Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Kako umetnost približati slepim in slabovidnim?

08.03.2023

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (MDSS) je v sodelovanju z Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) in Moderno galerijo Ljubljana (MG) predstavilo izzive slepote in slabovidnosti.

Dostopno "Nikogar ne zanima, kako zmorem"

08.03.2023

Helena Potočnik je samohranilka. Njena devetletna otroka imata težko obliko avtizma in sta popolnoma odvisna od njene pomoči. Država namreč za otroke s posebnimi potrebami do 18. leta, kljub večletnim pozivom izgorelih staršev, ne omogoča pomočnika.

Dostopno Evropski dan logopedije

06.03.2023

V URI Soča so logopedi že vrsto let pomemben del rehabilitacijskih timov. A logopedov pri nas je veliko premalo. Potrebovali bi jih kar petkrat več, in to tako v zdravstvenih domovih, kot tudi v enotah intenzivne nege in urgentne medicine.

Dostopno »S primernim sluhom gradimo medčloveške odnose in posledično svojo osebnost«

03.03.2023

Letošnja rdeča nit svetovnega dneva sluha je tinitus, s katerim naj bi se po nekaterih podatkih soočala skoraj polovica prebivalstva, imajo ga tudi otroci. Zakaj pride do njega, kako ukrepati, kdaj je lahko nevaren?

Poglobljeno Živeti z redko boleznijo, za katero ni zdravila

28.02.2023

12-letni Bor je eden od treh otrok v Sloveniji z gensko napako na kromosomu 8p. Ko so zdravniki pri njem odkrili to izjemno redko bolezen, v svetu je znanih zgolj 350 primerov, je bil Bor edini otrok v Sloveniji s tako diagnozo.

Dostopno Osebna asistenca na preizkušnji

22.02.2023

Prvi korak pri spremembah na področju osebne asistence je v teku. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 30. januarja predlagalo novo urno postavko za izvajalce, in sicer bi jo s 14,26 evra dvignilo na 15,52 evra.

Dostopno Potovanje z vlakom na invalidskem vozičku – le ob 48-urni vnaprejšnji prijavi

15.02.2023

"Med božičnimi počitnicami mi je oče predlagal, da bi šli na izlet z vlakom. Vsi smo se ponovnega izleta z vlakom veselili. Ko smo se pripeljali do železniške postaje, so nasmeški na naših obrazih izpuhteli," je svojo izkušnjo opisala Taja Papotnik.

Dostopno Ko starejši postanejo žrtve nasilja negovalcev

03.02.2023

Zapis novinarke TV Slovenija Eugenije Carl o tem, kako je ugotovila, da negovalka trpinči njeno dementno mamo, poraja številna vprašanja. Kako najti primernega oskrbovalca? Kako zaznati, da je starostnik podvržen nasilju? Kako ukrepati?

Poglobljeno "Z osebno asistenco je življenje precej preprostejše"

30.01.2023

Marja Koren je dokaz, da lahko tudi gibalno ovirani posamezniki živijo polno življenje. S pomočjo električnega vozička, osebne asistence, predvsem pa miselnosti, da so vse ovire v glavi, potuje po svetu, pleše in celo skače s padalom.

Poglobljeno "Dobim smisel življenja, ko vidim, da sem nekomu pomagal"

26.01.2023

Primož Kirn je že več kot 20 let kondicijski trener, trener oseb z oviranostmi, izobražuje pa se tudi za nevrotrenerja. Prepričan je, da nevrotreningi gibalno oviranim povečajo kakovost življenja, in si želi, da bi bili dostopni vsem.

Poglobljeno "Že majhen kupček snega na poti predstavlja nepremagljivo oviro"

19.01.2023

Kolesa invalidskih vozičkov niso prilagojena za zasnežen teren, zato praviloma po snegu osebe, ki uporabljajo invalidski voziček, ne pridejo daleč, prek nanosov ali kupov snega, ki nastanejo na robu pločnika po pluženju cest, pa sploh ne morejo.

Poglobljeno Kaj bo z mojim otrokom, ko mene več ne bo?

18.01.2023

Starši odraslih otrok s posebnimi potrebami, ki več ne zmorejo skrbeti zanje v domači oskrbi, so pričakovali, da bo projekt deinstitucionalizacije tudi za njihove otroke priložnost za osamosvojitev. A kot kaže, za njih v bivalnih enotah ni prostora.

Stran 8 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov