Iskalna akcija je končana. Foto: MMC RTV SLO
Iskalna akcija je končana. Foto: MMC RTV SLO

Informacijo je za MMC potrdil Drago Menegalija, uradni govorec ministrstva za notranje zadeve. Neznano moško truplo je bilo na Hrvaškem najdeno v nedeljo zvečer v bližini Samobora. Truplo je opazil sprehajalec, policisti pa so opravili ogled kraja dogodka in o najdbi obvestili slovenske policiste.

Slovenski policisti so hrvaškim kolegom izročili primerjalni DNK-vzorec, analizo pa so opravili na inštitutu za sodno medicno v Zagrebu. Ta je potrdila, da je neznani utopljenec predsednik krajevne skupnosti Boštanj, ki se je udeležil četrtkovega tragičnega spusta po Savi.

V reševalni akciji je sodelovalo skoraj 200 reševalcev, ki so preiskali območje okoli gradbišča hidroelektrarne Blanca, kjer se je nesreča zgodila. 12 ponesrečencev so našli v bližini kraja tragedije, v ponedeljek pa so jih hrvaški kolegi obvestili, da so na hrvaški strani v Savi našli neznano truplo.

"Gre dejansko za pogrešanega Marjana Kogovška. Obveščeni so bili svojci, postopek vračanja pa že poteka," so povedali na Policijski upravi Krško.

Sevnica in Slovenija žalujeta
Danes je dan žalovanja za žrtvami nesreče. V Posavju bodo potekali pogrebni obredi, poslanci pa se bodo v spomin na umrlega kolega Kristjana Janca zbrali na žalni seji v državnem zboru.