Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Svetovni dan brajice

04.01.2024

"Brajica ni le orodje za branje in pisanje. Je simbol enakosti, dostopnosti in priznanja pravic slepih in slabovidnih. Njena vloga v izobraževanju, vključenosti in neodvisnosti je neprecenljiva," so ob svetovnem dnevu brajice poudarili na ZDSSS.

Dostopno "Če nekomu odrečeš, da bi ti pomagal, mu odrečeš veselje do življenja"

22.12.2023

"Za premagovanje življenjskih izzivov je treba priznati svoje slabosti, povabiti druge v svojo zgodbo in sprejeti dejstvo, da sami ne zmoremo vsega," sporočata Justin in Patrick.

Dostopno Nova pravila za potnike v železniškem prometu prinašajo invalidom več pravic

21.12.2023

7. junija 2023 je začela veljati revidirana uredba o pravicah potnikov v železniškem prometu, ki prinaša več pravic za potnike z invalidnostmi. Preverili smo, ali so te spremembe Slovenske železnice uveljavile.

Dostopno Pirotehnika: Sekunda zabave se lahko sprevrže v tragedijo

20.12.2023

Od 19. do 31. decembra je dovoljena prodaja pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, od prihodnjega torka pa tudi njihova uporaba. Policisti in zdravniki pozivajo k previdnosti.

Dostopno Spletna stran za inkluzivne dejavnosti v šestih državah Evrope

18.12.2023

Spletna stran inclusionplatform.eu je plod evropskega projekta Paths to inclusion, v katerem so poleg Slovenije sodelovale še Italija, Španija, Belgija in Turčija.

Dostopno Država na seji komisije za človekove pravice ni zagotovila dostopa invalidom

15.12.2023

"Na povabilo ministrstva sem se želel udeležiti seje Medresorske komisije za človekove pravice. Žal pa se je moja udeležba končala že na vhodu – seja je namreč potekala v 1. nadstropju stavbe, dvigala pa ni," je povedal Gal Kušlan Kranjc.

Dostopno Več kot 70 odstotkov šol za otroke s posebnimi potrebami je v prostorski stiski

08.12.2023

Od 28 osnovnih šol s prilagojenim programom se jih vsaj 74 odstotkov spopada s prostorsko stisko. Pouk poteka v kabinetih, jedilnicah, knjižnicah in v starih propadajočih stavbah. "Tako ne gre več naprej," svarijo ravnatelji.

Dostopno Neodvisno življenje kot ključ do izhoda iz institucij

17.11.2023

"Če mlade ozavestimo in pri njih naredimo miselni preskok, ki ga bodo potem s svojim zgledom prenašali naprej, potem je to vsekakor populacija, na katero računamo, da bo nekaj spremenila na bolje."

Dostopno "Vsem, ki so mi rekli, da iz mene nič ne bo, želim dokazati, da so se zmotili"

10.11.2023

Šepet metulja je nova slovenska najstniška drama, ki z iskreno zgodbo o premagovanju ovir, ljubezni in vztrajanju v teh dneh navdušuje staro in mlado po kinodvoranah po vsej Sloveniji. V manj kot mesecu dni si je film ogledalo več kot 25 tisoč gledalcev.

Dostopno Nasilje nad invalidi

07.11.2023

Mateja Peterec je vodja programa Nasilje nad invalidi v društvu Vizija, ki gibalno oviranim osebam, žrtvam nasilja, omogoča varno zavetje, psihološko podporo in iskanje dolgoročnih rešitev.

Dostopno "Že pridobljenih pravic do osebne asistence ne bi smeli zmanjševati"

30.10.2023

Varuh človekovih pravic opozarja, da je Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti zavrnilo nenavadno veliko število priporočil. Od 83 priporočil so jih zavrnili deset, kar je še enkrat toliko kot prejšnja leta.

Dostopno Glasba in avtizem: "Sistem poučevanja na javnih glasbenih šolah je preživet"

20.10.2023

"Namen glasbene šole bi moral biti, da otroke odpre glasbenemu ustvarjanju. Ker tega ni, veliko otrok po končani glasebni šoli nikoli več ne pogleda inštrumenta," sta prepričani sogovrnici, ki preučujeta vpliv glasbe na otroke z avtizmom.

Stran 3 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov