Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Vojnović Zorman

Dostopno Potovanja so mi odprla nov svet

09.02.2024

42-letni Miha Nardoni s Trate pri Škofji Loki se je rodil s prirojeno telesno okvaro – brez obeh nog in leve roke –, a kljub temu živi samostojno in polno življenje.

Dostopno Ko si na razpotju, ne obupaj

07.02.2024

Mirjana Šernek je pesnica, ki je nedavno izdala tretjo pesniško zbirko z naslovom Svetloba življenja je močnejša od teme. Pri enajstih letih je izgubila vid, a odkrila pesniški talent. Največji dar v življenju pa je zanjo družina.

Dostopno "V obnovljeni hiši bi imela več možnosti za boj z boleznijo"

05.02.2024

Zaradi avgustovskih poplav je veliko ljudi še vedno v hudi stiski. Med njimi je družina Morel Bera, ki je v poplavi izgubila dom, prilagojen hčeri z redko boleznijo. Ker denarja za drago obnovo nimajo, so prvič primorani prositi za pomoč.

Dostopno Smučanje za osebe z invalidnostmi

05.02.2024

Na Rogli je od četrtka, 1. 2., do nedelje, 4. 2., potekal prvi zimski paralimpijski tabor za družine. Udeležilo se ga je 13 mladih in njihovih družin, ki so se preizkusili v smučanju, ki postaja vse bolj priljubljen šport med osebami z invalidnostmi.

Dostopno Zimske radosti otrok s posebnimi potrebami

01.02.2024

"Vsako leto je več otrok z različnimi težavami. Takšne kolonije veliko pripomorejo k njihovi samozavesti in sproščenosti. Najpomembnejše pa je zadovoljstvo, ki ga vidiš v njihovih očeh, tiste iskre veselja, to je neprecenljivo."

Dostopno 17. državne Zimske igre Specialne olimpijade Slovenije

01.02.2024

155 športnikov tekmuje v alpskem smučanju, smučarskem teku in krpljanju, za najboljše pa bo to odskočna deska za Zimske svetovne igre prihodnje leto v Torinu. Sodelujejo tudi gostje iz Avstrije in zamejstva, skupno tekmuje 29 ekip.

Članki Pišem zato, da lahko izrazim svoja čustva

31.01.2024

Dunja Hrvatin je gluha od rojstva, a s pomočjo slušnega aparata lahko sliši nekatere zvoke. Rada poje in posluša glasbo ter piše pesmi. V njih izraža svoje doživljanje sveta, v katerem osebe z okvaro sluha še vedno čutijo nestrpnost in izključenost.

Dostopno Pilotni projekt pomoči na domu za starše otrok s posebnimi potrebami

30.01.2024

Namesto dolgo pričakovanega zakona, ki bi uredil pomoč na domu za starše otrok s posebnimi potrebami, se je Ministrstvo za solidarno prihodnost odločilo za polletni pilotni projekt, v katerega bo vključilo zgolj 10 družin z otroki s posebnimi potrebami.

Dostopno Zimska služba ne (po)misli na invalide

23.01.2024

Te dni so družbena omrežja polna objav jeznih pešcev, ki se morajo, če se želijo izogniti zdrsom in padcem, z veliko mero previdnosti pomikati proti cilju. Kako težko pa se je čez ledene ploskve prebiti osebam z invalidnostmi?

Dostopno Naša ekipa je svetovni fenomen – imamo štiri igralke brez roke

23.01.2024

Pred začetkom prvega treninga za kvalifikacijski turnir na Kitajskem, kamor se bodo naše sedeče odbojkarice po vstopnico za paraolimpijske igre odpravile aprila, smo se pogovarjali s trenerjem Simonom Božičem in kapetanko Leno Gabršček.

Dostopno Invalida pozabili na vlaku

19.01.2024

Slovenske železnice potniku z invalidnostjo, ki so mu zaradi njihove napake ukradli potovalko, izplačale odškodnino v višini 1200 evrov.

Dostopno Svetovni dan brajice

04.01.2024

"Brajica ni le orodje za branje in pisanje. Je simbol enakosti, dostopnosti in priznanja pravic slepih in slabovidnih. Njena vloga v izobraževanju, vključenosti in neodvisnosti je neprecenljiva," so ob svetovnem dnevu brajice poudarili na ZDSSS.

Stran 2 od 21
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov