Vodušek ima tako finančne kot pravne težave. V primeru obsodbe zaradi domnevnega izsiljevanja mu grozi do osem let zapora. Foto: BoBo
Vodušek ima tako finančne kot pravne težave. V primeru obsodbe zaradi domnevnega izsiljevanja mu grozi do osem let zapora. Foto: BoBo

Sodišče je za stečajno upraviteljico imenovalo Romano Kruhar Puc. Upniki imajo za prijavo svojih terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic čas do vključno 24. marca 2014, je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Vodušek ima zadnja leta sicer finančne težave. V začetku leta 2009 je od Lea Oblaka prek družbe Publica odkupil 51-odstotni lastniški delež televizije Info TV, za katerega naj bi odštel od 2,5 do tri milijone evrov. Družba pa je kmalu zašla v likvidnostne težave.

Leta 2010 je šel Info TV v prisilno poravnavo, februarja letos pa v stečaj. Njen lastnik je postal vmes Voduškov sin Dejan. V stečajnem postopku nad družbo so upniki prijavili za 2,84 milijona evrov terjatev, upravitelj Borut Soklič pa jih je priznal za 1,63 milijona evrov. 24.979 evrov se nanaša na prednostne terjatve, 1,60 milijona evrov pa na navadne terjatve.

Vodušek ima poleg finančnih tudi pravne težave
Vodušek je tudi del odmevnega sodnega postopka, saj je obtožen domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Če bo obsojen, mu grozi do osem let zapora.

Obtožnica proti njemu je bila vložena konec oktobra lani, julija lani pa so ga kriminalisti aretirali na Trojanah, in sicer v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem naj bi Korošcu in Stiplovšku grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v vrednosti 160.000 evrov.