Glaser o rezultatih minulega leta ni želel govoriti, dejal pa je, da je poslovanje dobro. Foto: BoBo
Glaser o rezultatih minulega leta ni želel govoriti, dejal pa je, da je poslovanje dobro. Foto: BoBo
Šimonka na čelu uprave Perutnine Ptuj

Novi večinski lastnik Sij je tako prišel do svojih predstavnikov v upravi Perutnine, saj je bil Šimonka pred leti tudi njihov predsednik uprave, zadnje mesece pa pooblaščenec bank upnic v ptujski družbi. Ob njem je bil v štiričlansko upravo do konca aktualnega mandata imenovan še sedanji prokurist Vjačeslav Korčagin.

Skupščino sta po novem letu sklicala nadzorni svet in uprava Perutnine, da bi, kot so pojasnili, zagotovili kontinuiteto vodenja družbe, potem ko je Sij z dokapitalizacijo in nakupom dobre polovice lastništva v Holdingu PMP, ki je v lasti vodilnih v Perutnini, pridobil več kot 50-odstotni delež ptujskega perutninskega podjetja.

Delnic ne bodo prodajali
Lastniki so razrešili tudi dosedanja dva člana uprave - Nado Krajnc, pristojno za trženje in nabavo, ter Milana Čuša, pristojnega za upravljanje s človeškimi viri. Poleg Glaserja v upravi ostaja še njen član za ekonomiko in finance Tone Čeh.

Skupščina je podprla predlog uprave, da ne bo prodala lastnih delnic in s tem ne bo sprejela prevzemne ponudbe Sija za odkup vseh delnic, ki se sicer izteče 25. februarja.

Glaser verjame, da bo Šimonka dobro vodil podjetje
Nova člana uprave po skupščini nista stopila pred mikrofone. Glaser je povedal, da ima podjetje znova polno upravo, kar je dobro za podjetje, ki je po njegovih besedah v tem trenutku zelo stabilno. Bo pa v naslednjih letih moralo povečevati prihodke, za kar ji je nedavna dokapitalizacija dala dobro osnovo.

V zvezi z imenovanjem Šimonke je Glaser povedal, da je Šimonka na pobudo bank v hiši že leto in pol, tako da se je dobro seznanil z njenim delovanjem in delovanjem uprave, zato je prepričan, da bo dober predsednik uprave.

O lanskem poslovanju podjetja na skupščini niso govorili, tudi Glaser je bil po njej o tem redkobeseden, saj da šele končujejo bilance. Primopredajo bodo opravili v ponedeljek, na vprašanje, kaj bo sam počel v prihodnje, pa je odvrnil, da verjame, da njegovih 28 let v podjetju vendarle pomeni, da lahko še nekaj prispeva v korist družbe.

Šimonka na čelu uprave Perutnine Ptuj