Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež ni želel potrditi svojih nedavnih navedb o odstotku odvečnih delavcev. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež ni želel potrditi svojih nedavnih navedb o odstotku odvečnih delavcev. Foto: MMC RTV SLO

Zaposleni v Merkurju po mesecih negotovosti še vedno ne vedo, kakšno prihodnost lahko pričakujejo. Uprava v osnutku sanacijskega načrta o številkah in odstotkih ne govori.

Pretekli teden je uprava Merkurja sindikatu in svetu delavcev predstavila osnutek sanacijskega programa. Predsednica sindikata Mateja Tavčar je izrazila razumevanje do tega, da uprava v tej fazi delavcem ne more posredovati nobenih informacij, saj bi bile te po njenih besedah, "dokler načrt ne bo pripravljen, do tedaj dezinformacije". Obenem poudarja tudi, da je "negotovost velika, saj nihče ne ve, koliko in na katerih področjih dela bodo odpuščanja".

Koliko in kje bodo odpuščali?
Predsednik uprave Merkurja Bojan Knuplež na predstavitvi osnutka sanacijskega programa tako ni niti želel potrditi svojih nedavnih navedb o od 12 do 15 odstotkih odpuščenih delavcev, ki jih je dal pred kratkim. Za zdaj je jasno to, da odpuščanj v maloprodaji naj ne bi bilo. V maloprodaji naj bi celo zaposlovali nekatere od odvečnih delavcev, ki so trenutno zaposleni v drugih delih podjetja.

Poleg sanacijskega načrta v Merkurju čakajo tudi na izsledke ponovne revizije lanskega poslovanja podjetja. Po podatkih, ki jih ima na voljo Rok Istenič, predstavnik za odnose z javnostmi v Merkurju, ta še ni končana. Ko bo revizijsko poročilo pripravljeno, ga bo obravnaval nadzorni svet, ki ga konec prihodnjega meseca čaka še obravnava sanacijskega programa. Do takrat bo kaj več znanega tudi o usodi 4.800 delavcev, ki so zaposleni v Merkurjevi skupini.