Slovenija je v Evropski uniji, in EU pomembno vpliva na življenje Slovencev doma, saj se odločitve EU-ja neposredno dotikajo tudi slehernika v naši družbi, zato so evropske volitve pomembne, je poudaril. Foto: BoBo
Slovenija je v Evropski uniji, in EU pomembno vpliva na življenje Slovencev doma, saj se odločitve EU-ja neposredno dotikajo tudi slehernika v naši družbi, zato so evropske volitve pomembne, je poudaril. Foto: BoBo
Šoltes na konvenciji predstavil stranko

Šoltes je v nagovoru na sklepni konvenciji dejal, da politika sicer ne ustvarja delovnih mest in socialne varnosti, ustvarja pa pogoje za to. Slovenija je v Evropski uniji, in EU pomembno vpliva na življenje Slovencev doma, saj se odločitve EU-ja neposredno dotikajo tudi slehernika v naši družbi, zato so evropske volitve pomembne, je poudaril.

Ob tem Šoltes, ki je v nagovoru na konvenciji znova poudaril, da so evropske volitve zgolj prva stopnica na njihovi poti, že napoveduje nadaljnje korake "za resnično možnost izboljšati pogoje za kakovost življenja".

Napoveduje ponujeno roko
Za vse to bo po njegovih besedah nujno povezati vse Slovence ter nastopiti tudi na lokalnih in državnozborskih volitvah. Za te datuma še ni, a jih Šoltes pričakuje hitro. Po njegovih napovedih bodo tako že prihodnji teden na pogovor o tem, kaj so skupaj pripravljeni storiti za dobro Slovenije, povabili vse, ki so na to pripravljeni.

Kot pojasnjuje, oblikujejo pobudo, ki bo združila "razsute državotvorne energije" in ponudila ustrezne rešitve. "Ponudili bomo roko in sodelovanje z vsemi, ki so pripravljeni sprejeti naše vrednote in sodelovati pri tem, da se državo lahko upravlja bolje kot zdaj," napoveduje Šoltes.

Po njegovem prepričanju je treba poleg ekonomske ustaviti tudi politično krizo. Meni, da je državnozborska politika preveč razdrobljena na številnih področjih, ta nepovezanost pa med drugim slabi konkurenčnost Slovenije. "Tu smo, da pomagamo ustvarjati boljše pogoje tako za delavce kot za podjetnike," pravi Šoltes.

Ob tem se je zavzel za ustvarjanje pogojev za preoblikovanje prekarnih oblik dela v redno delovno razmerje ter za ohranitev infrastrukture in naravnih virov v državnih rokah. Med resnimi težavami, ki se jih je treba v Sloveniji lotiti takoj, Šoltes našteva še revščino, zdravstveni sistem in mlade, ki odhajajo v tujino.

Pričakuje napade na listo
Poudarja, da so pripravljeni prevzeti odgovornost za boljšo prihodnost Slovenije, in si želi, da bi ljudje spet zaupali politiki. Kot pravi, sicer tudi v prihodnjih dneh pričakuje napade na listo in posamezne kandidate, saj se pri nas vsakogar, ki izstopi iz povprečja, skuša diskreditirati. "Ne bomo se dali, vztrajali bomo na svoji poti do konca," je zatrdil.

Poleg Šoltesa na njegovi listi kandidirajo še Katarina Košak, Boštjan Horvat, Mojca Blas, Iztok Prislan, Monja Režonja, Gregor Veličkov in Diana Ternav.

Šoltes na konvenciji predstavil stranko