Swoboda se bo v Kopru ustavil na poti v Trst. Foto: EPA
Swoboda se bo v Kopru ustavil na poti v Trst. Foto: EPA

Nekdanji dolgoletni poročevalec parlamenta za Hrvaško je izrazil upanje, da bo Sloveniji, tudi s pomočjo predsednika Boruta Pahorja, kljub notranjepolitični krizi v prihodnjih tednih s Hrvaško uspelo doseči dogovor o Ljubljanski banki, saj gre po njegovih besedah za "zelo nujno zadevo".

Swoboda bo v torek obiskal Koper, kjer se bo skupaj z evropsko poslanko Mojco Kleva Kekuš udeležil novinarske konference in sodeloval v razpravi z mladimi z naslovom Vaše mnenje, vaša Evropa.

Swoboda se bo v Kopru ustavil na poti v Trst, kjer se bo udeležil večdnevnega letnega zasedanja svoje politične skupine S&D. V okviru tega dogodka se bo predvidoma srečal tudi s predsednikom SD-ja Igorjem Lukšičem.

Pogovorov s predstavniki Pozitivne Slovenije, ki se je v preteklosti zanimala za članstvo v stranki evropskih socialistov in demokratov PES, Swoboda v okviru svojega obiska v Sloveniji ne načrtuje.

O pogovorih s Pozitivno Slovenijo glede njenega morebitnega članstva v PES-u je Swoboda dejal, da ostajajo odprti za to možnost, a dodal, da zaradi notranjih težav slovenske stranke konkretni pogovori o tem trenutno ne potekajo.

Ob tem je vodja politične skupine evropskih socialistov in demokratov še poudaril, da "zelo nasprotujejo kakršni koli obliki korupcije".

Erjavec optimističen glede LB-ja
Erjavec optimističen glede LB-ja