Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Zdravje Spletne goljufije: ponujajo lažna zdravila proti covidu 19

02.03.2021

Epidemija novega koronavirusa je na plano privabila številne goljufe, ki poskušajo na hitro zaslužiti na račun zaskrbljenih potrošnikov. Čez noč so se pojavile številne spletne trgovine, ki so po oderuških cenah ponujale zaščitno opremo.

Koda Kmetje dobijo vse manj, potrošniki pa plačamo vse več

13.10.2020

Vse več kupcev v trgovinah išče slovenske pridelke, zanje so pripravljeni tudi več plačati. A kmetje opozarjajo, da od višjih cen v trgovinah nimajo nič. Še več, odkupne cene kmetijskih pridelkov so tako nizke, da se vse več kmetov opušča kmetovanje.

Koda Cene goriva se že spreminjajo

06.10.2020

Potrošniki se bomo morali navaditi, da se bodo cene naftnih derivatov lahko vsak dan spreminjale in da tudi ne bodo na vseh bencinskih servisih enake.

Koda Deset bank pod drobnogledom tržnega inšpektorata

29.09.2020

Združenje Frank je zaradi zavajajoče in agresivne poslovne prakse bank, ki so tržile posojila v švicarskih frankih, na Tržni inšpektorat RS in Banko Slovenije poslalo prijavo kršitev zoper deset bank in Združenje bank Slovenije.

Koda Je mogoče v kratkem času razviti varno cepivo?

22.09.2020

Tekma za razvoj cepiva proti covidu-19 je v polnem teku. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije farmacevtska podjetja trenutno razvijajo in testirajo 146 cepiv, 36 jih je že v različnih kliničnih fazah testiranja.

Koda Kaj se skriva za neodzivnostjo vašega osebnega zdravnika?

15.09.2020

Že pred epidemijo novega koronavirusa je bilo marsikje težko priti do osebnega zdravnika, zdaj pa je to ponekod skoraj nemogoče. Telefoni zvonijo v prazno ali pa so zasedeni, bolnikov brez vnaprej dogovorjenega termina v zdravstvene domove ne spuščajo.

Koda V Ljubljani, Kopru, Mariboru in Kranju bi takoj potrebovali več kot 5000 neprofitnih stanovanj

08.09.2020

V Sloveniji primanjkuje vsaj 10 tisoč stanovanj za najem, po neuradnih ocenah celo dvakrat do trikrat toliko, največ v Ljubljani, Mariboru, Kopru in Kranju. Bodo napovedane spremembe zakonodaje odpravile drastično pomanjkanje najemnih stanovanj?

Koda Odpoved počitnic na Hrvaškem – so vam dolžni vrniti denar?

01.09.2020

Marsikomu je uvrstitev Hrvaške na rdeči seznam prekrižala načrte. Kakšne pravice imajo tisti, ki so si dopust organizirali sami, in kakšne tisti, ki so počitnice rezervirali pri turistični agenciji? Odgovori v oddaji Koda ob 17.30 na prvem.

Koda Številni potrošniki imajo težave pri uveljavljanju pravic potnikov

20.08.2020

Potrošnikom, ki so zavrnili ponujeni vavčer in od letalskega prevoznika zahtevali vračilo kupnine, na EPC svetujejo, da počakajo najmanj osem tednov na odgovor prevoznika, in v kolikor ta vračilo odobri, pa še nadaljnjih osem tednov na izplačilo denarja.

Koda Bodo morali potniki zaradi neenotnih pravil zapustiti avtobus?

16.06.2020

Varnostni ukrepi zaradi novega koronavirus so v posameznih državah različni, kar utegne povzročiti nemalo težav. Iz Nemčije in Avstrije lahko turistični avtobus na primer pripelje 55 potnikov, pri nas pa priporočila NIJZ-JA dovoljujejo največ 20 potnikov.

Koda Nekatere banke odlog odplačevanja posojil zaradi epidemije pošteno zaračunajo

09.06.2020

Marsikateri posojilojemalec zaradi izpada dohodka med epidemijo posojila ne more več odplačevati. Država je zato sprejela zakon, ki omogoča odlog plačila obveznosti, a nekatere banke za to zaračunavajo.

Koda Kdaj in kako bomo lahko unovčili turistične bone?

02.06.2020

Vlada želi pomagati turizmu, zato se je odločila uvesti turistične bone, s katerimi bi rada prebivalce spodbudila k počitnikovanju doma. Boni naj bi začeli veljati najkasneje sredi junija, a tako ponudniki kot državljani imajo še precej vprašanj.

Stran 14 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov