Kako bo Ivan Zidar saniral svoje podjetje? Foto: MMC RTV SLO
Kako bo Ivan Zidar saniral svoje podjetje? Foto: MMC RTV SLO
Pogrezanje SCT-ja

Po javno dostopnih podatkih je SKB v petek nekaj ur oblikoval rezervacijo na računu SCT-ja, ki ga ima odprtega pri tej banki, piše Dnevnik. Rezervacijo se po navadi oblikuje za plačilo dolgov, ki jih ima komitent, oziroma na podlagi izvršbe. Na predlog katerega izmed upnikov se je oblikovala rezervacija, v banki niso razkrili.

Čeprav uradno še ni bil podan noben predlog za prisilno poravnavo, se pojavlja vse več informacij, da je ta le še vprašanje časa. SCT naj bi letos namreč ustvaril le 125 milijonov evrov prihodkov, medtem ko je imela matična družba že konec leta 2009 za 175 milijonov evrov dolgov.

Zidar ima dve možnosti
Prvi mož SCT-ja Ivan Zidar naj bi imel zdaj na voljo dva scenarija. Prva možnost je, da prenese posle in premoženje z matične družbe na novoustanovljene in zdrave hčerinske družbe. Drugi scenarij je ravno obraten, in sicer da reši matično družbo s potopitvijo hčerinskih družb in tako zmanjša obseg skupine. Vendar so težava matičnega SCT-ja ravno visoki dolgovi.

Pojavile so se tudi informacije, da so vodilnim konec prejšnjega meseca zaradi neplačanih računov za nekaj dni izklopili prenosne telefone, včeraj je postalo znano, da ima SCT blokirane kartice magna (delavci ne morejo kupiti goriva), zdaj pa je na plan prišel tudi podatek, da je Elektro Ljubljana zaradi neplačanih računov družbi že dvakrat zagrozil s tožbo.

Pogrezanje SCT-ja