Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ksenja Tratnik

80-milijonski projekt Drugo predsedovanje Svetu EU-ja: "Vlak vodijo iz Bruslja. Niti približno ni tako kot leta 2008."

17.05.2021

Drugo predsedovanje Slovenije Svetu EU-ja bo zelo drugačno kot prvo leta 2008, ne le zaradi epidemije, ki je močno zarezala v vsakdan celotne povezave, temveč predvsem zaradi zmanjšane vloge Sveta EU-ja in krepitve moči drugih institucij.

Premiera Škorpijona "Družba je zastrupljena z nespoštljivo, sovražno besedo."

07.05.2021

V Mali drami bodo nocoj premierno uprizorili predstavo Škorpijon francoske avtorice Veronique Olmi v režiji Nine Šorak, ki odstira vrsto vprašanj, ki prežemajo sodobno družbo: ksenofobijo in rasizem, pa tudi strahove in neizpovedana čustva.

Odprtje čez noč Gledališčniki razočarani: "To je vrhunski cinizem vlade"

23.04.2021

"Pri takem pogonu, kot ga zahteva gledališče, kot ga zahteva resna koncertna dejavnost, je nesmiselno odpirati za tako malo število ljudi," je v odzivu na četrtkov odlok o odprtju dodatnih kulturnih dejavnosti kritičen direktor Ptujskega gledališča.

Oder Prvi informans Nine Ivanišin: "Ne gre za predstavo, temveč za raziskavo"

16.04.2021

V okviru Drama Laboratorija članica ljubljanske Drame Nina Ivanišin predstavlja informans, posvečen igralstvu in gledališču. "Nisem režiserka, temveč avtorica koncepta in usmerjevalka," razloži projekt, v katerem sodeluje tudi Klemen Janežič.

Pred poletno turistično sezono "Vse, kar potrebujete, je Grčija"; Malta turiste vabi z 200 evri

11.04.2021

Kdaj bomo lahko potovali, kam, pod kakšnimi pogoji? Kaj bo s cepilnim potnim listom? Vprašanj je veliko, odgovori kapljajo počasi, poletna sezona pa je tik pred vrati. Očitno se bo večina za počitnice letos primorana odločiti v zadnjem hipu.

Knjige Erica Johnson Debeljak: Devica, kraljica, vdova, prasica

14.03.2021

V pretresljivi, brutalno iskreni knjigi Erica Johnson Debeljak oriše obdobje, ko jo je življenje kruto stisnilo ob tla in je že preživetje dneva od nje zahtevalo izjemen napor. 

Premiera v MGL-ju Tišina med nami. Ki lahko ohromi dušo in telo.

20.02.2021

Drevi bodo v Mestnem gledališču ljubljanskem krstno uprizorili predstavo Tišina med nami. Pod omnibus, ki v noči na Mestnem trgu odstre zastor v življenja posameznikov, se kot avtorice podpisujejo Tjaša Mislej, Iza Strehar in Barbara Zemljič.

Novi koronavirus 26 otrok po okužbi dobilo večorganski vnetni sindrom

09.02.2021

Prvi primer otroka z večorganskim vnetnim sindromom pri nas so obravnavali septembra, skupno jih je bilo doslej 26, med njimi so bili trije na intenzivni negi. Kakšne posledice bo pustil sindrom, bo bolj jasno čez pol leta, je dejal Tadej Avčin.

Intervju Feri Lainšček: Zmeraj je pot, zmeraj je upanje, zato je treba kljubovati brezupu

07.02.2021

"Z vsakim branjem se knjiga na neki način znova rodi in je vedno malo drugačna. To omogoča ta čudež branja," pravi letošnji Prešernov nagrajenec, pesnik in pisatelj Feri Lainšček, ki zase pravi, da je bil otrok vasi, širše skupnosti.

Epidemija Kako je Portugalska v boju z novim koronavirusom tako "zabredla"?

04.02.2021

"Ko se spominjam, kako je bilo marca lani in pozneje, kar težko razumem, kako smo lahko po vseh prizadevanjih zdaj pristali na vseh najslabših lestvicah," o januarskem porastu števila okuženih in umrlih pravi Karen Žorž, ki živi na jugu Portugalske.

Pričakovanja so velika Biden najprej v boj s pandemijo in razsutim gospodarstvom

21.01.2021

Pričakovanja pri novem predsedniku Joeju Bidnu so velika, njegova prva naloga je očitna in zelo težka: obvladati pandemijo covida-19, ki je samo na dan inavguracije vzela 4400 življenj, in oživiti gospodarstvo. Veliko pa od njega pričakuje tudi svet.

59. predsedniška inavguracija Burni začetki predsedovanj: od smrti po rekordnem govoru na mrazu do prisege na letalu po atentatu

20.01.2021

Oči sveta bodo popoldne uprte v ZDA, kjer bo na Kapitolu potekala inavguracija 46. predsednika Joeja Bidna. Letošnjo slovesnost zaznamujeta poostrena varnost in pandemija, zaradi katere ne bo množic, ki običajno spremljajo prihod novega predsednika.

Stran 12 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov