Kad, Zavarovalnica Triglav, VZMD in Electa so 29. maja skupščino izpeljali kar na stopnišču Kulturnega doma Laško. Foto: MMC RTV SLO
Kad, Zavarovalnica Triglav, VZMD in Electa so 29. maja skupščino izpeljali kar na stopnišču Kulturnega doma Laško. Foto: MMC RTV SLO

Urad za varstvo konkurence je namreč v četrtek izdal odločbo, v kateri ugotavlja, da priglašena koncentracija družb Infond Holding, Cestno podjetje Maribor (CPM), Fidina, Koto in Pivovarna Laško ni podrejena določbam zakona o preprečevanju omejevanja konkurence.

Pivovarna Laško je danes prejela tudi sklep Okrožnega sodišča v Celju, ki je zavrnilo predlog združenja malih delničarjev za izdajo začasne odredbe, da se Pivovarni Laško prepove organizacija in izvedba skupščine delničarjev, sklicane za 31. avgust. VZDM je sicer že napovedal pritožbo na drugostopenjskem sodišču.

S tem sklepom je sodišče zavrnilo tudi podredni predlog VZMD-ja, da se na skupščini Pivovarne Laško prepove oz. z dnevnega reda umakne glasovanje o izvolitvi novih članov nadzornega sveta. Sklep je bil izdan v gospodarskem sporu, ki se pred sodiščem vodi zaradi ugotovitve ničnosti sklepov, ki so bili sprejeti na "spontani" skupščini 29. maja letos, so v Pivovarni Laško zapisali v sporočilu za javnost.

KAD, Triglav, Electa in mali delničarji sami izpeljali skupščino
Kot je znano, je bila skupščina Pivovarne Laško sprva sklicana za 29. maj, vendar sta jo uprava in nadzorni svet - ker Urad za varstvo konkurence Infondu Holdingu ni vrnil glasovalnih pravic v Pivovarni Laško - preklicala.

Kad, Zavarovalnica Triglav, VZMD in Electa so 29. maja skupščino izpeljali kar na stopnišču Kulturnega doma Laško, kjer naj bi bila skupščina, in na njej zavrnili vse predloge uprave in nadzornega sveta Pivovarne Laško. Izvolili so dva člana nadzornega sveta, Boštjana Marolta in Bojana Ludvika Šefa.