EU o temeljnih pravicah

-Obljubljena revizija zakonodaje EU o dobrobiti živali in evropske državljanske pobude, povezane z dobrobitjo živali

-Vrnitev romunskega narodnega bogastva, ki si ga je nezakonito prilastila Rusija

-Slabšanje življenjskih razmer v EU

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine (ZJRS-B), druga obravnava

2. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlog Zakona o izvajanju Uredbe (EU) o okviru za sanacijo in reševanje centralnih nasprotnih strank (ZIUSRCNS), druga obravnava

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o soodločanju delavcev pri čezmejnih združitvah, čezmejnih delitvah in čezmejnih preoblikovanjih kapitalskih družb (ZSDČPKD), druga obravnava

2. Razno

Dnevni red seje:

1. Informacija o izvajanju Načrta za okrevanje in odpornost

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red:

-Evropski akt o svobodi medijev

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Nocoj o zapletih pri reklamaciji izdelka. Naš gledalec je kupil športne čevlje, ki so ob prvem sprehodu po deževnih cestah prepustili vodo skozi podplate. Obutev je seveda reklamiral, takrat pa so se začele težave. Prodajalci so ga pošiljali iz ene trgovine v drugo, predlagali so mu celo, da se obrne kar na proizvajalca, napovedani rok za rešitev reklamacije so večkrat podaljšali in jo na koncu – na podlagi ocene poljskega izvedenca, ki čevljev nikoli ni videl – tudi zavrnili. Kakšne možnosti ima gledalec in kako lahko v takšnih primerih ukrepajo tržni inšpektorji?

Odpravili smo se v naselje Gazice v občini Brežice, kjer imajo prebivalci sicer urejen dostop do vode, so pa še vedno brez elektrike. Pogovarjali smo se z vaščani, ki so se s svojimi predlogi že večkrat obrnili na občino. Kako občina ravna z denarjem za Rome in kdaj lahko Romi v naselju pričakujejo elektriko, smo vprašali tudi pristojne. Kako uspešni so otroci v šoli in kako na uspeh vpliva predšolska vzgoja, smo izvedeli na OŠ Cerklje ob Krki. V Brežicah živi tudi Rudi Mlinar, ki je izdal roman o ljubezni med romskim fantom in neromskim dekletom.

Oddaja Osmi dan bo namenjena prestižnim oskarjem, ki jih bodo podelili noč prej. Pozanimali se bomo, kako je potekala 96. prireditev z voditeljem Jimmyjem Kimmelom. Gosta v studiu bosta filmska kritičarka in novinarka Mateja Valentinčič ter filmski kritik Igor Harb. Med drugim bomo komentirali zmagovalce in iskali razloge, zakaj je morebitne favorite akademija prezrla. Bo Oppenheimer režiserja Christopherja Nolana upravičil vlogo favorita za najboljši film ali pa bo za presenečenje poskrbela nekonvencionalna drama o holokavstu Interesno območje? Neizprosna bo tudi bitka za najboljšo skladbo. V oddaji bomo predstavili glasbenika, ki je prav tako povezan z oskarji – avtorja glasbe za film Amelie, Yanna Tiersena. Yann Tiersen je pred kratkim nastopil v Ljubljani.

Dnevni red seje:

1. Zaključki posveta Izzivi psihoterapije v slovenskem prostoru - različni pogledi, skupne rešitve

2. Razno

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Súlypont című adásban stúdióvendégeinkkel a gyerekek magyar öntudatra való neveléséről beszélgetünk.

V oddaji Težišče se bomo s studijskima gostjama pogovarjali o vzgoji otrok za madžarsko identiteto.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V Kulturi nocoj med drugim: pomladanski sveženj novosti založbe Goga, ki med drugim prinaša zbirko kratkih zgodb Jedrt Maležič Dvoliki in zbirko pesmi v prozi Dušana Šarotarja Nikomah poroča, pri založbi Mladinska knjiga pa je izšel prvenec Helene Koder Krošnja z neznanimi sadeži. Predstavljamo vam tudi film z naslovom Kako seksati, celovečerni prvenec britanske režiserke Molly Manning Walker.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov