Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Anja P. Jerič

Zgodovina se ponavlja Mjanmar: državni udari, etnični spori in šepava demokracija. Kaj sledi?

18.02.2021

Desetletje po tem, ko je vojska v Mjanmaru oblast predala civilni vladi, zdaj znova drži vse niti v svojih rokah. Državo tarejo tudi huda revščina, izoliranost od mednarodnega okolja in državljanska vojna med etničnimi skupinami.

Inavguracija iz minute v minuto Joe Biden prisegel kot 46. predsednik ZDA: Vodili bomo z močjo zgleda

20.01.2021

"Imate pravico, da se ne strinjate z mano. Ampak to ne sme voditi do razkola. Obljubljam, da bom predsednik vseh državljanov," je v prvem nagovoru po inavguraciji dejal 78-letni Joe Biden, ki je prisegel kot 46. predsednik ZDA.

2011-2020 Foto: Dogodki iztekajočega se desetletja, ki so vrteli svet

31.12.2020

Od jedrske nesreče v Fukušimi do izvolitve Joeja Bidna za 46. predsednika ZDA. Vmes je minilo deset let – kateri dogodki s svetovnega prizorišča so se nam najbolj vtisnili v spomin?

20 v 2020 Okolje: Požari, vročinski valovi, plastika, izginjanje vrst. Cepiva za naravo ni.

12.12.2020

"Ljudje naravi še naprej prizadejamo rane – puščave se širijo, mokrišča in gozdovi izginjajo, oceani se dušijo v plastiki, zaradi slabega zraka umre devet milijonov na leto, 75 odstotkov nalezljivih bolezni prihaja od živali. A narava vedno udari nazaj."

ZDA 2020 Harris: Odziv na virus največji neuspeh kakšnega predsednika. Pence: Vedno smo povedali resnico.

07.10.2020

Mike Pence in Kamala Harris sta se soočila na edini podpredsedniški televizijski debati, ki je imela letos še posebej veliko težo. Osrednja vprašanja so bila spoprijemanje z novim koronavirusom, odnosi s Kitajsko, vrhovno sodišče in rasna razdeljenost.

Fotozgodba Politiki, igralci, športniki - znani obrazi, okuženi z novim koronavirusom

11.10.2020

V pandemiji covida-19 se je po svetu okužilo že skoraj 36 milijonov ljudi, med katerimi so tudi številni znani obrazi z različnih področij - politike, zabave, športa, kulture.

Šola da, a kakšna? Ponekod maske obvezne, drugod priporočene, spet drugje nepotrebne

09.09.2020

Umivanje rok vsaj petkrat na dan, merjenje temperature vsako jutro, ločena igrala za vsak razred, "varnostni" mehurčki in na vsakem koraku higiena na najvišji ravni. Ne le pri nas, tudi drugod šola ni več, kakršna je bila.

Odkrivajmo Slovenijo "Vse, kar potrebuješ, so kakovostni čevlji, dober nahrbtnik in sveža voda"

08.08.2020

"Z možem sva kar s prstom na prenosnem telefonu pogledala, do kod je iz Ilirske Bistrice razdalja približno sto kilometrov. Ker pot proti Dolenjski čez snežniške gozdove slabše poznava, sva rekla: pa pojdimo tja," razlaga Petra Skok.

Odkrivajmo Slovenijo Mašun – gozdna postojanka v kraljestvu snežniških gozdov

29.07.2020

Ne na obalo, ne v gore, ne v mesto – kam, torej? Ena izmed prijetnih možnosti, sploh za družinski izlet, je Mašun – gozdna postojanka v snežniških gozdovih, na prepihu poti iz štirih smeri – Cerknice, Ilirske Bistrice, Pivke in Loške doline.

Covidsmeti Plastika na tisoč in en način – zmagovalka pandemije koronavirusa

05.07.2020

"Zaščitne obrazne maske imajo življenjsko dobo 450 let, zato so ekološka bomba. Gre za še eno vrsto odpadkov, ki bo imela trajne okoljske posledice za naš planet. Potem pa so tukaj še rokavice, plastične pregrade, plastenke od razkužil, plastični pribor."

Pred volitvami "Srbi so že navajeni, da je Aleksandar Vučić skoraj kot družinski član"

19.06.2020

"Mislim, da bodo po eni strani te volitve Vučićevo stranko v parlamentu okrepile, po drugi pa bi ji lahko dolgoročno povzročile težave, še posebej, če tam ne bo skoraj nikakršne opozicije," pravi Boštjan Anžin, dopisnik RTV Slovenija iz Beograda.

Halo, Nova Zelandija! "Premierka je še ob večerih doma v trenirki v živo odgovarjala ljudem"

14.06.2020

"Novozelandska vlada je zelo lepo poskrbela za nas. Vsi, ki smo zaradi covida-19 izgubili najmanj 30 odstotkov dohodka, smo bili upravičeni do denarnega nadomestila 330 evrov na teden. Verjetno bom pomoč prejemala do konca avgusta," razlaga Lana Mihelčič.

Stran 6 od 22
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov