Gospodarstvo
Zaključek del, če ne bo več večjih zapletov, bi lahko izvedli do konca leta 2025. Foto: BoBo
Vili Kovačič je napovedal pritožbo tudi na izid drugega referenduma. Mu bo na sodišču še enkrat uspelo? Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Kakšna bo zdaj usoda projekta drugi tir?

Kovačič napovedal pritožbo tudi na izid drugega referenduma
14. maj 2018 ob 07:44
Ljubljana - MMC RTV SLO, Radio Slovenija

Vodilni v SMC-ju trdijo, da je država zaradi aktivnosti Vilija Kovačiča pri projektu drugi tir izgubila eno leto. Vendar je to menda pretirana ocena. Kako se bo projekt nadaljeval in kakšna je lahko njegova usoda?

Zakon o drugem tiru, ki bo po seznanitvi nove sestave državnega zbora (DZ) v veljavi, če Viliju Kovačiču ne bo še enkrat uspelo na sodišču izpodbiti izida referenduma, daje koncesijo za financiranje in upravljanje drugega tira projektnemu podjetju 2TDK. Njegov generalni direktor Metod Dragonja je dejal, da so v časovni okvir projekta vračunali toliko rezerve, da jim ga Kovačič ni dosti pokvaril. "Časovnica je še vedno postavljena tako, da bi zaključek del lahko izvedli do konca leta 2025," je dejal Dragonja.

Časovne načrte lahko še vedno pokvarijo pritožbe na javnih razpisih za gradnjo. Ali pa prihodnja vlada, če bi se odločila za revizijo in zamik ali spremembo projekta. A potem bi verjetno morala računati na izgubo že pridobljenih evropskih sredstev, gre za vsaj 109 milijonov, ki so bili dani zato, ker projekt vodi projektno podjetje z mešanjem različnih finančnih virov. Naslednja poteza državnega sekretarja Jureta Lebna je povezana prav z evropskimi sredstvi. "Še ta teden bom šel v Bruselj in se z Evropsko komisijo dogovoril glede odmrznitve teh 109 milijonov evrov," je pojasnil Leben.

K pogajanjem za kapitalski vložek in sodelovanje v 2TDK bodo znova povabljeni Madžari. Če jih pri projektu ne bo, bo treba k financiranju pritegniti vsaj EBRD (Evropsko banko za obnovo in razvoj). V teku je tudi pisanje končnega investicijskega programa, kot ga zahteva Evropska investicijska banka, ki naj bi posodila 300 milijonov. Vlada Mira Cerarja je torej zagnala kolesje. Druge stranke, ki jim javnomnenjske ankete dobro kažejo, lahko kolesje ustavijo. A najverjetneje, ko bodo soočene z Evropsko komisijo in njenimi pričakovanji, tega ne bodo storile. Lahko pa naročijo revizijo in k projektu pritegnejo nove ljudi.

Maja Derčar, Radio Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
el-ninđa
# 14.05.2018 ob 08:08
zaradi "Vilijev" smo mi izgubili že 27 let!!!
nepokorni
# 14.05.2018 ob 07:55
Včeraj je glasnica desnega omrežja, ga. Rosvita Pesek zelo neposredno vprašala premierja dr. Cerarja, zakaj se ni “usedel” z Vilijem K.

Z Marsa se vidi, v cem je namen izsiljevanj - SĐS želi “pomagati” pri gradnji in ker je ni zraven, bo zrušila vse na njeni poti. Cena in škoda za gospodarstvo, socialno tkivo; to je še najmanj pomembno.

Želijo oživeti enačbo “SD + SĐS = TEŠ 6”
Bivši uporabnik
# 14.05.2018 ob 08:08
Vili, oz bolje poveano JJ hoceta izvrsbo zakona zavleci in pod vodstvom njegove vlade (ce zmaga na volitvah, upam, da ne) sami zaceti projekt, vpeljati Orbana in biti pri koritu. Mislim, da bolj podlo ne gre... Upam, da to opazajo tudi volilci in da dajo nenormalno veliko kajlo JJju za nekaj tednov..
SamoRes
# 14.05.2018 ob 07:56
Te poteze Kovačiča in SDS je potrebno kaznovati na volitvah. Napovedujejo vnovično miniranje ljudskih glasov. To je navadno izsiljevanje. Kam bodo takile pripeljali Slovenijo?
Gre se le za to, da bodo skušali priti na oblast in biti pri delitvi denarja. Normalizirajmo Slovenijo in glasujmo proti takšni politiki.
samo.jst
# 14.05.2018 ob 08:18
Viliju in podpornikom, bi morali izstaviti račun za referendum. Glede na to, da niso prepričali niti 15% volilcev vse kaže na osebno korist in ne dobrobit Slovenije. Zgodba o drugem tiru se vleče že desetletja in vedno pride do spora, kdo bo pokasiral podkupnine ne pa o smiselnosti naložbe.
MiD
# 14.05.2018 ob 08:15
Ne razumem kako lahko nekateri še vedno slepo verjamejo Kovačiču, da bi bil njegov projekt izgradnje cenejši?! Kako lahko vemo, da v njegovem projektu ne bi bilo prostora za korupcijo?! Niti trase še nima, kaj šele kaj drugega! Govori popolnoma na pamet! Kje je bil tistih trinajst let, ko so razne vlade iskale in izbirale traso? Namesto prodajanja megle, bi bilo bolje, da bi si prizadeval za popoln nadzor civilne družbe pri vodenju investicije in izgradnje nove dvotirne proge!
Gospod Kovačič bi si po moje zaslužil spomenik v Butalah!
OMNIC
# 14.05.2018 ob 08:24
Državljan VK izrablja institute pravne države za svoje privatne blodnje. Dvakrat je że zlorabil referendum, zdaj grozi še s tretjim.
oziris.va
# 14.05.2018 ob 08:35
Vili Kovačič je napovedal pritožbo tudi na izid drugega referenduma. Mu bo na sodišču še enkrat uspelo?

Upajmo, da ne.
Sicer pa, če bo plačal iz "lastnega žepa s podporo SDS" ...
MiD
# 14.05.2018 ob 08:20
@vslivnje
"Orban" je tudi v sedanjem projektu že zraven. In z vključevanjem Madžarske ni nič narobe! Verjetno bo devetdeset procentov tovora iz Luke Koper šlo preko Slovenije na Madžarsko in preko nje dalje. Če sosedi ne bodo vključeni pa lahko Luka Koper ta tovor pozabi, ker se bodo preusmerili na Hrvaško ali Italijo.
kwayzdey
# 14.05.2018 ob 08:23
A bojo leseni švelarji?
valuk3
# 14.05.2018 ob 08:58
A lahko državljani tožimo Vilija zaradi izsiljevanja volivcev in oviranja razvoja države?
Ker če ga prav razumem, bo odnehal šele takrat, ko bo rezultat referenduma njemu po godu.
LetherHosen
# 14.05.2018 ob 08:30
Se strinjam VSLIVNJE,

JJ je edini zmagovalec referenduma - ne glede na rezultat. Vili je svojo vlogo odigral več kot odlično in pripravil teren za vstop Madžarov. Čas tukaj dela za JJa. Če bo JJ predsednik vlade, potem bo čez noč zamenjal vodstvo 2TDK s svojimi ljudmi, kar je povsem normalno. Manjkajočo vrzel v finančni konstrukciji bo zaprl z Madžari, vzrok za sodelovanje z Madžari bo naprtil Cerarju.
fotrM
# 14.05.2018 ob 09:13
Ali lahko proti Kovacicu in SDS podamo ovadbo za krajo nasega drzavnega denarja...
In ocitno se kar ne bodo nehal...
tanj
# 14.05.2018 ob 09:06
JJ je edini zmagovalec referenduma - ne glede na rezultat. Vili je svojo vlogo odigral več kot odlično in pripravil teren za vstop Madžarov. Čas tukaj dela za JJa. Če bo JJ predsednik vlade, potem bo čez noč zamenjal vodstvo 2TDK s svojimi ljudmi, kar je povsem normalno. Manjkajočo vrzel v finančni konstrukciji bo zaprl z Madžari, vzrok za sodelovanje z Madžari bo naprtil Cerarju.

No shit, Hihitchcock! Hud scenarij, priznam, a stoji na (najmanj) dveh čisto preveč Sci-Fi predpostavkah: prva je, da ne more zmagat; druga je,da niti v najhujši mori svojih največjih sovražnikov ni doseči take intelektualne ravni, ma niti blizu ji ne pride. Če ni, ni. Dejstva so pač dejstva.
3rac
# 14.05.2018 ob 09:01
Kakšna bo zdaj usoda projekta drugi tir?

Tretji tir.
pomladnidnevi
# 14.05.2018 ob 09:35
Vilija podpira SDS,saj je blo povedano,da so mu ( Viliju) pomagali zbrati podpise. Tega klovna Kovačiča pošiljajo na odmeve,zadi pa se mu smejijo,kako tele je in kaj izvaja v Odmevih. Butl velki,nič drugega. Pri teh letih bi se moral z vnuki ukvarjat,ne pa s tirom. Pojma nima.
komsomolec
# 14.05.2018 ob 09:34
projekt 2 tir je zastavila janševa raszbojniška vlada 2004-2008 ko je bilo obdobje korupcije na višku.
cena , trasa , vse je bilo načrtovano v času janševega nepotizma. zdaj ima janša problem, ker nima vlade, zato je šel vili K z referendumi v akcijo, da se počaka, da janša zmaga na volitvah letos. ma tudi če zmaga, vlado bo težko formiral. in sestrične ne bojo nosile kufre provizij od drugega tira :-))) to je edini razlog za referendume in sabotažo drugega tira.
Tao3
# 14.05.2018 ob 09:15
Ogabno kaj se gre SĐS in Vili. Cela Slovenija je talec teh zdraharjev! Dovolj je bilo. Vsi na volitve, SĐS-u in Viliju bomo tak izstavili obračun
Mommy_Kitty
# 14.05.2018 ob 08:53
@GeorgB prosim te da greš h najbližjemu gradbincu v tvoji okolici in mu reči naj ti kak na oko pove koliko bi te stala izgradnja hiše, ki pa še nima določenih temeljev, velikosti, prostora kjer bo stali in ne vem kaj vse še, verjetno te bo gledal debelo kot gleda tele v steno. In takšen je Vilijev predlog, neka cena potegnjena ven iz naftalina, samo zato da je pol cenejša od neke realne vrednosti brez da bi ljudje sploh karkoli vedeli konkretnega. A se zavedate da se gradbeni projekti ne gradijo tako ta ti rečeš dam ti toliko ti pa mi sezidaj, ampak se najprej naredi konstrukcija trase, terena, nato pa se gre na razpis in najcenejše podjetje zmaga. Če pa resnično verjamete da bo gdorkoli zgradil oz pripravil temelje za progo z nekje 250 miljoni pa se krepko motite, 200 miljonov pa potem pride za polaganje tračnic in ostalega kar sodi zraven, nekje 50 miljonov pa gre za razne projektante, analize in podobno, kje pa je potem še odkup zemljišč. Malo realni pa ste že lahko predvsem pa pojdite pregledat velike gradbene projekte po svetu skozi zgodovino, kakšni so bili planirani stroški in koliko je na koncu vse to stalo. In kljub vsem analizam so bili vsi stroški preseženi, pa nihče ni na pamet govoril tako kot to pravi Vili. Torej kako lahko sploh nek razgledan človek brez kakeršnihkoli raziskav podaja neke ocene na pamet, kako lahko ve kako bo trasa sploh potekala ob tem da govori da bi kar h staremu tiru dali še enega zraven ko pa sploh ne ve ali je to možno ali ne, koliko ga bodo koštala zemljišča, gdo bo izvajalec in za kakšno ceno? Lahko je reči dam 250 miljonov za gradbena dela in vrtanje preddora, a pa si lahko ziher da bo gdorkoli to sprejel za tako nisko ceno? Aja ziher bo ker slovenci pač smo navajeni delat zgolj za potne stroške in malco ter par evrov tašengelda.
Faketi
# 14.05.2018 ob 09:27
Bolje da gremo sto let nazaj pod Avstrijo in nam Avstrici naredijo dve progi iz Jesenic do Kopra.Z krampami in lopatami in brez bla bla, v dveh letih.
Bolek
# 14.05.2018 ob 08:51
Dajte si že enkrat dopovedat, da so madžarska podjetja večinoma v privatnih rokah in sama odločajo preko katere luke bodo vozila svoj tovor, država (Madžarska) pri tem ne odloča nič.
Madžarska podjetja bodo vozila po tisti poti, ki bo za njih najcenejša, pa je vseeno, ali bo Madžarska udeležena pri Luki Koper ali ne, kot je že napisal moj predhodnik.

Če je res, da Madžari zahtevajo za financiranje 2,8% obresti, od evropskih bank pa lahko dobimo financiranje z obrestmi 1%, je udeležba Madžarske ena velika neumnost.
eMZe
# 14.05.2018 ob 08:48
Vili in JJ sta vsakemu zaposlenemu do sedaj pojedla že eno pošteno pico s pivom.
Ali drugače, nekaj mesecev šolske malice za vse socialno ogrožene slovenske osnovnošolce.
sonce12
# 14.05.2018 ob 08:32
Žalostni je da se pogovarjajo toliko časa o izgranji tem 20kilometrov. Po tem bo obstoječi tir se vedno star in neizpraven. Cestna povezava vzhod -- zahod ze sedaj poka po šivih. Tovori promet se povečuje zeleznice so neizpravne vse gre po cesti.oni pa se naj kregajo za tistle pljunek se ene 20let
robip44
# 14.05.2018 ob 08:21
že vnaprej napovedujem, da volitve 3.6 ne bodo veljavne, če bo Janša poražen......vse je naštudiral pa to ni res, če bi zmagal bo ok, če pa izgubi bo ustavno sodišče volitve razveljavilo, ker se bo nanj pritožil Primc zaradi njegove izločitve (ženske kvote)....ustavno sodišče je že dolgo Janševo
KajKaja
# 14.05.2018 ob 09:27
Zakaj ljudje ne gredo na volitve? Če pa je to edini način, da sploh odločaš o biločem v državi.
Homer.
# 14.05.2018 ob 10:01
@Tisl
Brez kvoruma, bi se lahko zgodilo, da bi ena nepomembna manjšina volivcev odločila karkoli.
Zato je kvorum potreben!
albrehti
# 14.05.2018 ob 09:24
@OMNIC - # 14.05.2018 ob 08:24

In stroške za oba referenduma mu je potrebno zaračunati. Bo vsaj za kakšno tračnico in šveler.
robip44
# 14.05.2018 ob 09:06
SDS ima danes krizni štab........včeraj so prišli na referendum vsi volivci SDSa pa je to zneslo samo okoli 5% vseh volivcev.........malo malo za zmago 3.6........se mi zdi
Homer.
# 14.05.2018 ob 09:51
Nekateri še vedno ne dojemajo, da je ta referendum bil nateg Kovačiča, Duhovnika in SDS!

1) na referendumu se ni odločalo o samem projektu drugega tira in eventualnih drugačnih variantah, ampak zgolj o zakonu o izgradnji drugega tira (financiranje, podjetje 2tdk, Madžari, ......)
O sami trasi sploh ni govora.

2) Kovačič in Duhovnik bi rada kompletno rušila izgradnjo proge in vpeljala neko utopistično varianto vlečnice s katero bi vlekli celotne tovorne kompozicije čez kraški rob. Take rešitve nikjer na svetu za tovorne kompozicije ni, je pa taka rešitev primerna za turistične gorske proge.

3) Kovačič. Duhovnik in SDS nimajo nobenega alternativnega projekta, razen skice te famozne vlečnice. Če ni projekta, pomeni začeti vse znova. To pa v tej državi pomeni vsaj 10-20 let umeščanja v prostor, pridobivanja soglasij, borbe s civilnimi iniciativami, odkupov zemljišč in plačil odškodnin. Že zato je tu lahko edini odgovor NE!

4) Vloga SDS in kaj ima za bregom, ni čisto jasna (zgolj Orban ali kaj več?). Za SDS običajno tehtni razlogi niso potrebni. Je dovolj zgolj delovati destruktivno in ustvarjati kaos.... To je njihova stalnica!
milos621
# 14.05.2018 ob 09:24
Madžarski vložek cca 200 mio v projektu, ki se bo gradil sedem let, Slovenija z lahkoto sama sfinancira. Letno je to v višini statistične napake pri oceni proračuna.
samburin
# 14.05.2018 ob 09:24
Most na otok Pelješac bo skoraj v celoti plačala EU. Nam bo dala nekaj drobiža za drugi tir.Imamo nesposobne službe za pridobivanje evropskega denarja ali pa namenoma nočemo več sredstev za drugi tir. Sicer obe tezi držita, aktualna pa je druga. Ko ti EU, da denar zahteva račune do zadnjega centa tu pa nastane problem.
KLIPAN
# 14.05.2018 ob 09:09
@George B.
"Nikakor ne razumem, kako narod ne sprevidi....."

Taki in podobni stavki se pojavljajo že 28 let, po vsakem referendumu, vsakih volitvah.....pišejo pa jih člani sds oz. simpatizerji desnice.
Kaj pa, če bi po 28 letih bil čas, da sprevidite vi?
OMNIC
# 14.05.2018 ob 10:43
Tretjič iti na referendum o istem vprašanju seveda NI OPCIJA, ampak zviti Vili se bo že domislil česa, da še malo podaljša vse skupaj.
Uspelo mu bo v dosedanjih namerah samo pod pogojem, da SĐS sestavi novo vlado, sicer pa bo ostala za njegovimi prizadevanji le neznanska škoda za državo.
Pravljice o tem, da se lahko začne graditi 2.tir "po njegovo" pa so dejansko na ravni Hansa Christiana Andersena.
GUESS
# 14.05.2018 ob 10:39
svabo +++++++
tone7
# 14.05.2018 ob 09:52
Kako ciganska politika , še vedno se politika ni dogovorila kdo bo pobiral denar od gradnje drugega tira
Mommy_Kitty
# 14.05.2018 ob 09:46
@taprav gorenc še glede referenduma samega, ja zakaj pa ni bilo dovolj volilcev, ja za to pa si je kriv Vili sam, ker je že v Četrtek govoril kako se bo itak pritožil na referednum in ga spet zrušil če ne bo njemu v prid, in s tem si dela več škode kot koristi, saj je s tem odvrnil od volišč še dodatne ljudi, ki so prej imeli namen iti na volišča. Če bi prišel ven z pravimi dejstvi in realnimi scenariji bi lahko prepričal ljudi, tako pa z nečem izmišljeni v glavi pač ne prepriča dovolj ljudi da bi prišli volit, in tudi če bi bil referendum na dan volitev bi večina ljudi oddala samo glas za volitve ne pa za referendum. Seveda vam bi bilo všeč da bi kljub 16% glasov za referendum imeli dovolj veliko število ljudi, ki bi prišli na volišče pa čeprav nebi izrekali svojega mnenja o dotični temi. In še to, lahko verjameš, da če bi bil referendum o tem da se večini trenutnih parlamentarcev prepove vsakeršne nadaljno udejstvovanke v politiki, da bi bila udeležba vsaj 70%
marko02
# 14.05.2018 ob 09:17
Včeraj je dala Rosvita Pesek jasno vedeti, da ji gre Kovačič na živce.
Nisem gledal Rosvite, ampak če je to res, to pomeni, da je JJ sklenil, da se mora Vili ustaviti, da ne bi naredil preveč škod SDS-u.Torej lahko pričakujemo konec tele sage...
sweety983
# 14.05.2018 ob 08:06
Usoda je kot pri Teš6: Forum bo kradel, mi plačevali.
komsomolec
# 14.05.2018 ob 09:51
sabotaža in izdaja Slovenije , nalašč dela škodo, da bi lahko janša za svoje dobil provizije, če zmaga na volitvah. fuuuj
tanj
# 14.05.2018 ob 09:47
Zakaj ljudje ne gredo na volitve? Če pa je to edini način, da sploh odločaš o biločem v državi.

