Na skupščini so odpoklicali staro upravo in imenovali novo trojico, ki bo vodila Primorje. Foto: MMC RTV SLO
Na skupščini so odpoklicali staro upravo in imenovali novo trojico, ki bo vodila Primorje. Foto: MMC RTV SLO
Primorje po pomoč v ZDA?

V prihodnjih dneh bo opravljen tudi skrbni pregled poslovanja Primorja, ki bo osnova za dokončno odločitev tujega partnerja za vstop v ajdovsko družbo. Ameriško podjetje Icon Capital Group, ki ima sedež v Atlanti, se je že marca omenjalo kot mogočega vlagatelja v trgovski center Stožice.

100-odstotni lastnik Primorja je družba Primorje Holding, ki je v večinski lasti Dušana Črnigoja, ta pa je nekdanji prvi mož družbe Primorje. Na skupščini družbe so odpoklicali staro upravo in v novo imenovali Darka Valenčiča, Sebastijana Trajkovskega in Štefana Činča. Razdelitev funkcij in delo bo nova uprava začela v ponedeljek, v prihodnjih dneh pa se bodo skupaj s partnerjem sešli tudi z bankami upnicami in predstavniki sindikatov, ki delujejo v družbi.

Predstavnik partnerja se je z nekaterimi bankami upnicami že sešel, a se jim bo znova predstavil, je pojasnil Činč in dodal, da se bodo srečali tudi s predstavniki tamkajšnje skupnosti. Glavna naloga uprave bo zagotoviti nadaljnje poslovanje z obstoječimi in novimi posli. Gre tako za posle v Sloveniji kot v Srbiji, Črni gori ter Bosni in Hercegovini, je še dejal.

Sindikati navdušenja ne delijo
Navdušenja nove uprave pa ne delijo sindikati, ki jih skrbi, ali bo denar za dokapitalizacijo tudi res nakazan na račun Primorja Holdinga. Delavci poleg tega še čakajo na del plače za marec, aprilsko plačo pa bi morali prejeti 18. maja. Sekretar ZSSS-ja za Primorsko in Notranjsko Bojan Kramar je dejal, da se "boji, da ljudje v tem času ne bodo sposobni zdržati čakanja, ker je treba plače dobiti v doglednem času", saj so te vir preživetja.

Primorje po pomoč v ZDA?