SDH najverjetneje čaka na objavo poslovnih rezultatov za lani, predvidoma v začetku marca. Foto: Borut Živulović/BoBo
SDH najverjetneje čaka na objavo poslovnih rezultatov za lani, predvidoma v začetku marca. Foto: Borut Živulović/BoBo

Manevri slovenske politike za odlog privatizacije Nove Ljubljanske banke pri Evropski komisiji, kot kaže, niso bili uspešni. To so danes posredno potrdili tudi na SDH-ju. Sporočili se namreč, da po nekajmesečnem odlogu vnovič tečejo priprave na prodajo banke.

V skladu z zastavljenimi cilji naj bi tako NLB oziroma 75 odstotkov naše največje banke odprodali do konca letošnjega leta. Kolikšna bo cena za delnico, je težko napovedati, bi se pa lahko, glede na knjigovodsko ceno delnice, v državni proračun natekla skoraj milijarda evrov je poročal časnik Finance.

Prodaja že konec maja?
Da se stvari dejansko spet premikajo v smeri prodaje, so nam neuradno potrdili tudi krogi blizu vodstva banke, češ da že pripravljajo podatkovne sobe ter vzpostavljajo stike z morebitnimi vlagatelji. Ne glede ne to, uradno še vedno ni znano, kdaj bo sprejeta dokončna odločitev o začetku postopka prodaje NLB-ja.

SDH najverjetneje čaka na objavo poslovnih rezultatov za lani, predvidoma v začetku marca. Ti so razmeroma uspešni, banka naj bi namreč pridelala 110 milijonov evrov dobička, obseg slabih posojil pa znižala pod 10 odstotkov celotnega portfelja. Če bi se držali začrtanega scenarija, potem bi lahko pravo javno prodajo delnic NLB-ja izpeljali že konec maja oziroma v začetku junija.