Iz propadle Pomurke bo znova začela prihajati pašteta Kekec. Foto: MMC RTV SLO
Iz propadle Pomurke bo znova začela prihajati pašteta Kekec. Foto: MMC RTV SLO
Kekec pašteta se vrača

Proizvodnjo je obudil podjetnik Mirko Flisar, ki je bil nekoč zaposlen v Pomurki, zdaj pa se ukvarja z izdelavo paštet in mesnih narezkov, je za TV Dnevnik poročal Bojan Peček. Proizvodnjo je preselil v nekdanjo Pomurko, v najemu pa ima tudi znano blagovno znamko, ki bo od prihodnjega torka znova na policah.
Prodajali jo bodo na slovenskem trgu in trgu nekdanje Jugoslavije, kjer je bila tudi najbolj prepoznavna.

Dve leti pozneje še brez denarja
Pomurka je šla v stečaj aprila 2009, nekoč pa je bila to za slovenske razmere ogromna tovarna, ki je zaposlovala kar 1.500 ljudi. Kljub že skoraj dvema letoma od začetka stečaja še vedno ostaja vprašanje poplačila 264 delavcev, ki glede tega, da bi kdaj videli denar, ki jim pripada, niso preveč optimistični.

Naenkrat bo šlo težko
Stečajna upraviteljica kupca za obrat Pomurke še vedno ni našla. Kljub temu jo bo v začetku prodajala v celoti, čeprav realnih možnosti za prodajo tako velike klavnice v Sloveniji ni, saj ni dovolj živine.
Večja možnost je, da bo prodana po delih, za kar ima Flisar že načrte. Kupil bi namreč obrat za konzerve, morda tudi za mesne izdelke. V tem primeru bi tudi povečal število zaposlenih - zdaj jih je v nekoč gigantski Pomurki 18.

Kekec pašteta se vrača