Bilančna vsota Zvona Dva znaša 101 milijon evrov. Foto: MMC RTV SLO
Bilančna vsota Zvona Dva znaša 101 milijon evrov. Foto: MMC RTV SLO

Bilančna vsota družbe je znašala 290,4 milijona evrov, v istem obdobju pa je ustvarila za 865.000 evrov prihodkov od obresti za dana posojila.

Zvon Ena: Likvidnost družbe je izredno napeta
Skupni znesek terjatev trenutno znaša nekaj manj kot 510 milijonov evrov, treba je upoštevati še zabilančne obveznosti, ki imajo potencialno naravo ter status navadnih upnikov v višini slabih 332 milijonov evrov, kar prav tako pomeni potencialne obveznosti, ki jih je treba v prisilni poravnavi regulirati v skladu z zakonskimi določili in bremenijo maso za poplačilo.

"Glede na poslovne okoliščine, v katerih se družba nahaja, ugotavljamo, da je njena likvidnost izredno napeta, s poplačili terjatev pa nam je uspelo zagotoviti najnujnejšo likvidnost družbe v skladu z insolvenčno zakonodajo," ugotavljajo v Zvonu Ena in dodajajo, da so pri tem ustvarili izgube pri odtujitvah naložb v višini dobrih 11 milijonov evrov, kar je posledica NKBM-jeve unovčitve zastavljenih delnic. Gre za delnice Heliosa, Krke, Cinkarne Celje, Petrola.

Premoženje družbe manjše za 49,7 mio. evrov
Premoženje družbe se je sicer v prvem četrtletju leta v primerjavi z začetkom leta zmanjšalo za 49,7 milijona evrov. Za 2,8 milijona evrov se je zmanjšalo tudi celotno premoženje Zvona Dva Holdinga, ki je v prvih štirih mesecih beležil za 4,4 milijona evrov izgube.

V tem obdobju je družba imela 85.000 evrov poslovnih prihodkov, 238.000 evrov stroškov poslovanja, 931.000 evrov prevrednotovalnih poslovnih odhodkov, 2,175 milijona evrov finančnih prihodkov, 2,851 milijona evrov finančnih odhodkov zaradi oslabitve naložb ter 3,27 milijona evrov odhodkov iz posojil.

Bilančna vsota Zvona Dva znaša 101 milijon evrov.