Lastnica Aha Skupine, d. o. o., Mojca Lukančič je napovedovala, da bodo dolgovi poravnani do 15. maja. Foto: BoBo
Lastnica Aha Skupine, d. o. o., Mojca Lukančič je napovedovala, da bodo dolgovi poravnani do 15. maja. Foto: BoBo

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) zbira ponudbe za odkup terjatev družb Aha Plastik, Aha Emmi, Paron, Aha Midas in Aha Secaplast.

Merilo za izbiro najboljšega ponudnika bo najvišja ponujena cena. Če bo več ponudnikov ponudilo enako, bodo z njimi izvedli individualna pogajanja.

Ponudbe lahko oddajo vse domače ali tuje fizične ali pravne osebe, ki niso lastniško ali kakor koli drugače povezane z družbami iz skupine Aha, z njihovimi povezanimi družbami ali člani upravljanja in nadzora teh družb.

Skupina Aha se je o finančnem prestrukturiranju dogovarjala z nemškim skladom Peacock, ki naj bi pokril obveznosti do bank in zagotovil obratni kapital za celotno skupino.

Poravnava dolgov do srede maja
Lastnica Aha Skupine, d. o. o., Mojca Lukančič je prejšnji mesec napovedovala, da naj bi bili dolgovi poravnani do 15. maja, potem ko je Okrožno sodišče v Murski Soboti narok za odločanje o začetku stečaja Aha Mure, ki ga je predlagala Davčna uprava RS (Durs), preložilo na 16. maj.

DUTB je sicer konec aprila objavila, da je vložila predlog za prisilno poravnavo družbe Aha Emmi in da v sodelovanju z družbo pripravlja načrt finančnega prestrukturiranja.

Družba, ki proizvaja aluminijaste in kovinske izdelke, zaposluje 337 delavcev in ima več kot 300 dobaviteljev, naj bi bila kljub trenutni visoki zadolženosti po uspešnem prestrukturiranju sposobna servisirati svoje obveznosti in še naprej zagotavljati visoko kakovost svojih izdelkov.