Na GZS-ju stranke pozivajo, naj ne sadijo rožic. Foto: BoBo
Na GZS-ju stranke pozivajo, naj ne sadijo rožic. Foto: BoBo

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) ne dvomijo, da bodo politične stranke in volilne liste gospodarsko rast in razvoj, razbremenitev gospodarstva ter ustvarjanje novih delovnih mest postavile zelo visoko med volilnimi obljubami, za katere se bodo zavzemale v svojih volilnih programih.

A hudič se skriva v podrobnostih in v poznejšem uresničevanju obljub, opozarjajo na zbornici. Bojijo se namreč, da bodo stranke po volitvah sprejemale kompromise, ki ne bodo zagotovili trajnostno vzdržne rasti Slovenije, pač pa bodo storile vse, samo da bi prišle na oblast.

Nevarna posledica takšnega ravnanja bo nova patpozicija, brez ustreznih akcij in ukrepov, ki so edina pot za dejansko uresničevanje potenciala novih delovnih mest, o katerih bi se morali po prepričanju GZS-ja v predvolilni kampanji največ pogovarjati. Zato politične stranke pozivajo, naj volivcem v predvolilni kampanji ne sadijo rožic, temveč jim nalijejo čistega vina in ponudijo realne rešitve, ki so tudi ekonomsko in finančno vzdržne.

Stvari so pripravljeni vzeti v svoje roke
Da se bo volilna kampanja osredotočala na gospodarstvo, je ugotavljal tudi Matjaž Han iz SD-ja. "Stranke bomo tekmovale, katera bo več obljubila," je dejal v petek na soočenju političnih strank s predstavniki malega gospodarstva, ki ga je v Ljubljani organizirala Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS). "Če se ne boste držali svojih obljub, bomo naredili vse, da ne boste končali tega mandata," pa je navzoče opozoril predsednik OZS-ja Branko Meh.