Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Gospodarstvo Zaradi monopola lahko stavka družbe Piloti Koper ohromi tudi Luko Koper

21.03.2019

Zaradi nesoglasja med zaposlenimi in vodstvom podjetja Piloti Koper, ki edino lahko izvaja storitev pomorske pilotaže, so delavci napovedali stavko. Povod zanjo so zahteve po dvigu plač in slabi pogoji za delo, kar v podjetju zavračajo.

Gospodarstvo Zlorabe delavcev iz BiH: posredništvo v države EU-ja prek "Poštni nabiralnik, d. o. o."

20.03.2019

Kljub javnim razkritjem o nepoštenih praksah, ki jih delodajalci izvajajo nad delavci iz BiH-a, se ponarejanje podpisov, odjavljanje delavcev brez njihove vednosti, neplačevanje plač in prispevkov nadaljujejo.

Gospodarstvo Nezakonitih kazni delavcem ob odpovedi ne dajejo le "luške gazde," ampak tudi član kluba poštenih podjetnikov

13.03.2019

Nezakonitih pogodbenih kazni, kjer delodajalec delavcu zagrozi s plačilom določenega zneska, če delavec poda odpoved, ne dajejo le manjša podjetja, temveč tudi uglednejša podjetja, opozarjajo pri Delavski svetovalnici.

Slovenija Kljub pozivom politike in sindikatov se javni zavodi odločajo za prenos čiščenja in drugih storitev na zunanje izvajalce

15.03.2019

Medtem ko je koalicija v dogovoru z Levico kot cilj navedla zaposlovanje delavcev pri zunanjih izvajalcih nazaj v javni sektor, pa se javni zavodi še vedno zanimajo za "outsorcing", saj prenos odgovornosti prevlada nad pomisleki sindikatov.

Slovenija Razlike med moškimi in ženskami v znanosti se zmanjšujejo, a razlike v plačah in pri višjih položajih ostajajo

07.03.2019

Čeprav se stanje na področju enake zastopanosti spolov v znanosti v zadnjih petih letih izboljšuje, pa so na nekaterih področjih potrebne še dodatne izboljšave, zlasti pri zastopanosti žensk med rednimi profesorji.

Gospodarstvo Za volanom kombija zaradi pomanjkljivega nadzora 84 ur na teden. Ministrstvo čaka na pravno ureditev EU-ja.

25.02.2019

"V enem tednu sem bil doma manj kot 45 ur, preostali čas pa sem bil na cesti," pripoveduje voznik, ki je delal v družbi Katja Transport. V kombijih, kjer ni tahografov, je nadzor nad delovnim časom šibek, a ministrstvo čaka na evropsko pravno ureditev.

Slovenija Vlasta Nussdorfer: "Spoštovanje pravic je drago, a nespoštovanje je še dražje"

20.02.2019

"Veliko priporočil varuha človekovih pravic je bilo upoštevanih, a veliko jih še vedno čaka na obravnavo vlade," je ob predstavitvi letnega poročila poudarila odhajajoča varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer.

Slovenija Se sistem, po katerem pismonoša v prostem času skrbi še za servis motornega kolesa, dokončno poslavlja?

19.02.2019

Stavkovni sporazum, ki sta ga sklenila sindikata SDPZ in SPD s Pošto Slovenije, prinaša za pismonoše tudi spremembo glede motornih koles. Poslavlja se namreč sistem, po katerem so pismonoše morali sami skrbeti za popravila in hrambo motorjev.

Gospodarstvo Pošta Slovenije in sindikata dosegli načelni dogovor. Če ga sindikata potrdita, stavke ne bo.

15.02.2019

Pošta Slovenije je s Sindikatom poštnih delavcev (SPD) in Sindikatom delavcev prometa in zvez (SDPZ) dosegla načelen dogovor o izboljšanju pogojev za delo in materialnega položaja zaposlenih. Če ga sindikata potrdita, napovedane stavke ne bo.

Gospodarstvo Na razpisu za agencijsko delo v Luki Koper večina "gazd" izločenih. Izbor še ni končan.

15.02.2019

V Luki Koper niso izbrali nobenega ponudnika na javnem naročilu za agencijsko delo, saj je bila skupna cena ponudb previsoka. Postopek se bo nadaljeval v konkurenčnem dialogu. Večina dozdajšnjih "gazd" je bila na razpisu zaradi nepravilnosti izločena.

Gospodarstvo Po zavrnitvi podpisa dogovora stavka na Pošti Slovenije vse bližje

29.01.2019

Oba sindikata dogovora s Pošto Slovenije ne bosta podpisala, zato se začenjajo priprave na stavko. Na Pošti pojasnjujejo, da vseh zahtev niso zmožni uresničiti, medtem ko SDH zanika dvig zahtevane stopnje donosa glede na lansko poslovanje.

Gospodarstvo Ministrstvo o voznikih avtobusov: Obsojamo kršitev delavskih pravic, a ukrepali ne bomo, saj je sistem dober

28.01.2019

Sodba, ki je potrdila, da je bila odpoved predsedniku sindikata v skupini Arriva nezakonita, odpira vprašanje, ali lahko država odpove koncesijo prevoznikom zaradi nespoštovanja pravic delavcev oziroma celo ustavnih pravic. Ministrstvo odgovarja z: Ne!

Stran 6 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov