Gospodarstvo
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.8 od 4 glasov Ocenite to novico!
NLB
Štiriletni mandat je nadzornikom začel teči danes. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Nadzorni svet NLB-ja s tremi novimi nadzorniki

Odstopil je David Kastelic
8. september 2017 ob 09:54
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Skupščina NLB-ja je za nove nadzornike imenovala Petra Groznika, Simono Kozjek in Vido Šeme Hočevar, štiriletni mandat jim je začel teči danes.

Novoimenovani nadzorniki so se pridružili petim obstoječim članom nadzornega sveta, saj je šesti član David Kastelic odstopil z mesta nadzornika.

S tem nadzorni svet največje banke v državi znova ni popolnjen. V njem so predsednik Primož Karpe, Andreas Klingen, Alexander Bayr, David Eric Simon in Laszlo Urban. Nadzorni svet je treba popolniti, ker sta Sergeja Slapničar in Matjaž Titan odstopila, Urošu Ivancu pa je potekel mandat.

Z današnjim dnem je odstopil Kastelic, sicer predsednik uprave Zavarovalnice Sava, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB-ja. Nadzorni svet se je s tem seznanil na četrtkovi dopisni seji, a razloga v NLB niso navedli. Po pisanju Dela je odstopil, ker še vedno ni dobil licence za opravljanje te funkcije.

Groznik je bil do nedavnega član uprave Gorenja in je že bil nadzornik NLB-ja. Šeme Hočevarjeva je nekdanja generalna sekretarka Banke Slovenije in je pooblaščenka uprave v Skupni pokojninski družbi. Kozjekova je predsednica uprave Name, prej pa je delala v sistemu Zavarovalnice Triglav.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
amigo
# 08.09.2017 ob 11:21
Verjetno istega kalibra kot nadzorniki, ki niso videli pranja denarja, dajanje milijonskih kreditov na lepe oči in ostale lopovščine.
mihaing
# 08.09.2017 ob 12:46
Prosim lepo za podatek o odpravninah....
samba
# 08.09.2017 ob 12:34
Naslednji ki si bodo napolnili žepe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zapravico
# 08.09.2017 ob 10:55
In kraja se nadaljuje
galoper
# 08.09.2017 ob 20:17
Ste že slišali, kdo se rad vrača na kraj dejanja? Morda se vrača tudi nekdo, ki bi znal zbrisati sledi?
cesar1
# 08.09.2017 ob 14:44
Nova ekipa banksterjev, ki bo kot slepa in gluha izpolnjevala ukaze politike. Tako je vse predvidljivo, državljani pa ponižno opazujemo dogajanje.
boro007
# 08.09.2017 ob 14:38
Zelo skopo... Zakaj sta Sergeja Slapničar in Matjaž Titan odstopila? A tukaj ni pogodb, še nepomembni jaz imam 3 mesece "odstopnega" roka na šiht...

Ju je kaj motilo? Kaj se dogaja? Prosim da novinarji opravljate svoje delo.

In biti nadzornik državnega podjetja v sloveniji je najboljši šiht ki si ga lahko predstavljaš... Preskrbljen do konca, saj samo poskakuješ iz enega nadzornega sveta v drugega oz. si v večih hkrati...

Še posebej zato me skrbi da ljudje ne odstopajo z lahkim srcem, ampak z velikim razlogom... Ampak teh svetih krav se ne sprašuje po razlogih, saj bi vas tako ali tako cenzurirali...
Kazalo