Generalni direktor je moral oditi zaradi nesposobnosti vodenja poslov. Foto: Spletna stran Slovenijalesa
Generalni direktor je moral oditi zaradi nesposobnosti vodenja poslov. Foto: Spletna stran Slovenijalesa

Nikolić je mandat nastopil že danes. V družbi za dodatna pojasnila niso doseglijvi, so pa povedali, da na položaju ostaja prokurist Boris Zupančič.

Pleterski je dejal, da je nad odpoklicem skrajno presenečen. Izrazil je mnenje, da gre za povezavo, o kateri se veliko piše, "da skuša neka mafijska družba od Slovenijalesa izterjati določen dolg". "Uprava, ki sem jo jaz vodil, tega ni dopustila," je dejal.

Šarićevo podjetje zahteva petkratno povračilo dolga
Slovenijales nekateri mediji trenutno namreč omenjajo v povezavi z aretacijo srbskega "kralja kokaina" Darka Šarića. Njegovo podjetje Municipion S je leta 2007 namreč na javni dražbi za dober milijon evrov kupilo terjatve Jugobanke v stečaju, med katerimi je bil tudi dolg Slovenijalesa 11 milijonov dolarjev.

Pozneje je Šarić prek svojega ljubljanskega odvetnika vložil tožbo, s katero je od Slovenijalesa zahteval povračilo nad 53 milijonov evrov dolgov. "Mi in odvetniška pisarna, ki zastopa Slovenijales, za zdaj zavračamo vse zahtevke. Mogoče nekdo drug s tem ni zadovoljen," komentira Pleterski.

Postopek na ljubljanskem sodišču še vedno poteka. V Slovenijalesu zatrjujejo, da imajo za aktualne tožbe že oblikovane ustrezne rezervacije. Naslednja obravnava bo 8. septembra.