Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 10. jun. 2024

TV Slovenija 3 • Pon, 10. jun.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Zahteva skupine poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije za oceno ustavnosti Zakona za zmanjšanje neenakosti in škodljivih posegov politike ter zagotavljanje spoštovanja pravne države (ZZNŠPP) (Uradni list RS, št. 105/22)

2. Napoved prekinitve schengenskega sporazuma s Slovenijo

Dnevni red seje:

1. Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije za leto 2023 in Ocena stanja za leto 2023

2. Letno poročilo Informacijskega pooblaščenca za leto 2023

2.A Predlog zakona o spremembi Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške (ZSPJS-AB), skrajšani postopek

3. Potrditev zapisnika 20. redne seje komisije

4. Pobude in vprašanja

Dnevni red seje:

1. Pobuda za sprejem Zahteve za začetek postopka za oceno ustavnosti drugega odstavka 110.b člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 – uradno prečiščeno besedilo, 67/19, 94/21, 54/22 – ZUJPP, 105/22 – ZZNŠPP, 18/23 – ZDU-1O in 23/24)

2. Potrditev zapisnika 29. seje komisije

3. Razno

Dnevni red seje:

1. Potrditev zapisnika 18. izredne seje Interesne skupine lokalnih interesov

2. Priprava na 18. sejo Državnega sveta

3. Seznanitev z Analizo pravnih mnenj prof. dr. Mateja Avblja in Inštituta za ustavno pravo, Ljubljana glede morebitnih sprememb Poslovnika Državnega sveta zaradi uvedbe možnosti odpovedi vetu

4. Razno

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o glasbenih šolah (ZGla-B), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o gimnazijah (ZGim-E), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju (ZPSI-1C), skrajšani postopek

4. Razno

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: doc. dr. Cene Fišer ob 8.30,

b) zaslišanje priče: Aleš Hojs ob 9. uri.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kulturni teden koroških Slovencev se odslej imenuje Kulturni tandem. Prvi bo povezal občini Možberk in Železna Kapla - Bela.
Gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine Kultura-Natura Slovenija je izbralo 22 prejemnikov priznanj naša Slovenija 2024 v štirih kategorijah. Gostitelja slovesne podelitve sta tokrat SPD Kočna in Einspielerjev center v Svečah.
Zbor Pavlove hiše je ob 20-letnici delovanja vabil na proslavo s posebnimi gosti.
Končnica nogometnega prvenstva na Koroškem: v koroški ligi bo Slovenski atletski klub prvo polsezono z novim trenerjem Huberjem končal s tekmo proti amaterjem celovške Austrie, v podligi pa so Selani slavili v gosteh v Šmihelu pomembno zmago za obstanek v ligi.
http://slovenci.orf.at

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Na festivalu Borštnikovo srečanje smo se udeležili okrogle mize Dokumentarizem v gledališču. Seznanili vas bomo z zanimivimi filmi iz repertoarja festivala Kino Otok, ki se je zaključil sinoči. Bili smo na odprtju fotografske razstave Nevidni svet v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne. Obiskali pa smo tudi Galerijo Alkatraz, ki gosti razstavo nizozemskega fotografa Ricka Burgerja, ki je del programa 40. obletnice gibanja LGBTQ+ skupnosti v Sloveniji.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov