Muri kaže vse slabše. Foto: MMC RTV SLO
Muri kaže vse slabše. Foto: MMC RTV SLO
Sod poziva k predlogom za rešitev Mure
Sod še ni obupal

Upravni odbor Soda je sicer na seji obravnaval predlog tudi Joca Pečečnika in sklenil, da ta ne zagotavlja celovite rešitve problematike Mure. Na seji so sicer še ugotovili, da Slovenska odškodninska družba kljub samo 12,23-odstotnem kapitalskem deležu v Muri edina izmed delničarjev aktivno sodeluje pri reševanju problematike reševanja murskosoboškega tekstilnega podjetja.

Sod išče zainteresirane za reševanje Mure
Iz upravnega odbora Soda so zato sporočili, da "obstoječa lastniška struktura v Muri ne omogoča Slovenski odškodninski družbi zagotovitve zadovoljivega nadzora nad poslovanjem Mure, zato odbor podpira aktivnosti vodstva Soda usmerjene v reševanje problematike po principu "NOVA MURA" preko ene ali več hčerinskih družb ali povsem nove družbe".

Sod ob tem poziva "zainteresirano, strokovno in investicijsko javnost", da mu najpozneje do 17. avgusta posreduje morebitne predloge reševanja problematike Mure. Ob tem so v Sodu še zapisali, da bodo upoštevali "le predloge, ki bodo podkrepljeni z aktivnim poslovnim in finančnim sodelovanjem".

Stroji bodo brneli le še ta teden
Delavci Mure bodo za šivalnimi stroji sedeli le še ta teden, potem pa bodo vsi zaposleni doma na čakanju. Kot je že napovedal prokurist Mure Zdenko Podlesnik, bo do konca septembra pripravil predlog prisilne poravnave.

Gospodarski minister Matej Lahovnik je vodstvo v zvezi s tem že pozval k odgovornemu ravnanju in takojšnjim ukrepom. Kot je dejal za Radio Slovenija, sklicevanje na prisilno poravnavo zaposlenim, ki ne bodo imeli niti plač niti socialnih pravic, ne bo pomagalo.

Mura je še pred dobrima dvema tednoma potrebovala 5 milijonov evrov svežega kapitala za nadaljevanje proizvodnje, zdaj pa se je ta številka že podvojila.

Sod poziva k predlogom za rešitev Mure
Sod še ni obupal