SCT je izgubil posel v Bosni in Hercegovini. Foto: MMC RTV SLO
SCT je izgubil posel v Bosni in Hercegovini. Foto: MMC RTV SLO
SCT ostal brez posla v BiH

V kratkem bo s tem seznanjena tudi tamkajšnja vlada, poroča hrvaški Poslovni dnevnik, ki se sklicuje na spletni portal Ekapija.

Federalno minitrstvo za promet je bilo iz Slovenije obveščeno, da ima SCT zaradi nelikvidnosti v Sloveniji zaprtih pet računov in tako nima sredstev za nadaljevanje del. Minister za promet in komunikacije Federacije BiH-a Nail Šećkanović je povedal, da ima vlada poleg 7,6 milijona evrov garancije še za 1,6 milijona evrov, ki jih ni plačala za že izvedena dela. "Finančna sredstva imamo še v rokah, verjetno pa bomo morali vanje vračunati še pogodbene kazni," je dejal. Dela na obvoznici namreč že dlje časa stojijo.

Za zdaj po Šećkanovićevih besedah še ni jasno, ali bodo za izvajalca odseka obvoznice izbrali drugega ponudnika po vrsti iz prvega razpisa, na katerem je bil izbran SCT, ali pa bodo razpisali nov javni natečaj.

SCT še v igri za predor v bližini Zenice, gradi tudi v Beogradu
Sicer pa SCT ostaja v igri za drug velik projekt, to je izgradnja trikilometrskega predora na avtocesti v bližini Zenice. Dela se morajo začeti do konca meseca, sicer bo tudi ta pogodba prekinjena. Je pa slabo luč na slovenska gradbena podjetja v BiH-u vrgla tudi razveljavitev pogodbe med CPM-jem in vlado Republike Srbske za gradnjo avtoceste Banja Luka-Doboj v vrednosti 300 milijonov evrov, je poročal Radio Slovenija.

Po drugi strani pa SCT deluje tudi v Beogradu, kjer gradi most čez Savo na Adi Ciganliji, a je tam glavni izvajalec avstrijsko podjetje Porr. SCT je pred dvema mesecema dobil tudi razpis za gradnjo cest na mostu, a za zdaj 36 milijonov sredstev še ni prejel.

SCT ostal brez posla v BiH