Gospodarstvo
(6)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Termoelektrarna Šoštanj
Nadzorni svet Teša šteje šest članov. Foto: BoBo
VIDEO
Ceno TEŠ-a 6 bo težko znižati

Dodaj v

Svet delavcev Teša iz nadzornega sveta odpoklical predstavnika zaposlenih

Nadzornika naj bi v pismu kritizirala vodenje projekta TEŠ 6
21. marec 2012 ob 19:24
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Svet delavcev Teša je iz nadzornega sveta odpoklical predstavnika zaposlenih Sevčnikarja in Rosca. Sporno naj bi bilo pismo, ki sta ga poslala predsednici uprave AUKN-ja glede Teša 6.

Po informacijah spletnih Financ naj bi v pismu, ki sta ga Branko Sevčnikar in Franc Rosec na Agencijo za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) poslala na začetku preteklega tedna, pisalo, da je šesti blok Teša 6 slabo voden, neekonomičen ter da njegova končna cena še zdaleč ni znana.

Ena izmed najspornejših točk v pismu naj bi bil tudi lanski novelirani investicijski program, po katerem se je Teš 6 podražil z 1,2 na 1,3 milijarde evrov. Po pisanju Financ naj bi prvi mož Teša Simon Tot pismo prejel prejšnjo sredo in naslednji dan sklical izredni sestanek z delavci. V ponedeljek naj bi v Tešu na to temo potekala izredna seja nadzornega sveta Teša, a sta Rosec in Sevčnikar svoja stolčka obdržala.

Nadzorni svet Teša sicer šteje šest članov. Poleg dveh predstavnikov zaposlenih so v njem še štirje predstavniki kapitala - Janez Keržan, sicer predsednik nadzornega sveta, Dean Besednjak, namestnik prvega nadzornika, ter Klemen Potisek in Aljoša Tomaž.

A. Ko.
Prijavi napako
Komentarji
buce
# 21.03.2012 ob 21:31
No sedaj pa celotna zgodba dobiva pravi obraz. Tudi cena goriva (lignita) je bila v izračunih podcenjena 2,25 EUR/GJ. Jasno pa je, kam se neposredno prelije povišanje cene goriva - v rast cene električne energije. Ljudje pripravite denar za višje položnice, če bomo sploh še imeli kaj delovnih mest in dela v Sloveniji. Če bomo tako vodili projekte in upravljali državo, je vse brez smisla.
žuti
# 01.06.2012 ob 09:27
Pa sej to se že ve kako in kaj se pri nas delajo vsi projekti,od gradnje avtocest,tunelov,stožic,gradnj blokov,raznoraznih posodabljanj tega in onega,pri tešu6 je pa zadava takšna da še Stevie Wonder vidi ,da imajo določeni ljudje v naši državi licenco oz. pooblastila ,da lahko iz javnega denarja kradejo po mili volji.ENAKOST PRED ZAKONOM MALO SUTRA!!!
bbs
# 22.03.2012 ob 13:09
je pa izredno zanimiv odnos slovenskih novinarjev do nasedle naložbe TEŠ6.

kot da se to metanje denarja v luknjo brez dna dogaja drugim na Luni, ne pa nam v Sloveniji. Tudi novinarji bodo morali iz svojega žepa plačati to barabijo ... saj plačujejo slovensko elektriko in slovenske davke, ...ti taisti novinarji, ki imajo družine vSloveniji, bodo v prihodnosti oškodovani, manj denarja jim bo ostalo za otroka, pišeja pa popolnoma neprizadeto.

ni kaj tipičen FDV kader. Ne znajo računati osnovne matematike ... znajo pa filozofirat.
ROSPO
# 22.03.2012 ob 09:44
Koliko Primorij s po 20 mio evrov na 4000 delovnih mest bi bilo mogoče rešiti s tem denarjem. Egoizem? Lokalpatriotizem?Zaostal ali retardiran način razmišljanja?
kolibri123
# 22.03.2012 ob 09:20
Nadzorni svet Teša sicer šteje šest članov. Poleg dveh predstavnikov zaposlenih so v njem še štirje predstavniki kapitala - Janez Keržan, sicer predsednik nadzornega sveta, Dean Besednjak, namestnik prvega nadzornika, ter Klemen Potisek in Aljoša Tomaž.

Samo dva sta s strani delavcev, drugi govorijo v imenu kapitala. Zakaj naj bi ta dva, ki sta s tem pismom reskirala svojo glavo in svojo eksistenco, govorila neresnico? Verjetno morata biti krepko prepričana v to, kar govorita.

Če hočejo TEŠ, naj si ga menadžerji zgradijo. Če bi država vložila tistih 500 miliijonov v zelene energije, in v energetsko obnovo stavb, bi bila slovenija na pravi poti v bodočnost, s skurjenjem lignita in nuklearno energijo pa gre v centralizacijo, neskončno nenasitno izsiljevanje države in davkoplačevalcev in nepopravljivo rigidnost slovenske energetske politike.

Tako majhna država kot smo mi bi morala imeti fleksibilne energetske vire, fatalno je viset in bit odvisen od dveh velikih proizvajalcih elektrike kot je glomaza od TEŠa in glomaza od NEKa, ki nas še preden sta zgrajena že izsiljujeta in postavljata pred zid s svojimi zahtevami.
PONOS
# 22.03.2012 ob 08:32
TEŠ6 naj vlada ne podpre in naj denar raje investira v obnovljive alternativne vire.
Zeleni ali ekologi naj organizirajo referendum o tem vprašanju.
Pa bomo videli..
V Nemčiji imajo že občine ki so 100% priskrbljene z alternativnimi viri so popolnoma neodvisni od elektro lobijev.
Oglejte si to neodvisno vas v Nemčiji
Kazalo