Saj gremo na volitve. Vsaj nekateri. Tudi na referendume gremo. Na tega recimo smo šli že pred časom. Da bomo pa hodili na referendume zato, ker ima nekdo kurja očesa, ki mu gredo na živce in posledično dela zdraho po državi? Ne, te slike pa ne bo.
Mommy_Kitty
# 14.05.2018 ob 09:37
@taprav gorenc gdo garantira da je Vilijev projekt resnično cenejši in bo hitreje speljan, ali pa bomo tak malo po Kitajsko in Rusko gradili, bager pa ruši vse pred sabo dokler ni ravno pol pa tire položit, ljudem pa za odškodnino kak sibirsku gulag? Ne verjamem, da imam vlada čiste namene z tole družbo in izgradnjo drugega tira, ker sem prepričan da se bo kaj izteklu tudi v privat žepe, a obenem pa zagotovo vem, da to kar pravi vili pa je gola izmišljotina, ker nihče ne more imeti dokončne cene nekega projekta za katerega niso narejene potrebne študije, se ne zagotovi zemljišča in okvirno ve kaj se bo sploh delalo. Tako pa Vili zgolj na pamet pove neko ceno, ki si jo je zamislil v glavi in ni podkrepljena z ničemer.
No če pa že razmišljate v tej smeri pa vam js rečem da bo moja trasa zgrajena v 2 letih in za samo 150 miljonov, imam pa ravno toliko narejenih študij kot Vili in gugle mapo kjer mam traso zarisano, pa js nebi zgolj vlečnice ker je to že preslabo ampak kar pravi lift. Tako da nagovarjam vas da podprite mene, saj ni važno kakšna bo na koncu realna cena in čas izgradnje, važno da imam cenejšo varianto in krajši čas zamišljen v glavi.
zabar1000
# 14.05.2018 ob 09:29
Ma polovica vas sploh neve zaka se gre, referendum se gre o zakonu tako, da si prvo zakon preberte, se pozanima kdo koga in kako podpirata, pol pa komentirite.
In ne širite krive vere. #fakenews
Bombek
# 14.05.2018 ob 08:46
Res sramota za Slovenijo in ves državni vrh od leta 1991, da ne morejo za ugodno ceno zgraditi teh 27 km sodobne dvotirne železnice...! Če bi bila že 20 leti zgrajena bi imeli zelo veliko od tega celotno gospodarstvo in sama Slovenija zdaj pa izgubljamo lahko rečem milijarde.! Dajte se vsi že enkrat pošteno z opeko po glavi udarite, da boste prišli k sebi v vladi in politične stranke vsak na svoj mlin vlečete..! Namesto, da bi skupaj stopili in to izvedli v 4 letih najpozneje zdaj bi pa 7 let to gradili pa dajte no...seveda pa za ugodno ceno..!
oliva
# 14.05.2018 ob 16:30
Ja, @bori, in vsi bi bili za. ;)

Btw, ful škoda, da nismo v primeru patrie imel referenduma.
felipesko
# 14.05.2018 ob 11:08
"Časovnica je še vedno postavljena tako, da bi zaključek del lahko izvedli do konca leta 2025," je dejal Dragonja.

Železniška proga Brčko-Banovići je 88 km dolga proga med krajema Brčko in Banovići v severovzhodni Bosni, zgrajena leta 1946 z mladinskimi delovnimi brigadami.
Sredi marca 1946 je gradbeni oddelek prometnega ministrstva dobil nalogo, da izvede pripravljalna dela. Elaborat o gradnji je bil pripravljen v nepolnem mesecu dni, 1. aprila so se začele priprave, 1. maja pa so prve mladinske brigade že začele z delom. Pri gradnji proge je sodelovalo 60.000 prostovoljcev iz celotne Jugoslavije, ki so večidel brez pomoči mehanizacije izkopali 1,4 milijona kubičnih metrov zemlje in 140.000 kubičnih metrov kamenja. Dela so bila zaključena 4. novembra istega leta. Na progi sta dva predora v skupni dolžini 667 m in 22 mostov v skupni dolžini 455 m. (wikipedija)
Toliko o časovnicah naših bleferjev,o ceni pa raje ne bi....
TineT
# 14.05.2018 ob 11:03
Hvala Vili res hvala, še en tak nastop v odmevih, pa SĐS ne bo dobila niti5% glasov, še enkrat hvala.
Šatan
# 14.05.2018 ob 10:43
Res, a je treba provocirat, RTV? Drugič dajte kako manj vpadljivo fotografijo, ne pa takole, da se ti Vili v ksiht reži...
Slovan65
# 14.05.2018 ob 10:24
Nekaj mi ni jasno.
Zakaj za vraga EU Hrvatom sofinancira gradnjo nepomembnega in nepotrebnega Pelješkega mosta v višini 85%, drugi tir pa le v višini 10% ?
Možen odgovor bi bil, da EU po vzhodni Evropi financira le blesave in nepotrebne projekte, saj bi sicer sofinancirala konkurenco sami sebi.
bori
# 14.05.2018 ob 16:02
silvester-alic, # 14.05.2018 ob 15:56
jaz upam da bo janša zmagal in da bomo imeli drugi tir brez madžarov

..o, gotovo.. zato pa sta taka prijatelja.. Orban bo daroval Janezu..
oniks111
# 14.05.2018 ob 14:29
Tako je,vse stroške obeh referendumov in nadalnje stroške zahtevat od Kovačiča in SDS-a
Nak mahajo po koprivah z svojimi......
Oglasno sporočilo
link
Fasada ni le strošek, je vaša investicija
15. oktober 2018 ob 08:10 Vgradnja toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL je naložba, ki vam zagotavlja učinkovito in dolgotrajno zaščito vašega objekta.
Več oglasnih sporočil ...
Kazalo