Nepremičnine prihajajo v last bank. Izgubil naj bi jo tudi Pavček. Foto: MMC RTV SLO
Nepremičnine prihajajo v last bank. Izgubil naj bi jo tudi Pavček. Foto: MMC RTV SLO
Probanka Pavčku zaplenila vilo

Trenutni predsednik uprave in največji lastnik Viatorja & Vektorja Pavček je nepremičnino zastavil za 10 milijonov evrov posojila, poroča Dnevnik. Mariborska banka Probanka pa naj bi že pred mesecem zaradi neporavnanih obveznosti začela postopke za vpis lastništva v zemljiško knjigo.

"Ne gre za zaseg"
237 kvadratnih metrov veliko posestvo, na katerem stoji 100 kvadratnih metrov velika hiša, je Pavček kupil pred leti prek svojega podjetja Petin, nato pa so jo zastavili za pridobitev posojila. A podjetju je že poleti 2009 zapadlo prvo kratkoročno posojilo za 4,7 milijona evrov.

Tako Pavček kot banka sta Dnevniku zatrdila, da ne gre za zaseg premoženja, ampak za "običajno poslovno-finančno potezo". Probanka bo namreč nepremičnino prodala prek lizinške družbe, zato tehnično ne gre za zaseg.

Pavčkovo podjetje v finančnih težavah
Pavčkovo podjetje Petin je v velikih finančnih težavah, saj je njegovo edino premoženje ob nepremičninah lastniški delež v Viatorju & Vektorju, ki pa je imel lani 200 milijonov evrov dolgov. Prav tako so marca nekatere banke Petinu zablokirale transakcijske račune.

Probanka Pavčku zaplenila vilo