Tanja Fajon Foto: BoBo
Tanja Fajon Foto: BoBo

so v nedeljo zvečer prekipevali od čustev - od pristne sreče do globokega razočaranja.

Najbolj so se svojih treh mandatov v Evropskem parlamentu (in posledično zmage) veselili v SDS-u, nič manj vesela pa ni bila Tanja Fajon, ki ji je s pomočjo preferenčnega glasu uspelo znova osvojiti sedež v Bruslju. Široko nasmejan je bil tudi Ivo Vajgl, ki mu javnomnenjske raziskave sicer niso napovedovale najboljšega izida, a je v sodelovanju s stranko upokojencev in njenim predsednikom Karlom Erjavcem prepričal dovolj volivcev.

Precej bolj kisli - celo zgroženi - pa so bili obrazi v štabih Državljanske liste (predsednik Gregor Virant, ki je sinoči že napovedal svoj odstop, ni mogel skriti šoka ob dejstvu, da je njegova stranka dobila le dober odstotek glasov) in Pozitivne Slovenije, saj se je nosilcu liste Jožetu Mencingerju mandat izmuznil za slab odstotek in pol. "Sem razočaran," je tako priznal Mencinger. Razloga za veselje niso imeli niti v neparlamentarnih strankah, npr. v Solidarnosti in Združeni levici, Piratski stranki ali v SNS-u.

Nekaj fotoutrinkov sinočnjega dogajanja v volilnih štabih in v novinarskem središču smo zbrali spodaj. Priporočamo ogled v celozaslonskem načinu. Foto: BoBo, Sandi Fišer