Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Gospodarstvo Je 20 centov na uro res branik pred usodnimi posledicami na trgu (študentskega) dela?

23.10.2019

Sprejeti predlog minimalne študentske urne postavke je nižji tako od prvotnega kot tudi kompromisnega. Višjemu dvigu pa so bili nenaklonjeni še v sindikatu in študentski organizaciji. Razlog? Strah pred posledicami na trgu študentskega dela.

Lokalne novice Direktorica ZD Nazarje miri občane: Vsega ni mogoče urediti čez noč

22.10.2019

V Zdravstvenem domu (ZD) Nazarje se zadeve po tistem, ko so spomladi delovno razmerje odpovedali trije zdravniki, počasi normalizirajo, trdi direktorica Darja Es. Civilna iniciativa nasprotno meni, da razmere ostajajo kritične.

Slovenija Revščina: Zaradi neplačane položnice otroke že "zvlekli" z avtobusov in iz jedilnic

17.10.2019

Otroci iz socialno ogroženih družin so že v zgodnjih letih prisiljeni potlačiti svoje sanje in želje, na račun prevzemanja bremena socialnega položaja družin. Zelo zgodaj pa se začne tudi socialno izključevanje, ki vodi v duševne stiske otrok.

Zdravje Izobraževanje, ki je ključno za uspešno oživljanje, pri nas temelji na entuziazmu

16.10.2019

Ukrepanje tako laikov kot tudi urgentnih ekip na področju oživljanja se z leti izboljšuje, za večji napredek pa bi bila potrebna večja dejavnost države pri izobraževanju, saj zdaj to področje temelji zlasti na entuziazmu.

Evropska unija Slovenija in EU: Veliko naštetih izzivov, malo konkretnih predlogov

14.10.2019

Slovenija si ne more predstavljati obstoja zunaj EU-ja, ki pa se spoprijema s številnimi izzivi svetovnih sprememb, je ugotovitev več ur trajajočega posveta pri predsedniku republike, ki je ob tem diplomatsko ugotovil, da tovrstnim razpravam pojenja sapa.

Slovenija Pokojninski sistem: Slaba demografska projekcija za Slovenijo

07.10.2019

Projekcije za Slovenijo kažejo staranje prebivalstva, zato bodo, kljub trenutni spremembi pokojninske zakonodaje, potrebne dodatne spremembe, so ugotovitve na konferenci o pokojninskem sistemu.

Slovenija Zdravljenje s konopljo: Kljub obetavnim raziskavam težave zaradi predpisov

05.10.2019

Uporaba kanabinoidov v zdravstvene namene dobiva nove razsežnosti. Novejše raziskave kažejo spodbudne rezultate pri epilepsiji, raku in duševnih težavah. Kljub temu pa stroka opozarja, da se raziskovalci srečujejo z vrsto težav zaradi predpisov.

Zdravje Alkoholizem: Ko spoznaš, da nisi edini s težavo, lahko narediš korak naprej

07.10.2019

"Odraščala sem v družini, kjer je bil prisoten alkoholizem, pri 17 letih pa me je zlorabil ljubimec moje mame. Vse to sem več let uspešno potlačila tudi z alkoholom," začne svojo izpoved članica anonimnih alkoholikov.

Predsodki "Če si invalid, to ne pomeni, da treniraš košarko in poznaš vse, ki so na vozičku"

29.10.2019

"Zgodi se tudi, da nekdo pride in te potreplja po rami ter ti reče: Saj bo. Kako misliš saj bo? Saj je že. Jaz sem v redu, očitno ti nisi," soočanje s predsodki opisuje paraplegik Aljoša Škaper.

Slovenija Italijanski študentje brez možnosti za strokovni izpit: Ob vpisu so bili pogoji drugačni

25.09.2019

Italijanski študentje fizioterapije, ki so se v Sloveniji izobraževali v italijanskem jeziku, so po zakonski spremembi od leta 2017 ostali brez možnosti opravljanja strokovnega izpita. Pristojne zato pozivajo k ureditvi sporne situacije.

Gospodarstvo Ob stečaju Adrie bi Slovenijo čakal dolgotrajen postopek za vzpostavitev povezljivosti

24.09.2019

Ob odpovedi poletov Adrie Airways in negotovi prihodnosti letalskega prevoznika je ena od možnosti ohranjanja letalskih povezav javna gospodarska služba, a zanjo je potreben dolgotrajen postopek. Sindikat poziva državo, ki je Adrio prodala, k ukrepanju.

Slovenija Spanje pred parlamentom: Stanovanja bi morala biti pravica, ne naložba

20.09.2019

Strma rast cen stanovanj, neprimerna stanovanja in dotrajan stanovanjski fond so posledice prepuščanja stanovanjske politike trgu, je glavno sporočilo protesta Kje bomo pa jutri spali, v katerem so protestniki pred parlamentom zahtevali spremembe.

Stran 2 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov