Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Švica-Češka, prenos iz Prage

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Poglobljeno "Minuta, ki ti obrne na glavo ves svet"

22.12.2022

Po podatkih policije se število prometnih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola v decembru poveča v povprečju za 30 odstotkov. Agencija za varnost prometa opozarja, da se lahko vožnja pod vplivom alkohola konča s smrtnim izidom.

Poglobljeno "Precenil sem hitrost, razmere in svoje sposobnosti"

20.12.2022

Smučanje sodi med bolj nevarne športe. Število poškodb na smučiščih se iz leta v leto zmanjšuje, kljub temu pa se še vedno dogajajo tudi hujše nesreče, ki so največkrat posledica prevelike hitrosti, opozarjajo strokovnjaki.

Poglobljeno Gluhi begunci brez tolmača "ujeti" v azilnem domu

17.12.2022

V azilnem domu v Logatcu že od marca bivajo štiri gluhe osebe, ki se sporazumevajo s pomočjo znakovnega jezika. Kot pravijo, je komunikacija brez tolmača močno otežena, prav tako si brez pomoči tolmača ne morejo poiskati primernejšega bivališča.

Poglobljeno Če hočemo kaj doseči, moramo biti mi tisti, ki "težimo"

16.12.2022

Zavod za izobraževanje in inkluzijo ODTIZ si prizadeva za aktivno udejstvovanje na področju športa, umetnosti in kulture in omogoča inkluzivno izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje.

Dostopno Mendarodni dan človekovih pravic

09.12.2022

Človekove pravice veljajo za vse ljudi, ne glede na njihove okoliščine, potrebe ali oviranosti. A žal se invalidi še vedno soočajo z diskriminacijo.

Poglobljeno "Potrebujemo revolucijo gluhoslepih"

05.12.2022

Po skoraj 10 letih na čelu evropske organizacije gluhoslepih oseb (EDbU) je dr. Sanja Tarczay 25. oktobra postala predsednica Svetovne zveze gluhoslepih oseb (WFDB). Minuli teden se je mudila v Ljubljani, kjer je obiskala Združenje DLAN.

Poglobljeno Nekateri CSD-ji gibalno ovirane pošiljajo na stranišče na bližnji bencinski servis

01.12.2022

Po opozorilih varuha Petra Svetine je nedopustno, da se desetletje po uveljavitvi zakona o izenačevanju možnosti invalidov (ZIMI) ti še vedno pogosto znajdejo pred številnimi ovirami v javnih ustanovah.

Poglobljeno "Trdijo, da so dostopni, imajo namreč dvigalo, pozabijo pa omeniti, da do dvigala vodi pet stopnic"

29.11.2022

Aljoša Škaper rad potuje. Njegova potovanja so od leta 2013, ko je zaradi nesreče postal paraplegik, prilagojena uporabi invalidskega vozička. Pred vsakim potovanjem mora preveriti dostopnost mesta, ki ga želi obiskati, kar pa je lahko kar velik izziv.

Dostopno Prihodnji teden bo oblikovana medresorska skupina za ureditev pravic gluhoslepih

25.11.2022

Združenje gluhoslepih Slovenije DLAN je predstavnikom vlade predstavilo problematiko gluhoslepih oseb v Sloveniji. Njihova prizadevanja za ureditev pravic in statusa gluhoslepih oseb podpirajo vsa resorna ministrstva.

Dostopno Lani le 2,5 odstotka oseb v daljšem bolniškem staležu na poklicno rehabilitacijo

24.11.2022

Kazalniki zdravstvenega stanja aktivne populacije, predvsem bolniški stalež, se v Sloveniji v zadnjih letih poslabšujejo. To se odraža v vedno večjem številu oseb v aktivni dobi življenja, ki so zaradi zdravstvenih težav izključene s trga dela.

Poglobljeno Ženske z omejeno funkcijo rok potrebujejo prilagojene izdelke za menstrualno higieno

21.11.2022

Lara Gorenc želi oblikovati izdelek za menstrualno higieno, namenjen vsem ženskam s težavami s fino motoriko, oslabljenimi prsti in omejeno funkcijo rok, ki si želijo uporabljati tampone. "Trenutno česa podobnega ni še nikjer na svetu", pravi Lara Gorenc.

Poglobljeno Rekli so mu, da ne bo nikoli več hodil, danes teče maratone

18.11.2022

Tim Marovt je bil pred osmimi leti popolnoma zdrav fant. Že takrat perspektiven alpski smučar se je pri 12 letih z družino odpravil na potovanje v Združene države Amerike. Vrnil se je na invalidskem vozičku in diagnozo, da ne bo nikdar več hodil.

Stran 9 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov