Sklep o ustanovitvi SPIRITA bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Sklep o ustanovitvi SPIRITA bo objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Vlada zamenjala direktorja kobilarne Lipica

Namesto Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI), Slovenske turistične organizacije (STO) in Javne agencije za tehnološki razvoj (TIA) imamo zdaj novo Javno agencijo za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma, ki se skrajšano imenuje SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Po pojasnilih bo SPIRIT samostojno izvajal regulatorne, strokovne in razvojne naloge za pospeševanje konkurenčnosti gospodarstva. Namen je boljša promocija slovenskega gospodarstva, promocija Slovenije kot turistične destinacije, razvoj podjetništva ter spodbujanje inovativnosti, tehnološkega razvoja, tujih vlaganj in internacionalizacije podjetij.

Zamenjava na vrhu Kobilarne Lipica
Sicer pa so se ministri na seji ukvarjali tudi z vodenjem Kobilarne Lipica. S položaja direktorja so na predlog sveta kobilarne razrešili Tomija Rumpfa, za v. d. direktorja kobilarne pa imenovali Boštjana Bizjaka. Rumpfova razrešitev ni presenečenje. Javni zavod se že dalj časa srečuje s številnimi očitki, kaplja čez rob pa je bila ugotovitev računskega sodišča o hujši kršitvi obveznosti dobrega poslovanja kobilarne.

Vlada zamenjala direktorja kobilarne Lipica