Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Slovenija Nova uredba: "sramežljiva" zaščita voznikov avtobusov. 14-urni delovnik ostaja.

25.04.2019

Na ministrstvu za infrastrukturo so predstavili uredbo, s katero urejajo področje koncesionarjev za avtobusne prevoze in s katero so nekaj pozornosti namenili tudi spoštovanju pravic zaposlenih, a so po mnenju sindikatov te spremembe preveč sramežljive.

Slovenija Iskanje delavcev v BiH-u: Veliko o pomanjkanju delavcev, a skrivnostni glede višine plač

26.04.2019

22 slovenskih podjetij je na sejmu zaposlovanja v Banjaluki iskalo tuje delavce, saj naj v Sloveniji ne bi dobili ustreznih kadrov. Iskali so predvsem delavce v proizvodnji in gostinstvu. Je razlog pomanjkanje kadrov ali ohranjanje nizkih stroškov dela?

Slovenija Odpuščanje sindikalistov: poslanci za analizo, ne pa tudi za zakonske spremembe

17.04.2019

Parlamentarni odbor za delo je sprejel sklep, ki nalaga ministrstvu pripravo analize o stanju na področju odpuščanja in šikaniranja sindikalistov, ne pa tudi sklepa, po katerem bi morali pripraviti spremembe zakonodaje.

Gospodarstvo Prevozniki opozarjajo pred slamnato konkurenco: v enem letu zraslo 400 fiktivnih podjetij

16.04.2019

Predstavniki iz panoge prevozništva opozarjajo, da že več let vlado zaman pozivajo k reševanju problematike v prevozništvu. Prva težava je nelojalna konkurenca, težave pa so tudi v birokraciji, čakanju na mejah in neustrezni davčni politiki.

Slovenija Po desetletju stagnacije prihajajo zadruge in nepremičninski davek

15.04.2019

Slovenija je po podatkih Eurostata po deležu mladih od 18 do 34 let, ki živijo pri starših, na osmem mestu, kar je nižje, kot sta Bolgarija in Romunija. Se pa stanovanjski politiki po desetletjih stagnacije obetajo spremembe.

Slovenija V Arrivi Alpetourju na sodišče zaradi odpovedi sindikalistu. Po odpovedi ga več mesecev niso odjavili.

12.04.2019

Skupino Arriva čaka nova sodna bitka s sindikalistom v družbi Arriva Alpetour Nenadom Dakićem, ki so mu podali izredno odpoved. Razlog za odpoved je bilo neprimerno vedenje do sodelavca, podkrepljeno s komentarjem domnevne priče na Facebooku.

Svet Draško Stanivuković: Včasih je neustrezne čakala giljotina, danes pa ekonomska tortura

15.04.2019

"Ljudje se navadimo na vsak smrad in mi smo se na ta smrad nepoštenja, korupcije in kriminala tako navadili, da ga ne vohamo več," pravi Draško Stanivuković poslanec parlamenta Republike Srbske, ki v politiki stavi na stik z ljudmi in na družbena omrežja.

Gospodarstvo Javno naročanje in delavske pravice: Kako preprečiti socialni dumping?

09.04.2019

Sistem javnih naročil ni krivec in ne more biti rešitev za težavo kršitev pravic delavcev, je ena izmed ugotovitev posveta o socialno odgovornem javnem naročanju. Nastopajoči so bili pri tem enotni, da mora država pri poslovanju postaviti zgled.

Znanost in tehnologija Slovenci razvili fizikalno teorijo za natančno napovedovanje potresov

04.04.2019

Jure Žalohar je razvil teorijo omega, s katero lahko napovedujemo verjetnost potresov. Teorija upošteva rotacijo med prelomi zemeljskih plasti in sinhronizacijo. Prvi rezultati preizkusa teorije v praksi so zelo obetavni.

Gospodarstvo Nov sodni poraz Arrive: Sodišče presodilo, da je bila stavka voznikov zakonita

01.04.2019

V skupini Arriva tudi s pritožbo niso prepričali višjega sodišča, ki je potrdilo, da je bila stavka v Arrivi zakonita. Je pa ugodilo pritožbi sindikata na sodbo, da je bila stavka v Alpetourju nezakonita in zadevo vrnilo v ponovno sojenje.

Slovenija Sejem hrepenenja v BiH-u: Vem, da Slovenija ni idealna, a vseeno je bolje kot tu

29.03.2019

"Malo sem razočaran, povsod zahtevajo točno določeno izobrazbo, ki je nimam. Imam le delovne izkušnje. Pa pričakoval sem tudi višje plače," pripoveduje mlad moški, ki se je tako kot več 200 njegovih sodržavljanov udeležil sejma zaposlovanja v Banjaluki.

Gospodarstvo Samovolja delodajalcev pri poklicnem zavarovanju: opeharjeni vozniki in luški delavci

27.03.2019

"Poklicno zavarovanje delavcev je pravica, zapisana v zakonu, in ne privilegij," poudarja Peter Majcen iz konfederacije sindikatov KS90 in dodaja, da v praksi ugotavljajo ogromno odklonov od zakonodaje, med drugim pri voznikih in luških delavcih.

Stran 5 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov