Razlog za stečaj slabo vodenje družbe in premalo znanja? Foto: RTV SLO
Razlog za stečaj slabo vodenje družbe in premalo znanja? Foto: RTV SLO
Tavčar je pojasnil razloge za odločitev za stečaj. Foto: RTV SLO

Po besedah predsednika uprave Skimarja, večinskega lastnika Elana in Elan Ataca, pod katerim deluje tudi A Sport, Tevža Tavčarja je razlog za stečaj slabo vodenje družbe in premalo znanja.

Prodajalne na javno dražbo
Danes so bile trgovine sicer zaprte zaradi inventure, ki naj bi bila končana v sredo, zaprte. O prihodnosti prodajaln bo odločal stečajni upravitelj Brane Gorše. Tavčar pričakuje, da bodo prodajalne ponudili na javni dražbi. Za prodajalno v Begunjah pa računa, da bo postala Elanova tovarniška prodajalna, kot je bila to tudi že v preteklosti.

Prisilna poravnava predraga
Za A Sport sta tako nekdanja kot tudi sedanja uprava pod vodstvom Anice
Hrastelj poskušali najti drugačne rešitve. Med drugim je bila predlagana tudi prisilna poravnava, vendar je lastniki niso podprli. Ugotovili so, da A Sport porabi preveč denarja, ki ga Skimar ne more zagotoviti, je pojasnil Tavčar in zato pred približno enim tednom predlagal stečaj.

Kmalu tudi o usodi Elan Invente
A Sport je sicer le ena od družb znotraj Skimarjeve prodajne divizije. Poleg nje pod Skimarjevo hčerinsko družbo Elan Atac spada tudi Elan
Inventa. Slednjo je Skimar pred kratkim želel prodati, vendar jo je nato umaknil iz prodaje, tako zdaj po Tavčarjevih besedah še naprej ostaja pod Atacom.

O nadaljnji usodi Invente naj bi odločali tudi na petkovi skupščini, ko bo na dnevnem redu tudi točka o dokapitalizaciji Invente. Če bo ta potrjena, bo Skimar povečal svoj delež v družbi za pet odstotkov na 75 odstotkov, kar bo omogočilo lažje vodenje družbe, je pojasnil Tavčar.