Podatke lahko lastniki nepremičnin spremenijo prek spletne aplikacije ali na obrazcih, ki so vpeti v brošuri. Foto: BoBo
Podatke lahko lastniki nepremičnin spremenijo prek spletne aplikacije ali na obrazcih, ki so vpeti v brošuri. Foto: BoBo

Na geodetski upravi opozarjajo, da naj lastniki nepremičnin obvestila pregledajo v skladu s koraki, ki so objavljeni v brošuri, ki so jo gospodinjstva že prejela. Če lastniki menijo, da vrednost njihovih nepremičnin ni ustrezna, lahko podajo pripombe na uporabljene modele vrednotenja nepremičnin, lahko pa spremenijo tudi podatke o nepremičninah, ki so evidentirani samo v registru nepremičnin.

Če se bo stavka nadaljevala v oktober, bodo roki podaljšani
Podatke lahko lastniki nepremičnin spremenijo prek spletne aplikacije ali na obrazcih, ki so vpeti v brošuri. Spremenijo lahko tudi nekatere podatke o lastniku oziroma lastništvu nepremičnine, za spremembo večine tovrstnih podatkov pa bo še vedno potreben obisk ene izmed geodstskih pisarn. Podatke o lastništvu bodo lahko v pisarnah geodetske uprave lahko urejali šele po koncu stavke, rok za urejanje tega pa bo podaljšan.

Obveščanje bo zaradi stavke v javnem sektorju potekalo v omejenem obsegu, če bo stavka še vedno potekala tudi po 4. oktobru letos, pa bo rok za posredovanje pripomb podaljšan. O tem bodo lastniki nepremičnin pravočasno obveščeni.

Geodetska uprava poziva, naj lastniki opombe podajajo prek spletne aplikacije
Lastniki napremičnin bodo zaradi stavke lastništvo lahko urejali le v pisarnah, v katerih je zagotovljeno poslovanje s strankami, spletna aplikacija za posredovanje pripomb in spremenjenih podatkov pa bo vsem lastnikom dostopna najpozneje do 4. oktobra. Na geodetski upravi prosijo, da v času stavke lastniki spreminjajo podatke in dajejo pripombe predvsem z uporabo spletne aplikacije.

Zaradi stavke bodo lahko lastniki nepremičnin lastništvo urejali le v tistih geodetskih pisarnah, kjer je zagotovljeno poslovanje s strankami. Za natančne informacije (lokacije se dnevno spreminjajo) o odprtih pisarnah za poslovanje s strankami preverite www.obvescanje.si. Spletna aplikacija za posredovanje pripomb in spremembo podatkov bo vsem lastnikom dostopna najpozneje 4. oktobra 2010.