Če ne bo dogovora, bo okoli 600 voznikov, zaposlenih v Viatorju & Vektorju Logistika, v petek ob 12. uri prenehalo voziti tovornjake. Foto: BoBo
Če ne bo dogovora, bo okoli 600 voznikov, zaposlenih v Viatorju & Vektorju Logistika, v petek ob 12. uri prenehalo voziti tovornjake. Foto: BoBo
Stavka v Viatorju & Vektorju

Delavci, predvsem vozniki tovornjakov, od vodilnih v družbi, ki skupaj zaposluje okoli 2.000 ljudi, zahtevajo normalizacijo razmer, redno izplačevanje dohodkov ter plačilo neplačanega obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja, ki ga delodajalci voznikom plačujejo namesto beneficiranega staža. Če se do četrtka ne dogovorijo, bo sledila stavka, je za TV Slovenija poročal Erik Blatnik.

"Mi tako ne moremo več delati"
Stavka - vozniki bi v petek prenehali voziti tovornjake - lahko Skupino Viator & Vektor pahne tudi v stečaj. "Stečaja si nihče ne želi. V pogovorih, ki jih imamo z vodstvom, smo na stališču, da bi naredili vse, da stavke ne bi bilo. Ampak mi več tako ne moremo delat. Eni ne morajo dajati otrokom za šolo, eni nimajo za prevoz na delo, eni si dobesedno izposojajo denar, da sploh pridejo v službo," razmere v družbi opisuje glavni sindikalist Marko Vučko.

Družba potrebuje svež kapital
V Viatorju & Vektorju so z napovedjo stavke seznanjeni, vodstvo družbe je že oblikovalo pogajalsko skupino, ki bo v naslednjih dneh s sindikati skušala najti kompromisno rešitev. To iščejo tudi za pridobitev svežega kapitala, saj družba nujno potrebuje svež denar. V krizi je namreč ustvaril za skoraj 140 milijonov evrov dolgov.

Sicer pa je družba danes sporazumno prekinila delovno razmerje z Bogdanom Topičem, dozdajšnjim glavnim izvršnim direktorjem družbe, ki je to mesto zasedel v začetku aprila.

Stavka v Viatorju & Vektorju