Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 1. apr. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 1. apr.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Dnevni red:

1. Javna predstavitev mnenj o Nacionalnem programu vzgoje in izobraževanja za prihodnje desetletje

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog za imenovanje generalne državne tožilke

2. Administrativne zadeve

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o soodločanju delavcev pri čezmejnih združitvah, čezmejnih delitvah in čezmejnih preoblikovanjih kapitalskih družb (ZSDČPKD), druga obravnava

2. Razno

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov (ZOUTPI-B), skrajšani postopek

2. Razno

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Gost oddaje intervju je Aleš Črnič, religiolog in univerzitetni profesor. Beseda bo tekla religiji, pa ne le krščanski, kar pomeni, da bo govor o slovenski, evropski; človeški družbi nasploh. Kajti religija in vera, ki ju sicer ne gre enačiti, ne nastajata v praznem prostoru, sta družbeni pojav, ki ga ni mogoče zanikati, sta tu, z nami, če hočete v nas, hoteli ali ne, odkar obstajamo.

"Branje je odnos. Če ne bomo brali, bodo naši možgani razmišljali drugače. Ne bo ne kritične misli, ne empatije, ne sočutja. Ne bo razumevanja, sodelovanja, povezovanja, bo samo sledenje, kjer se izgubimo kot posamezniki in kot družba." To so besede doktorice Sabine Fras Popović, bibliotekarske višje svetnice. Ob koncu lanskega leta je prejela Čopovo diplomo za življenjsko delo, najvišje priznanje, ki ga podeljujejo za izjemne dosežke na področju knjižničarstva. Več o branju in bralni pismenosti z nagrajenko v oddaji Tele M Plus.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Režiserka in filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar bo letos jeseni snemala celovečerni film z naslovom Mila Marija. Za Milo v otroških letih in druge stranske vloge je na avdiciji iskala mlade igralke in igralce z znanjem slovenščine.
Pred nedavnim so v Gradcu vabili na zborovski koncert na stari tehniški univerzi. Gostoval je Akademski pevski zbor Tone Tomšič iz Ljubljane.
»Posebno mladostna« je bilo geslo letošnje pevske revije Koroška poje, na kateri so mladi koroški pevci pokazali, da jim je petje zelo pri srcu.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o centralnem registru prebivalstva (ZCRP-B), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o dopolnitvah Zakona o javnem naročanju (ZJN-3E), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o referendumu in o ljudski iniciativi (ZRLI-F), druga obravnava

4. Predlog zakona o izvajanju Uredbe (EU) o enotnem trgu digitalnih storitev (ZIUETDS), druga obravnava

5. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o spodbujanju digitalne vključenosti (ZSDV-B), druga obravnava

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javni rabi slovenščine (ZJRS-B), druga obravnava

2. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov