Črna kronika
Andrej Šiško
Policisti so izvedli pet hišnih preiskav, pridržali pa so le Andreja Šiška. Foto: BoBo
Ani Bider pred novinarji o podpori Andreju Šišku. Foto: BoBo
VIDEO
Šiško čaka na srečanje s...
VIDEO
Tožilec bo za Šiška zahte...

Dodaj v

Andrej Šiško čaka na odločitev sodnika o nadaljnjem priporu

Sum ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve
8. september 2018 ob 08:48,
zadnji poseg: 8. september 2018 ob 19:46
Maribor - MMC RTV SLO

Po tem, ko je preiskovalni sodnik za Andreja Šiška odredil sodno pridržanje, se je pred mariborskim sodiščem zbralo okoli 20 protestnikov v podporo priprtemu.

Zjutraj, ko se je iztekel 48-urni rok za policijsko pridržanje, so policisti osumljenega pripeljali pred preiskovalnega sodnika in mu hkrati izročili tudi kazensko ovadbo. Preiskovalni sodnik je zanj odredil sodno pridržanje, so sporočili z Generalne policijske uprave, med drugim ga namreč sumijo ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve.

"V povezavi s kriminalistično preiskavo, v okviru katere smo v četrtek na območju Maribora in Murske Sobote izvajali hišne preiskave, vam sporočamo, da smo pridržano osebo danes zjutraj privedli na Okrožno sodišče v Mariboru in jo s kazensko ovadbo izročili preiskovalnemu sodniku. Zoper privedenega je bilo odrejeno sodno pridržanje," so v sporočilu zapisali na policiji.

Manjši protest v podporo Šišku
Kmalu po odločitvi za sodno pridržanje se je pred mariborskim sodiščem zbralo okoli dvajset protestnikov. Sprehodili so se do prostorov, v katerih je Šiško priprt, in vzklikali "Šiška ne damo, Šiško je naš", je poročala Televizija Slovenija. Kot je v petek povedal vodja mariborskih okrožnih tožilcev Darko Simonič, bodo zanj zaradi ponovitvene nevarnosti zahtevali pripor.

Simonič je še dodal, da je nedeljsko zaslišanje Šiška predvideno za 14. uro, sodno pridržanje pa se bo izteklo v ponedeljek zjutraj, okoli 6. ure. "Edina možnost, da ne predlagamo pripora, je samo to, da nas pridržani prepriča s svojim zagovorom, kar pa se v preteklosti ni dogajalo," je pojasnil Simonič.

Poskus državnega udara bo težko dokazati
Kot je poročal Radio Slovenija, je bilo neuradno slišati, da bo dokazovanje poskusa državnega udara za tožilstvo trd oreh: gre namreč za prvi takšen primer v zgodovini samostojne Slovenije, sodne prakse pa še ni. Šiškov odvetnik Viktor Osim je dejal, da se bo Šiško zagovarjal in da torej ne zanika svojih dejanj, Šiško pa je že v ponedeljek izrazil prepričanje, da je ravnal zakonito in ustavno.

"To, kar se mu očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja. Prepričan sem, da iz tega ne bo nič," je za STA povedal Osim in dodal, da bo sodnik Šiška zaslišal v nedeljo. Osim pričakuje, da bo preiskovalni sodnik vodjo Štajerske varde izpustil iz pridržanja. Če pa bi se sodnik odločil za pripor, odvetnik napoveduje pritožbo na zunajobravnavni senat.

Preiskava zaradi postroja Štajerske varde
Šiška so pridržali, ker naj bi se pod njegovim vodstvom prejšnjo soboto postrojila in prisegla domnevno oborožena paravojaška organizacija Štajerska varda, ki naj bi želela uveljaviti suverenost samooklicane Dežele Štajerske.

Policija je Šiška prijela po tem, ko so se na Facebooku pojavile fotografije zamaskiranih posameznikov, nekaterih z orožjem in pripisom, da gre za Štajersko vardo, ki da bo branila in uveljavila suverenost t. i. Dežele Štajerske. Kriminalisti so v četrtek izvedli pet hišnih preiskav in pridržali dva človeka, a so enega isti dan izpustili iz pridržanja.

Policija je po preiskavah pojasnila, da je iz objav na Facebooku razvidno, da je osumljeni Andrej Šiško s pozivi ščuval k strmoglavljenju najvišjih predstavnikov države in udeležence pozival k izpolnitvi pozivov. Policija je zato prepričana, da so s tem izpolnjeni pogoji za sum ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, poleg tega pa posnetki kažejo, da ima osumljeni v posesti jurišno puško, ki sodi v kategorijo vojaškega orožja, posedovanje katere posameznikom ni dovoljeno.

Štajerska varda naj bi sicer določene dejavnosti nadaljevala. Na omrežju Facebook se je pojavila stran z vabilom k včlanitvi v skupino, policija pa bo to upoštevala v nadaljevanju postopkov, še poroča Radio Slovenija.

A. K. K., La. Da.
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 08.09.2018 ob 08:59
Takoj ko bo prost bo nadaljeval z zastavljenim ciljem, o tem ni dvoma.
mostnica
# 08.09.2018 ob 08:57
Zakaj je slovenska elita uničila obrambo države in je denar zanjo preusmerila k tajkunom? Zakaj sploh imamo državo? Za ropanje?
long island
# 08.09.2018 ob 08:57
Imamo državne urade in državne udare.
Ramus
# 08.09.2018 ob 08:57
Poskus državnega udara bo težko dokazati

Nič skrbet, bo vrhovno sodišče našlo napako v postopku, če ne vrhovno, pa ustavno zagotovo in pravica bo spet opeharjena naga in bosa izgnana iz hrama pravice,....
Mitja80
# 08.09.2018 ob 10:01
a če se bo lepo oblekel kot urejen gospod bo tudi dobil ure družbeno koristnega dela?
Mikita
# 08.09.2018 ob 09:37
Tudi v Nemčiji so se v dvajsetih letih dvajsetega stoletja smejali sodrgi, debeluharjem in posebnežev, ki korakajo. V desetih letih je cela Nemčija korakala.

Mene zanima, kaj počnejo policija in varnostne službe. Nenazadnje tudi vojska. Nihče ni ničesar opazil, šele po pritisku javnosti so se zganili. In ti organi in službe naj bi nas branili. Slepi, gluhi in nesposobni. Razen, kadar se je treba spravit na lahke tarče. Recimo kakšne kubanske plesalce. Butale.
skurjeni.joža
# 08.09.2018 ob 09:04
Janša tudi ima svojo gardo pa na to spet nihče reagira. Nekaterim je pa zgleda dovoljeno vse,...
Kobilica-poet
# 08.09.2018 ob 09:06
Šiško klamfa neumnosti, zato je zrel za arest...
kurirka
# 08.09.2018 ob 09:07
Mnogo hrupa za nič.
whitwice
# 08.09.2018 ob 08:53
O moj bog kako se pretirava. Me spominja taksna azurnost na tiste zrezirane proteste.
alenka2012
# 08.09.2018 ob 09:31
Za imivo da se Štanerci nekako niso prav odločno ogradili od vsega tega direndaha, kot da te Šiškove traparije pospirajo, njegova mami ba katere orsi je 49 letnik brez službe še vedno trdno prisesan meni da je njen izgubljeni brezposelni sin drugi Rudolf Maister ki bo Štajersko osvobodil izpod ljubljanskega jarma velikih subvencij in drzavnega snarja ki potuje čez Teojane na Štajersko.....adijo oamet
sjefrojkaf
# 08.09.2018 ob 10:22
mmmml

Torej se je začelo. Zapiranje ljudi zaradi verbalnega delikta in omejevanje svobode govora


Ne bo držalo. Eni ne razumete, da vam tudi v t.i. demokraciji ni dovoljeno vse. Sklicevanje na neke pravice o združevanju, svobodi govora iz ustave pač ne pomeni, da lahko zdaj vsak mandeljc z dvema celicama organizira paravojaške postroje, razglaša dežele in tako dalje. Tukaj ne bi smelo biti nobenega pregovarjanja in Janševega norčevanja "kaj pa borčevske organizacije". Ker če zdaj dovolimo taka igračkanja po hostah in livadah, bomo imeli čez čas prave odrede po ulicah. Takšne skupine najdejo "sovražnika" , proti kateremu se je treba "boriti". In ne bo jih zanimalo, ali se z njimi strinjaš ali ne. To je nevarnost.
Z modeli s vtetoviranimi znaki 88 in okroglimi svastikami okrog vrata (kot model v Metliki zraven Šiška) ne bi smelo biti nobenega pregovarjanja. Tako kot z dobro rejenimi nosači sekir, pa če zgledajo še tako groteskno in smešno
J@st
# 08.09.2018 ob 09:28
So pa v enoti tudi ljudje, ki so bili v drugih vojskah in na bojiščih drugje po svetu. Na vprašanje, za katera bojišča gre, pa je odgovoril: "Od Afganistana do Ukrajine in še kje drugje."
----------------

Kdo so ti ljudje? ..
Ta bi rad ustvaril kaos še v Sloveniji.
Podgorska Panda
# 08.09.2018 ob 09:06
Tudi če bo težko dokazati poskus državnega udara, mislim da je dovolj dokazov iz slik, videa in pa lastnih izjav, da se ga popoka za kar nekaj let.

Skrbi me edino to, da bo v očeh njegovih pripadnikov videti kot mučenik in da bo s tem še dodatno spodbudil aktivnost tistih gozdnih trebuharjev.
Tukaj bi morala pa policija ukrepati, da ob naslednjih ''vajah''' kjer bojo s svojim orožjem okol skakali, pridrži vse udeležence na podlagi istih kršitev zakona, ki letijo na njihovega velikega vodja.
Binder Dandet
# 08.09.2018 ob 11:32
"49 letnik brez službe"

Mi je sel po glavi njegov status, ko sem gledal, kaksno lepo hiso ima.
opat
# 08.09.2018 ob 09:30
To bo še zabavno. Obeta se nam nova španska nadaljevanka.
KLIPAN
# 08.09.2018 ob 11:52
Veliki desničar Šiško je star čez 50 let, živi v hiši staršev, mama mu pere, lika in kuha.
Zakaj se to ne sme napisati, če je čista resnica??????
Mogoče zato, ker bi potem veliki osvoboditelj Andrej izpadel rahlo smešno v očeh domoljubov?
CimeBine
# 08.09.2018 ob 11:38
Če naslednja vest o Šiškovem kalifatu ne bo govorila o tem, da so Šiška in njegove privržence priprli, bom smatrala, da se je v državi zgodil puč: med pisanjem je prišla novica, da je Šiško priprt. Pred dvema tednoma so nas prepričevali, da ima policist pravico, da samostojno oceni, ali so kubanski plesalci nevarni za državo, zdaj pa nas spet prepričujejo, da policija nima vzvodov, da bi prijela te teroriste vajence. Poleg tega televizija, ki jo morate gledati, če vam je kaj do resnice in domovine, vodji omogoči izjavo, da je paravojaške sile pravzaprav organiziralo – Združenje borcev. Po že ustaljeni metodi obtoževanja trenutnega sovražnika za vse tisto, o čemer vodja in njegovi fantazirajo, da bi lahko storili, vendar si ne upajo, kot tudi za tisto, kar si upajo početi, so spominska partizanska zborovanja razglašena za nezakonita, vsa druga zborovanja v uniformah in z zastavami pa ne. Po tem izpadu bi lahko pomislili, da šiškovci samo preusmerjajo pozornost za ceno majic, ki so jim jih kupili. Po zaslugi "fotošopovske" glamurizacije in nekaj več okrasnih obrob druge paravojaške organizacije že leta ne skrbijo več ne policije ne drugih državnih organov. Da je danes vse to videti drugače, je rezultat dveletnega delovanja medijev SDS, ki so nekaznovano uvedli najhujši sovražni govor, kar ga je bilo mogoče slišati po vojni v Evropi, in ki uporablja osnovni goebbelsovski propagandni model, vendar začinjen z domačo vulgarnostjo, z dodatkom trumpizma – neumne, neprikrite in predrzne laži. Morda res ne obstaja zakonska podlaga, da bi država prepovedala delovanje tega aparata za proizvodnjo nasilja: če je tako, bi bil referendum z jasno formuliranim in preprostim vprašanjem morda dobra rešitev.

Medtem je nekaj kapitalistov v pravem trenutku sprožilo histerijo in doseglo zahtevo po izrednem zasedanju parlamenta. To se doslej ni zgodilo niti zaradi naše menda največje težave – beguncev. Jasno je, kaj njim ustreza: pokorna država z globokim žepom pa v nebo vpijoča laž, da tedaj, ko so oni zadovoljni, zaposlujejo. Z drugimi besedami rečeno, briga njih za druge državne instrumente, socialno državo in splošno dobrobit. Nova 24TV, Janša in kapitalisti imajo enako navado obtoževanja najmanj verjetnega krivca: parlamentarna levica torej škodi delavcem s tem, ko zanje zahteva pravice in plače, skratka spodobno življenje.

Za mnoge še misleče je ta trenutek prezasičen z lažmi, nelogičnostmi, norim sovraštvom in pljuvanjem, in to lahko vpliva tudi na nekatere od tistih, ki sicer niso vajeni razmišljati. Ta kanček upanja ni zanesljiv in ni nujno učinkovit proti državnemu udaru, ki se že nakazuje. Pa vendarle ne bi smeli zamuditi niti ene možnosti, da pokažemo na popolno absurdnost besed in dejanj, ki izhajajo iz njih. Nevarnost trenutka je prav v tem, da besede postajajo realnost.
Pred dvema tednoma so nas prepričevali, da ima policist pravico, da samostojno oceni, ali so kubanski plesalci nevarni za državo, zdaj pa nas spet prepričujejo, da policija nima vzvodov, da bi prijela te teroriste vajence

Zagovarjanje obsceno rasistične naslovnice Demokracije kot svobode izražanja je en tak izziv za tiste, ki še ne razmišljajo. Statistike so neizprosne: v daljšem obdobju so bila na nekaj čez tristo posilstev zabeležena le štiri taka, pri katerih so bili storilci tujci (pa ne begunci). Po vodebovski algebri pomeni to več kot 20 odstotkov, in če se pri tem niste nasmejali, vam ni več pomoči. Begunci posiljevalci so tu preprosto izmišljeni. Celo če stvari ne bi bile tako očitne, obstaja zelo preprost način, da odkrijemo resnico: Slovenci, nehajte posiljevati Slovenke in druge državljanke! Tako bo statistika končno tako poenostavljena, da bo povsem jasno, kdo pravzaprav (ne) posiljuje. Če so slovenski moški nagnjeni k uspehu, služenju denarja, političnemu boju, elitnemu kuhanju, vzklikanju priseg, vihtenju sekir in drugim ekstremnim športom, zakaj ne bi na kakšni jasi v en glas izgovorili prisego, da nikoli ne bodo fizično napadli, nadlegovali in trpinčili, zlasti pa da ne bodo nikoli posilili ne ženske ne otroka? Za to je potrebnega neprimerno manj napora, konkurence pa ni nobene. Zakaj tisti, ki so prisegli, potem ne bi nosili kakšnega znaka, pentlje, gumba, značke, da bi vsi videli, da pripadajo junaškemu rodu moških, ki so se odrekli nasilju? V ZDA, Kanadi in Avstraliji tisti moški, ki pripadajo temu gibanju, nosijo belo pentljico. In potem bo mogoče razpravljati tudi o ženskem (in tudi o otroškem) nasilju nad moškimi, ob vsej možnosti, da se razprava konča enako bedno kot demonizacija beguncev. Do takrat pa ni nobenega dvoma, da je posiljevanje privilegij in posebna pravica domoljubnega moškega, ki samega sebe že ne bo omejeval pri nobenem ogabnem dejanju – laganju, pljuvanju, žaljenju, nasilju vseh oblik. In vse dokler končno ne bo izvedena smiselna akcija, ki bi dokazala dobre lastnosti, ki jih je mogoče povezati z domoljubjem, slednje za nas ne obstaja. Pa tega ne bi bilo težko izvesti: predstavljajte si denimo skupine žensk, ki moške pred parlamentom, vojašnicami, stadioni, gospodarskimi zbornicami, bankami pričakajo s transparenti proti nasilju, ki jih, ko odhajajo z dela, prosijo, naj se v njih predrami razum, ki z letaki v rokah zvonijo pri vratih ... Ničelna toleranca do nasilja in zlasti posilstva, ne glede na to, kakšnega porekla je storilec, ruši to ogabno zgradbo, zlepljeno z izpljunki in slino, ki jo že dve leti gradi medijski imperij SDS. In da se jo porušiti z mezincem!
Nevarnost trenutka je prav v tem, da besede postajajo realnost

Če bi se kaj takega zgodilo, bi res rada videla, koliko klenih moških bi si upalo tabu nasilja in posilstva razglasiti za akcijo frustriranih militantnih feministk. Koliko bi si jih upalo trditi, da je nošenje orožja človekova pravica, ali človekove pravice neenako deliti na pravice beguncev (veliko manjše) in domačinov (veliko večje)? Samo ta en ukrep bi ozdravil bolne ume od še več norih idej, zlasti pa od tiste najbolj nore – da domoljubi ščitijo "naše" ženske in otroke pred begunci, medtem ko jih sami mlatijo in posiljujejo, kot sem jim zljubi. Ne nazadnje, mar ni Cerkev tista, ki bi morala nastopiti prva in se truditi čim širši krog ljudi prepričati, da je posilstvo grozljiv zločin in da je nasilje človeka nedostojno dejanje?

V tem smislu je obscena in rasistična naslovnica še bolj nora od šiškovcev, saj še hitreje vodi bodisi v popolno brezumje ali pa nas vzpodbudi, da se zaustavimo na robu prepada, sami izberite!

Seveda obstajajo razlike v kulturi in vedenju, vendar te pomenijo privlačnejšo stran življenja na našem planetu. V srečnejši prihodnosti bi lahko beguncem ob sprejemu pri vstopu v Slovenijo ali prehodu skozi njo dali pisna in ustna navodila, med katerimi bi bilo tudi obvestilo, da morajo tukaj vsi moški priseči, da do žensk in otrok ne bodo izvajali nasilja in da ne bodo posiljevali. Vse drugo, kar prinašajo in bi radi dali, je dragoceno. V laični državi je število ver nepomembno, ker je vera osebna stvar – kar je idealno za sodelovanje med cerkvami. Toda veliko bolj pomembno je, da bi tak tabu omogočil svoboščine, o katerih zdaj ne moremo niti sanjati, ker bi izostril občutek za državljansko vedenje in etiko, ker bi osvobodil ljubezen, ker bi zmanjšal strah. In spremenil bi posameznike, kar je morda najbolj pomembno. Vrnil bi pomen besedam, načinom prepričevanja, dvorjenja, logike, taktike mirnega urejanja medčloveških odnosov. Če ste se sposobni z nekom sporazumeti in se zavedate svoje moči, da se vzdržite, zakaj hudiča potem potrebujete sekiro, kapuco in vreščanje na nekem travniku? Odporni na neumnost in samozavestni boste imperialno medijsko laž zavrgli kot cigaretni ogorek ... Vendar boste ogorek, enega najhujših onesnaževalcev, previdno pobrali in ga odvrgli v temu namenjen koš za smeti.

Svetlana Slapšak
ketner
# 08.09.2018 ob 11:20
Ne zagovarjam Šiška moti me pa to kako se njega obravnava nekoga drugega, ki je počel isto z istim namenom pa ne.
x1ijn
# 08.09.2018 ob 12:37
@alenka2012
Živim na Teznem. Ta teden smo dobili vabilo na sestanek četrtne skupnosti. Besedilo je bilo napisano tako, da nisem vedel katera stran ga pošilja. Nekaj v stilu, da določene osebe ogrožajo demokracijo ipd. Se mi zdi, da imajo iste argumente na obeh straneh.
Ramus
# 08.09.2018 ob 09:44
bi ga lahko povabili v udarni termin prvega programa in mu dali priložnost, da spregovori

Spretno ste vpletli Biblijske tekste v aktualno politično dogajanje, vendar ste spregledali da je g. Šiško svojih pet minut že imel in da nas ni navdušil,....

Lahko pa končamo z še enim Biblijskim tekstom, ki se poda v trenutno politično dogajanje,....

Pregovori 17,25. V žalost je očetu svojemu sin bedak in v bridkost materi svoji.
conchita
# 08.09.2018 ob 15:45
In zakaj teh norcev ne razženejo??
Jazst2
# 08.09.2018 ob 11:40
Ni ga normalnega, ki bi se lahko strinjal s takimi "domoljubi"... domoljub my ass!
KLIPAN
# 08.09.2018 ob 11:39
"O moj bog kako se pretirava. Me spominja taksna azurnost na tiste zrezirane proteste."

Seveda. Čisto pretiravanje. Izkazovanje domoljubja z sekirami in avtomatskimi puškami je pač za desne nekaj najbolj normalnega na svetu. Res mi ni jasno kako lahko državni organi sploh reagirajo na kaj takega, totalno nerazumevanje osnovnih človekovih pravic, demokracije, ustavne ureditve.....s strani državnih organov, a ne?
fiston
# 08.09.2018 ob 12:34
@firtoh To ti lahko samo na RTV odgovorijo. Ne vem, zakaj je oni zatemnjen, verjetno ni dovolil da ga prikažejo, vem da Šiško ni, ker ta itak hoče biti povsod.
No saj podobno je z onim postrojem, ko so vsi zamaskirani razen njega. Šiško pač hoče reklamo, bo še kandidiral.
CimeBine
# 08.09.2018 ob 12:12
@firtoh...to je verjetno priča,ki mora bit pri takih dogotkih prisotna in je verjetno izrazil željo,da je na posnetku neprepoznaven...
2px_orbitala
# 08.09.2018 ob 11:42
Zgodovina nas uči, da moramo take stvari jemati zelo resno. Moral bi v zapor za vsaj 5-10 let. Ampak žal je sodni sistem tak, da ne bo iz tega vse skupaj nič.
oliva
# 08.09.2018 ob 10:55
Pravilno.
Ampak kje so bile vse službe prej?
Vidim da mnogi še vedno ne vidijo resnosti in problema v tem, kar je zaskrbljujoče (kako si ljudje predstavljajo 'sami delat red' in da s tem ni nič narobe, paradoksalno pa to počnejo zato, ker so eni že prej po svoje si predstavljali red).
Je bil zato notoričen venezuelski spin, da ne bomo opazili ukrajinskega wannabe modela? :)
Saj to se že dolgo želi in skuša (še pomnite 'Janša = Timošenko', politični zaporniki pa to?)
...
HOR
# 08.09.2018 ob 12:30
Dokler bomo imli za predsednika države prazne preračunljive manekenske PR "Borate" tipa Borut Pahor namesto humanističnih intelektualcev tipa Svetlana Slapšak bo do fašizma nasilne preproščine samo par korakov okrog vogala...
foxhunt
# 08.09.2018 ob 09:37
Ko se Šiško news cenzurira, potem je pa v ozadju res velika stvar.
HOR
# 08.09.2018 ob 19:42
Skratka organiziranje neke vrste tako ali drugače oboroženi paravojaških enot in pozivanje k nezakonitim pritiskom in postopkom za spremembo oblasti...
Halo...!
Zakonodajna in izvršilna oblasti pravne demokratične države je takšne pojave dolžna v kali preprečvati in sankcionirati v okviru zakonov...
socrates
# 08.09.2018 ob 14:51
Zgodovina je polna takih primerov kot je "gostilniska štajerska varda" - eden boljših primerov se je dogajal na začetku prejšnjega stoletja v neki minhenski pivnici. Kam je to pripeljalo, se ve! Zatorej brez milosti do kolovodje, bauharjev in "protestnikov"! Slovenija bo na ta način pokazala, da se najbolje brani sama in ji klovni niso potrebni.
ti-ne
# 08.09.2018 ob 11:06
Verjetno bo Šiško kandidiral za župana Maribora in to je del predvolilne kampanje. Druge pametne razlage ni.
garmond
# 08.09.2018 ob 10:34
Upam, da ga ne bodo spustili, ampak ga bodo kazensko ovadili, obsodili in da bo potem celotno kazen tudi odslužil. Da se nam ne zgodi slovenski Breivik.
sentinel2000
# 08.09.2018 ob 09:30
Slovenska klasika. Medtem ko se vsi mainstream mediji ukvarjajo z dotičnim gospodom, v parlamentu novi ministrski kandidati trosijo nebuloze in jim niti ni jasno kje so, stari mački pa nas prepričujejo da so "novi". Med kruhom in igrami smo izbrali igre.
Prizadet
# 08.09.2018 ob 09:23
Hmm. Bo uspel državni stroj poslati močno jasno sporočilo?
pero-perica
# 08.09.2018 ob 09:21
50 zblojencev naredilo državni udar pa niste resni.primer turčija
nonparel
# 08.09.2018 ob 20:56
Si tik pred Abrahamom, nimaš dneva delovne dobe, imaš kar zajetno policijsko kartoteko kaznivih dejanj zaradi katerih si bil tudi obsojen, živiš še vedno pri mami, katera te preživlja... in takšen bi rad red delal v naši državi.
Ne, ta človek ni pravi naslov za to.
KovacevaKobila
# 08.09.2018 ob 20:40
... se je pred mariborskim sodiščem zbralo okoli 20 protestnikov v podporo priprtemu.

Domoljubi sicer ves čas plešejo pred sodišči in slednja nadvse radi zmerjajo s ‘krivosodjem’, ampak naj vas to ne zavede: oni strogo spoštujejo zakone. Zakone druge republike in Šiškovega vzporednega pravnega sistema, se razume.

So protestniki s seboj prinesli tudi maske, sekire, kalašnikove in ostalo obvezno opremo?
oliva
# 08.09.2018 ob 12:31
@Binder, odgovor je kratek:
Slovenija ima vojsko, eno vojsko.
Ne more vsak po svoje se it vojska (razen Janše očitno, ker je pomemben za demokracijo, medtem ko Šiško ni).

Tko kot državne proslave: DOMOLJUBI spoštujejo institute svije države.
Paravojske, paradržavne proslave itd. nimajo v neki sodobni evropski demokraciji kej počet.
Hrk hrk
# 08.09.2018 ob 22:06
Trendovski tale Šiško. Kokice kupljene, čakam nadaljevanje drame...
------------------
Ko ti bodo ti modeli hodili okrog hiše,boš tudi jedel kokice?
KLIPAN
# 08.09.2018 ob 19:19
@felixon
"Levičarjem zmanjkuje novih idej in se zato poslužujejo, takih že videnih scenarijev, razlika je samo v tem da se se danes ljudi ne da več nateg.... s temi udbaškimi fintami."

Če zanemarimo desničarja Šiška, je tisti tip iz podmladka sds levičar ali udbaš?
komsomolec
# 08.09.2018 ob 16:34
se je že povečala prodaja sekir?
:-)
oliva
# 08.09.2018 ob 11:02
A vsi so se prestrašili, @zala10?
Enih kot vidim ne gane...
Ki tudi imajo btw, svoje vojske in postroje, sam v tem primeru pa vse tiho je bilo, je (in bo?).

In kao da je to zaradi nastavljanja ministrov! Lol! :D
Ki šele bodo nekaj pač skušali delati. Big deal.

Tle pa formacije po hostah, itak, nč tacga.

Če bi šlo za kogarkoli drugega, bi tu isti, ki relativizirate ali celo podpirate, poblaznevali od togote, groze in vsega. :)

Pa čist majo eni pobrkan vrednostni kompas: izjava ('svoboda govora', 'reče tko kot misli', 'jack pove kar misli in jih ful misli) ali oboroženi postroji, zamaskirani!
Pred KOM in KOGA bodo branili ZAMASKIRANCI?
Saj za migrante je vseen, sej jih ne poznajo. ;o)

No in to eni dajejo v isti koš, kar težko verjet.
murovec
# 08.09.2018 ob 09:49
Človek je vidna marioneta svojega vzornika IJJ in igra z enakimi kartami le z še veliko manj premišljenimi postopki. Obema odgovarja vloga mučeniških borcev za kvazi svobodo in enakopravnost saj že v startu oba zavračata ustaljene človeške norme spoštovanja temeljev zakonodaje . Glede na vse je možno da bo to svojo " donkihotsko vlogo " drago plačal , človek je po svoje obupno naiven
vranek
# 09.09.2018 ob 02:04
Poglejte video Koalicija sovrastva!
KLIPAN
# 08.09.2018 ob 21:56
Če sklenemo- do sedaj smo imeli v Sloveniji pojav dveh t.i. paravojsk.
Prvo je imel Janša, drugo Šiško.
V obeh primerih desničarji.
Baje pa smo levičarji zelo nasilni in bi radi revolucijo in take fore.
Nekak to ne gre skupaj, se mi zdi.
zagloba
# 08.09.2018 ob 16:27
Pa ljudje, o čem nekateri govorite? Podpirate Šiška in tudi državni udar vam ne predstavlja neke škode za družbo. Tej državi res ni pomoči, če ima take posameznike. Žalostno, sami sebi kopljemo jamo, še tisto malo verodostojnosti, ki jo imamo, bomo v tujini zapravili....
HOR
# 08.09.2018 ob 13:00
Kdo v Sloveniji je že zlorabljal vojaške kadre za nedopustno in nezakonito nasilno vpletanje v civilno sfero...!?
x1ijn
# 09.09.2018 ob 01:48
@RJSlo, prav imaš tipkarski škrat je bil. Meni se realnost ne zdi taka kot si opisal. Res je, da se ne cedita med in mleko in marsikaj škripa, ampak s fevdalizmom tega res ne morem primerjat.

Poišči Šiškove izjave v tem tednu. Vsaj ob dveh priložnostih je izrecno zagrozil z državnim udarom. Grozil je policiji in vojski. Poseduje ilegalno orožje. Organizira prepovedane oblike shodov. Preprodaja drogo. Rabiš še kaj?

Pokrajine in regije obstajajo, imamo tudi lokalno samoupravo. Vse to urejajo zakoni, sigurno pa ne more kar nekdo ustanovit neke pokrajine in pričakovat, da bo lahko imel samoupravo. Se pa popolnoma strinjam, da imajo lokalne skupnosti premalo avtonomije.

Če se Štajerska želi odcepti, potem je treba organizirat referendum oz. plebiscit. Ampak tudi to ne bo šlo enostavno, ker ustava ščiti enotnost Slovenije. Z uporabo sile bo prišel edino v zapor.
Kazalo